od tomina 2. 12. 2023 09:34
Tak jsme si včera s rodinou udělali výlet do Polska. Konkrétně Katowic, kde je i jedna z prodejen polského Hi-Fi obchodu zaměřeného na sluchátka a vše kolem, mp3store.
Už více než dva roky toužím po lampovém zesilovači. Abych tu svou sluchátkovou cestu zakončil něčím opravdu skvělým a kluci měli nyní velmi příznivé ceny, tak jsme se vydali na návštěvu, poslech a nákup. Trochu jsem se bál jazykové bariéry, ale bylo to naprosto na pohodu – Česko – polský, anglicky. Úplně v klidu.
Měl jsem vybrané 3 favority:
Feliks Audio Euforia Evo
AURIS AUDIO HA2-SE+
Mcintosh MHA200
Musím se přiznat, že mi 2 hod. nestačily a musel bych tam strávit mnohem více času, s přestávkami.
Auris - byl určitě moc fajn, teplý, prostě elektronky byly cítit v každém songu. Velice dobrá výbava a cena, výkon, ale ten nový design za mě poměrně nepovedený, hrozně velká věc! 
Mcintosh - tady jsem se hrozně těšil… Protože vypadá perfektně, Macintosh každým coulem. Je pěkně malý a kompaktní. Bohužel, to je ale vše. Když jsem začal poslouchat tak mě to přesunulo úplně někam jinam. Spíše mimo lampy do klasických zesilovačů. Zvuk velice technický, čistý, až moc.. nebyl zlý, ale za ty peníze i ve slevě?

Důraz na středy. A co mě teda absolutně znechutilo a *****, bylo ovládání hlasitosti. V diskuzích a recenzích se o tom dost píše. Kolečko je malé a do cca 12 hod. jede hudba velmi potichu. Od 12. hodiny najednou bum a začne hlasitost, ale takovým extrémním způsobem, že každý milimetr dál se začne hlasitost zvyšovat. Ale fakt extrémně. A jde to dost lehce, takže si umím představit, že po tom někdo lehce omylem sáhne a máte uši na kaši. I proto jsem tohoto kandidáta okamžitě vyřadil. Prostě ne. 
Feliks Audio Euforia Evo - velmi chválený oceňovaných zesilovač. Nestojí vůbec málo a říkal jsem si, jestli stojí za to. Prodavač říkal, když jsme se bavili, že k nim přijíždí lidi pomalu z celé Evropy a hodně to chválí. Zvukově byl tak nějak něco mezi Aurisem a Mcintoshem. Je spíše minimalistický - nemá volič imped., jeden vstup rca, ale má zabudovaný crossfeed! �
Přiznám se, že jsem váhal mezi Aurisem (cena, lampový charakter jako svině) vs Feliksem. A asi bych potřeboval více poslechu s přestávkami. Ale nebyl na to úplně prostor, tak jsem vzal za mne to nejlepší co aktuálně je. Výběr z hroznů na jistotu… Felikse…
Při placení mi bylo docela úzko, protože jsem bral ještě nějaké kabely, ale večer, když jsem ho doma rozbalil a v klidu začal poslouchat, bylo to něco neskutečného.
S Empy si neskutečně sedí a je to hrozně fajn! 
Jinak se mi líbí, jak si můžeme krásně vybírat. Máme u nás skvělou partu z Audigo.cz, kde není problém přijet, vyřešit, objednat. Ale můžeme i do sousedního Polska, pokud máme poblíž nějakou z prodejen, kde mají třeba značky, které se u nás nedají sehnat. Což je za mě rozhodně fajn.
Vůbec nebudu hodnotit, který obchod je lepší. To se ani takto nedá říct. Každý má prostě svoje. 
- Přílohy
-