Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod TigiGold 29. 11. 2023 14:58

Nechci se v žádném případě pouštět do jakýchkoliv polemik postavených na subjektivních pocitech. Jen jsem musel zareagovat na očividný nesmysl (viz úvahy o třídě AB nebo technologii THX), aby to nemátlo ostatní. Také mám samozřejmě svoje preference a na spoustu zařízení nahlížím jinak než známí recenzenti. Např. nesouzním s kritikou Beyerdynamic T1 na ASR nebo nesdílím nadšení z lampového zesilovače Feliks Envy na Ear Fidelity, avšak nedovolil bych si napsat, že pohrdám tím, kdo to či ono v recenzi vychvaluje či haní.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 29. 11. 2023 15:07

Úplne som zabudol na najpodstatnejší detail - DX9 má vnútri oranžové LEDky, takže predpovedám, že bude mnohým znieť trochu teplo, ako elektrónky.

Ak ti niečo dokáže navodiť takú náladu tak to je pridaná hodnota samozrejme, ale viac než zvuku by som to pripisoval estetike, očakávaniam od danej technoloľgie, a brand perception. Preto majú nejakú výpovednú hodnotu jedine rozdiely nájdene slepým porovnaním. Dojmy po viac než pár sekundej prestávke prestávkami a bez zjednotenej hlasitosti sú o ničom. A90 (+ Soncoz DAC) a TT2 som už sám A/B porovnával a nenašiel som žiadny rozdiel.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 11. 2023 16:08

TigiGold píše:Nechci se v žádném případě pouštět do jakýchkoliv polemik postavených na subjektivních pocitech. Jen jsem musel zareagovat na očividný nesmysl (viz úvahy o třídě AB nebo technologii THX), aby to nemátlo ostatní. Také mám samozřejmě svoje preference a na spoustu zařízení nahlížím jinak než známí recenzenti. Např. nesouzním s kritikou Beyerdynamic T1 na ASR nebo nesdílím nadšení z lampového zesilovače Feliks Envy na Ear Fidelity, avšak nedovolil bych si napsat, že pohrdám tím, kdo to či ono v recenzi vychvaluje či haní.

Ale ja Amirom skutočne a nefalšovane pohŕdam. A aj si to dovolím opakovane napísať. Mám na to mnoho dôvodov. Uvediem napríklad ten, že aj niektorí výrobci priamo navrhujú produkty tak, aby práve pri jeho metodike merania (veľmi diskutabilnej) dosahovali čo najlepšie hodnoty. Druhý dôvod je napríklad jeho sebestredná arogancia. A aj to, že je natvrdnutý. :D

A mimochodom, celé toto hobby je pre mňa výsostne o subjektívnych pocitoch. Je to o hudbe. O umení. O vlastnom pôžitku z počúvania. Opakujem sa miliónkrát, ale mne sú hocijaké merania absolútne ukradnuté, ak to čo počujem, sa mi nepáči. Takže áno, je to o subjektívnych pocitoch a ja všetky moje názory staviam na subjektívnych pocitoch. Ja mám v živote na veci svoj subjektívny pohľad, rozhodujem sa podľa svojich preferencií. Ja to mám napríklad rovnako aj s jedlom. Nezačne mi chutiť kaviár len kvôli tomu, že chutí niekomu inému.

111a111 píše:Úplne som zabudol na najpodstatnejší detail - DX9 má vnútri oranžové LEDky, takže predpovedám, že bude mnohým znieť trochu teplo, ako elektrónky.

:tleskani :D Toto je veľká pravdepodobnosť.

111a111 píše:Ak ti niečo dokáže navodiť takú náladu tak to je pridaná hodnota samozrejme, ale viac než zvuku by som to pripisoval estetike, očakávaniam od danej technoloľgie, a brand perception. Preto majú nejakú výpovednú hodnotu jedine rozdiely nájdene slepým porovnaním. Dojmy po viac než pár sekundej prestávke prestávkami a bez zjednotenej hlasitosti sú o ničom. A90 (+ Soncoz DAC) a TT2 som už sám A/B porovnával a nenašiel som žiadny rozdiel.

