Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MHOE 6. 11. 2023 21:12

Přidávám fotodokumentaci, že Fiio R7 zvládá i plnohodnotný Roon. :-)

Obrázek
Obrázek

Ještě bych dodal, že R7 je tak kompaktní a lehký, že za předpokladu dostatečně dlouhého a tenkého napájecího kabelu jej člověk v podstatě ani nemusí mít jen postavený na stolku, ale rovnou si ho vzít na klín či hruď a při poslechu prohlížet třeba Roon (či videa 8-D ).
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 6. 11. 2023 21:53

Koukám že posloucháš Bloodred Hourglass. Jak se ti líbí to nové album? Za mě velke zklamání, oproti Your Highness je to fakt slabota. Ale vlastně po prvních vydaných věcech jsem to čekal jeste o mnoho horší, takže ok :D
Přílohy
20231106_203941.jpg
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 27. 11. 2023 16:05

Obrázek
Ešte orosený DX9. Konečne all-in-one vhodný pre 2 rôzne sluchátka a s dostatkom výkonu pre Susvara.
Tuším sa balením inspirovali u Hifimanu. Ale narozdiel od Hifimanu tu fyzická kvalita viac než odpovedá cene. Konečne to má masívne nožičky.

Obrázek
Ovládač je absolutne najlepší aký som videl u akejkoľvek elektroniky bez ohladu na cenu. Samsung aj LG mali nejaké polokovové, ale s týmto mám pocit, že by mu neublížil ani hod o betónovu stenu. Kus anodizovaného hliníku, dokonca nemá ani kryt na baterky ktorý sa zvykne prvý fyzicky poškodiť, ale 3 allen skrutky držia predný hliníkový plát.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 11. 2023 17:48

Vypukne nám nová nákupní horečka? Bude to lepší než TT2?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 27. 11. 2023 17:54

Gratuluju ke koupi. :-)

Podobně byly v minulosti baleny i Sennheiser HD 800 a 800S. (V současnosti jsou 800S dodávány v kazetě s klasickým černým molitanovým polstrováním.)

Jinak jsem zvědavý, jak si DX9 povede ve srovnání s kombem D90SE+A90D. Dej pak vědět. Ideálně ještě dnes nějaké první dojmy. :D
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 27. 11. 2023 20:48

Myslím si že by to mohlo hrát dobře ale za mne tomu chybí crosfeed takže teoreticky tt2 jako dac a Topping jako zesilovač ale to nedává smysl. :-))nebo tam možná crosfeed je ale nikde se to nezmiňuje.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 27. 11. 2023 21:31

martas38 píše:Vypukne nám nová nákupní horečka? Bude to lepší než TT2?

Hovorí sa, že človek by nemal ľutovať svoje činy, ale TT2 je produkt, ktorého predaj ľutujem spomedzi všetkého, čo mi kedy prešlo rukami, najviac. :D
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 28. 11. 2023 17:51

... Uprostred noci, keď som počúval 4. vetu Mahlerovej 4. symfónie v podaní Berliner Philharmoniker, zrovna ako Christine Karg spieva "Cäcilia mit ihren Verwa-a-a-a-a-andten sind treffliche Hofmusikanten", prechádzala okolo priateľka, videla moje slzy, ktoré som nedokázal zadržať, a spýtala sa ma, čo sa stalo, prečo plačem. Odpovedal som, že to preto, lebo Čínkski inžinieri to opäť dokázali, urobili mňa aj komunistickú stranu neskonale pyšnými.

:mrgreen: OK, úvodný pokus o vtip máme za sebou, noooo ale nečakane DX9 znie mierne inak než D90SE+A90D.
Po pár hodinách, vo všetkých orcherstrálnych nahrávkach konzistentne je soundstage DX9 posunutý mierne dopredu a zároveň mierne širší aj vyšší, znie to viac ako reálny koncertný sál. Ale nenazval by som to značným rozdielom.

Dynamika, tonalita, detailnost sú identické, porovnával som minimálne 50 krátkych úsekov nahrávok s pár-sekundovým prepínaním, zladená hlasitost.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 28. 11. 2023 23:48

zino333 píše:
martas38 píše:Vypukne nám nová nákupní horečka? Bude to lepší než TT2?