Tak napríklad mne sa Audio-gd produkty naozaj nepáčia. Sú to nemotorné veľké produkty, ktoré najmä na fotkách vyzerajú ako maturitný projekt stredoškolského študenta. Naživo to je lepšie, ale naozaj ich estetika nie je to, kvôli čomu ich mám rád.
Ale dá sa povedať, že s tým čo píšeš o slepom porovnaní plne súhlasím.
S tým o TT2 vs A90 už ale vôbec. Nehovorím, že A90 je zlý produkt. Empy na tom hrali famózne. Ale spomeniem HE6se V2. TT2 ma s nimi pravidelne ochudobňovalo o spánok. Nepočul som z ničoho iného lepšie podanie hudobnej scény. Hĺbka, absolútne čierne pozadie, mierna svetlosť ale bez náznaku ostrých výšok. A ten BASS!!! Atď, atď. A90 spolu s HE6se V2 bolo takmer nepočúvateľné kombo, ploché, nezáživné, žiletkovo ostré, ukričané, no hrôza. Na zadných svorkách TT2 to bol doslovne pôžitok. LCD2C na A90 pohoda ale žiaden zázrak. Naopak spolu s TT2 úžasné kombo. Atď.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 29. 11. 2023 17:09

zino333 píše:Druhý dôvod je napríklad jeho sebestredná arogancia. A aj to, že je natvrdnutý.

Není to kontradikcia, u menšinového recenzenta, ktorý si uvedomuje nespolahlivosť vlastného sluchu a robí všetko pre odstránenie seba ako faktora v hodnotení?
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 11. 2023 17:16

@222: Áno, môže byť. A nebolo by na tom ani nič zlé, ak by dokázal rešpektovať odlišné preferencie. Problém je, ak je presvedčený o vlastnej nadradenosti a opovrhuje všetkým čo nie je v súlade s jeho závermi.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 29. 11. 2023 17:39

zino333: Pokud tě to tolik zneklidňuje, není nic snadnějšího, než tento web nečíst a ponechat jej lidem, kteří jeho obsah považují za užitečný a tamní přístup k recenzím přístrojů kvitují. Vždyť webů a diskusních fór, kde jsou recenze založené čistě na subjektivním hodnocení zvuku, je ohromné množství a nikdo ti je nebere. Nerozumím tomu, proč máš neustálou potřebu se proti ASR vymezovat a demonstrovat při každé příležitosti osobní animozitu tímto nešťastným způsobem. Kdybych měl takto explicitně vyskakovat proti všemu, co se mi ve virtuálním světě nelíbí, nedělal bych nic jiného a skončil bych brzo ve svěrací kazajce.
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 11. 2023 17:48

111a111 píše: Ak chceš elektroniku ktorá ti nejako pozmení hudbu, musíš hľadať inde.

Docela by mě zajímalo, jakým způsobem poznáš, že Ti “elektronika pozměnila hudbu”. Tedy abych to řekl přesně - jaký byl zvuk hudby z transportu.
Naposledy upravil introvert dne 29. 11. 2023 17:54, celkově upraveno 2
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 11. 2023 17:50

@TigiGold: Môžeš pokojne spať. Ja ho vôbec nenavštevujem. Nikdy som tam nebol aktívny a ani neviem či som si tam niekedy v začiatkoch vôbec založil účet. Za tie roky som však narazil pri hľadaní informácií o rôznych produktov bežne narazil na Amirove videá na YT alebo sa na ASR odkazuje množstvo ľudí napr. na Head-Fi alebo iných fórach. Takže, nejde sa v tomto hobby tomu lapajovi vyhnúť a skôr-neskôr naňho narazí každý. Takže ak ťa moje pohŕdanie ním znepokojuje, nie je nič jednoduchšie, než moju osobnú animozitu voči Amirovi, podávanú nešťastným spôsobom, budeš jednoducho prehliadať. A mňa necháš si spokojne ďalej na neho kydať. Lebo sa mi chce a pretože ním ďalej budem spokojne pohŕdať. :D Naozaj nemám rád arogantných ľudí a sebestredný Amir je jeden z nich. To je celé. 8-)
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 29. 11. 2023 18:03

zino333: Nikoliv. Výše píšu, že tvé obsendantní potřebě se takto vyjadřovat nerozumím, v žádném případě mě to ale neznepokojuje. To, v jakém tónu se v reálném světě i ve virtuálním prostoru vyjadřujeme, je vždy především výpovědí o nás a o našem vnitřním duševním nastavení, včetně vlastních problémů. A jakékoliv odkazy na zdroj, který nemám rád a nečtu, je snad možné ignorovat, to nemůže činit potíže. Dělám to tak pravidelně u politických diskusí za účelem zachování duševní rovnováhy.
Naposledy upravil TigiGold dne 29. 11. 2023 18:16, celkově upraveno 1
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 29. 11. 2023 18:15

Musím souhlasit se @zino333. Amir je prostě velmi arogantní a sebestředný člověk, nepřipouštějící opačný názor na věc. Ale musím uznat, že tak činí velmi chytře, povětšinou prostřednictvím vlastně docela vtipných narážek. Nicméně ta arogance z toho prostě čiší. A ještě horší je ta sekta na jeho fóru. :-[

Ze všech recenzentů, které znám, bych osobně doporučil jednoho jediného, Lachlana z Passion for Sound (na YouTube). Má velmi střízlivý pohled na danou problematiku. Málokdy řekne něco, s čím bych nesouhlasil.

Jinak za sebe mohu říct, že A90 je celkovou kvalitou zvuku opravdu velmi kvalitní sluchátkový zesilovač. A je mi úplně jedno, jestli disponuje tím nejlevnějším a nejhorším spínaným zdrojem všech dob. Sám jsem jej v minulosti provozoval s TT2 a sluchátky Meze Empyrean/Elite. Přinejmenším na klasickou hudbu to byla pro mě výtečná kombinace. A90 bych snad v absolutním měřítku vytknul jedinou věc, komprimovanou hudební scénu. Ale co byste za ty peníze chtěli...
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 11. 2023 18:16

@TigiGold: Vidíš? A tu prichádzame k tomu, že ja na rozdiel toho lapaja dokážem bez problémov rešpektovať a akceptovať ľudí, ktorí ho ľúbia. Je to každého vec. Ja mám ale problém s tým, že on veľmi arogantne vystupuje voči tým, ktorí jeho závery podkopávajú. To je celé. Inak podobnú osobnú animozitu mám aj voči Ofirovi. A to z presne rovnakých dôvodov ako voči lapajovi Amirovi. Ak ale týchto dvoch nešťastníkov niekto nasleduje a pokojne nech si aj doma lepí plagáty s jeho podobizňou, je mi to jedno. Nemám nič proti. Ja dokážem rešpektovať ľudskú rozmanitosť. Aj tvoje sympatie voči Amirovi alebo to, že vidíš v ASR nejaký prínos je úplne v poriadku. Ja s tým nemám najmenší problém. Ten mám až vtedy ak ma niekto začne presviedčať o tom, že to čo sa mne páči je zle, pretože Amir niečo nameral.

Neukončíme už túto zbytočnú debatu o zbytočnom recenzentovi? Či ešte sa ťa nejak inak dotýka moja animozita voči nemu?
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 29. 11. 2023 18:35

zino333: Nijak se mě to nedotýká. A vzhledem k tomu, že tuto zbytečnou debatu o pro tebe zbytečném ASR* jsi zcela zbytečně začal ty, nemám beze zbytku nic proti tomu, aby pozbyla dalšího trvání:-)

* které sice vůbec nenavštěvuješ, ale víš, jak tam kdo vystupuje a kdo co podkopává.
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 11. 2023 18:58

pavel1756 píše:A ještě horší je ta sekta na jeho fóru. :-[

Tá sekta je priam všade. :D
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 29. 11. 2023 20:15

Co si ale budeme povídat, z druhé strany je to taky pěkný extrém. Stačí si pročíst vlákna o 1266 TC a Susvarách na headfi... tam, pokud nemáš kabel za úplňku spletený sličnými pannami z žíní jednorožce, osázený diamanty, jako bys neexistoval...
Přílohy
IMG_0122.jpeg
IMG_0122.jpeg (70.66 ) Zobrazeno 1738 krát
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 29. 11. 2023 20:42

A podstavec na kábel je kde??!?