Hovorí sa, že človek by nemal ľutovať svoje činy, ale TT2 je produkt, ktorého predaj ľutujem spomedzi všetkého, čo mi kedy prešlo rukami, najviac. :D

Podle mne je těžké TT2 něčím nahradit v podobné ceně.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 29. 11. 2023 07:47

@111a111: :lol: :tleskani :tleskani
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 11. 2023 08:57

@222: Cenovo potom jednoznačne lepšie vychádza DX9 a navyše v príjemnejšej forme. A čo párovanie so Susvarami? Nie je to moc technické, sterilné?
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 29. 11. 2023 12:00

Niekto môže preferovať oddelený DAC a AMP.
Výhoda AIO je presne nastavený AMP gain, takže nemusíš riešiť line level a input sensitivity, aby nehrozil clipping alebo aby ti neostal nedosiahnutelný kus výkonu.

Jeden nedostatok DX9 je, že síce dokáže selektívne vypínať a zapínať sluchátkove výstupy, ale hlasitosť je jedno globálne nastavenie. Skúsim poslať feature request, toyo by teoreticky mohol pridať FW update.

Technické, sterilné, inak povedané korektné. Ak chceš elektroniku ktorá ti nejako pozmení hudbu, musíš hľadať inde. Topping má motto "Bringing sincerity to music" a presne ho naplňujú. Ja chcem zapnúť hudbu a zabudnúť všetky zariadenia.

Párovanie je bezproblémové, sebavedomo poviem s čímkoľvek od najcitlivejších po najnecitlivejšie sluchátka.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 11. 2023 13:20

111a111 píše:Technické, sterilné, inak povedané korektné. Ak chceš elektroniku ktorá ti nejako pozmení hudbu, musíš hľadať inde. Topping má motto "Bringing sincerity to music" a presne ho naplňujú. Ja chcem zapnúť hudbu a zabudnúť všetky zariadenia.

Vďaka mojej dlhodobej skúsenosti s Hugo TT2 nesúhlasím. Tam to šlo technicky veľmi korektne a zároveň som absolvoval plno večerov, kedy som sa nevedel od toho odlepiť. Naopak, keď som mal požičaný na 2 týždne A90 (DAC bol TT2), tak ma to niekedy vôbec nebavilo počúvať a ani raz sa mi nestalo, že som sa od toho nevedel odlepiť. Pri TT2 to bola takmer bežná vec a počas tej doby som takmer nepozeral telku, lebo ak som mal voľný čas, tak som bol nalepený pri Roone so slúchadlami na ušiach. A90 ma takto nezabavil na celý večer ani jeden raz. Tak potom buď placebo alebo neviem. Rovnako ma takto nudil maličký JDS Atom. Po mojej skúsenosti s Atom a A90 som usúdil, že táto digi cesta (NFCA, THX) nie je pre mňa. Ale DX9 vyzerá veľmi zaujímavo, len by som sa ho bál kúpiť práve kvôli tomu čo píšem. Uprednostňujem Class A, AB a DAC R2R. Chord FPGA je asi výnimka, ktorú mám veľmi rád, či už som mal 2Qute alebo TT2, oba boli skvelé.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 29. 11. 2023 14:18

"Po mojej skúsenosti s Atom a A90 som usúdil, že táto digi cesta (NFCA, THX) nie je pre mňa."
Nechci jakkoliv rozporovat subjektivní dojmy, ale je třeba upřesnit, že ani Atom, ani A90 nejsou digitální zesilovače a není v nich osazen modul THX. Jsou to pořád zesilovače třídy AB.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 11. 2023 14:34

Môj omyl. Viem že DX9 má NFCA modul a skutočne som si myslel, že Atom bola THX AAA architektúra. Ale to sú pre mňa viac-menej technikálie, ktorým sa nerozumiem. Nie som v týchto technických veciach vôbec zdatný, len po rokoch v tomto hobby som dospel k názoru, že najviac času som trávil počúvaním zosilovačom v A alebo AB triede. Z toho usudzujem, že ich aj preferujem nad ostatnými. A žiaľ niekoľkokrát som skúsil tie toľko ospevované zázračné zosíky na ASR fóre a vždy som narazil. Z toho pramení aj moje pohŕdanie sebestredným Amirom, ktorý je ústrednou postavou marketingu značiek ako Topping, SMSL a pod.

-- 29. 11. 2023 13:38 --

Mimochodom, toto je téma, ktorá tu už niekoľkokrát bola rozoberaná a ja som si plne vedomý jej polarizácie. Takže navrhujem, veľmi sa do nej zzbytočne nepúšťať. Aj tak by sme nikam nedošli. Zbytočne by sme si tu vymieňali rozdielne názory. Ja rešpektujem ľudí, ktorí tieto produkty preferujú. Ja ale zostanem u mojich preferencií výrazne skazeného a nekorektného zvuku z rôznych lampových hybridov alebo A-čkových zosíkov. Och, zacnelo sa mi za Audio-gd.
zino333
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka