Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 30. 11. 2023 19:00

pavel1756 píše:Co dodat, inženýři v Toppingu se tentokrát opravdu překonali! :D

Neváhal bych použít označení Kýč jako bič ! :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 30. 11. 2023 19:03

:-)) Nedeste sa, ono to má v nastaveniach vypínač

Ale neviem či to je náhodne zvolená farba alebo trolling. Ale vzbudzuje mi to pocity ako spoiler na FWD aute :D
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2023 19:15

Dá se říct, že souhlasím se vším, cos napsal. Jen bych se pozastavil u subjektivního teritoria. Je snad něco subjektivnějšího, než vnímání hudby, vnímání obrazu, nebo třeba chuti pokrmu? U jídla změříš pH a vodivost. Co dál? Co chutná mě, bude se hnusit tobě. U obrazu změříš spektrální analýzu barev. Ale mému oku může víc ladit barevná kompozice, která se skládá z barev naprosto mimo RAL. A u zvuku je to totéž. Ty můžeš porovnat analýzu na vstupu a výstupu zařízení. Ale líbí se ti to jen proto, že se to rovná a nebo proto že to tak opravdu tvůj mozek slyší a je to "tvým uším libější" byť to tak třeba znít "nemá"? Nářadí se má přizpůsobovat lidem, nikoliv lidi nářadí. Základní pravidlo ergonomie a myslím, že je úplně jedno, jestli se jedná o lopatu a nebo sluchátkový zesilovač.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 30. 11. 2023 19:47

introvert píše:
pavel1756 píše:Co dodat, inženýři v Toppingu se tentokrát opravdu překonali! :D

Neváhal bych použít označení Kýč jako bič ! :D

Třeba se inspirovali u tt2. :shock:
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 30. 11. 2023 19:58

@martas38: Vnímání hudby, jídla nebo obrazu je z principu vždy subjektivní. Jde o to rozlišit, zda jsou vnímané a popisované rozdíly způsobeny samotnou změnou kvality posuzovaného předmětu (tj. změnou zvukového signálu, změnou složení jídla nebo ladění barev) nebo jinými faktory, které na člověka běžně působí (např. nadšení z nového komponentu, stažený žaludek z nervozity nebo vidění do ruda kvůli rozčílení). A tady k tomu už ne každý přistupuje úplně poctivě, zdá se mi. A pokud jde o tu ergonomii, jak už jsem psal výše, nelze nic namítat proti tomu, když si někdo vyladí sestavu tak, aby jemu hrála maximálně líbivě. Mým cílem ale není, aby to vždy hrálo líbivě. Počítám s tím, že z podstaty věci mi to musí hrát někdy dost blbě. A nevidím to jako problém. Zkrátka jiný přístup.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 1. 12. 2023 13:16

pavel1756 píše:Zrovna poslouchám Brahmsův Klavírní koncert d-moll

Ktorú najlepšiu nahrávku poznáš? Ja https://www.brso.de/cd-dvd/johannes-bra ... nzert-nr-1
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 1. 12. 2023 13:48

Osobně mám dva velké favority. Nelson Freire, Riccardo Chailly & Gewandhausorchester (DECCA) a právě Hélène Grimaud, Andris Nelsons & Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (DG). Včera jsem poslouchal druhou jmenovanou nahrávku. :-)

Mimochodem co se týče Brahmsova druhého klavírního koncertu, tam jsou podle mě Grimaud s Wiener Philharmoniker snad nepřekonatelní. Už ani jinou nahrávku neposlouchám.
Přílohy
IMG_0126.jpg
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomina 2. 12. 2023 09:34

Tak jsme si včera s rodinou udělali výlet do Polska. Konkrétně Katowic, kde je i jedna z prodejen polského Hi-Fi obchodu zaměřeného na sluchátka a vše kolem, mp3store.
Už více než dva roky toužím po lampovém zesilovači. Abych tu svou sluchátkovou cestu zakončil něčím opravdu skvělým a kluci měli nyní velmi příznivé ceny, tak jsme se vydali na návštěvu, poslech a nákup. Trochu jsem se bál jazykové bariéry, ale bylo to naprosto na pohodu – Česko – polský, anglicky. Úplně v klidu.

Měl jsem vybrané 3 favority:
Feliks Audio Euforia Evo
AURIS AUDIO HA2-SE+
Mcintosh MHA200

Musím se přiznat, že mi 2 hod. nestačily a musel bych tam strávit mnohem více času, s přestávkami.

Auris - byl určitě moc fajn, teplý, prostě elektronky byly cítit v každém songu. Velice dobrá výbava a cena, výkon, ale ten nový design za mě poměrně nepovedený, hrozně velká věc! 

Mcintosh - tady jsem se hrozně těšil… Protože vypadá perfektně, Macintosh každým coulem. Je pěkně malý a kompaktní. Bohužel, to je ale vše. Když jsem začal poslouchat tak mě to přesunulo úplně někam jinam. Spíše mimo lampy do klasických zesilovačů. Zvuk velice technický, čistý, až moc.. nebyl zlý, ale za ty peníze i ve slevě?

Důraz na středy. A co mě teda absolutně znechutilo a *****, bylo ovládání hlasitosti. V diskuzích a recenzích se o tom dost píše. Kolečko je malé a do cca 12 hod. jede hudba velmi potichu. Od 12. hodiny najednou bum a začne hlasitost, ale takovým extrémním způsobem, že každý milimetr dál se začne hlasitost zvyšovat. Ale fakt extrémně. A jde to dost lehce, takže si umím představit, že po tom někdo lehce omylem sáhne a máte uši na kaši. I proto jsem tohoto kandidáta okamžitě vyřadil. Prostě ne. 

Feliks Audio Euforia Evo - velmi chválený oceňovaných zesilovač. Nestojí vůbec málo a říkal jsem si, jestli stojí za to. Prodavač říkal, když jsme se bavili, že k nim přijíždí lidi pomalu z celé Evropy a hodně to chválí. Zvukově byl tak nějak něco mezi Aurisem a Mcintoshem. Je spíše minimalistický - nemá volič imped., jeden vstup rca, ale má zabudovaný crossfeed! �

Přiznám se, že jsem váhal mezi Aurisem (cena, lampový charakter jako svině) vs Feliksem. A asi bych potřeboval více poslechu s přestávkami. Ale nebyl na to úplně prostor, tak jsem vzal za mne to nejlepší co aktuálně je. Výběr z hroznů na jistotu… Felikse…

Při placení mi bylo docela úzko, protože jsem bral ještě nějaké kabely, ale večer, když jsem ho doma rozbalil a v klidu začal poslouchat, bylo to něco neskutečného.
S Empy si neskutečně sedí a je to hrozně fajn! 

Jinak se mi líbí, jak si můžeme krásně vybírat. Máme u nás skvělou partu z Audigo.cz, kde není problém přijet, vyřešit, objednat. Ale můžeme i do sousedního Polska, pokud máme poblíž nějakou z prodejen, kde mají třeba značky, které se u nás nedají sehnat. Což je za mě rozhodně fajn.
Vůbec nebudu hodnotit, který obchod je lepší. To se ani takto nedá říct. Každý má prostě svoje. 
Přílohy
IMG_9373.jpeg
tomina
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 2. 12. 2023 15:51

Gratuluju k novému přírůstku. A díky za srovnání těch tří zesilovačů. :-)

Na to, jak jsou obecně produkty McIntosh vychvalované, mi přijdou ty problémy s potenciometrem až skandální, když uvážím poměrně vysokou pořizovací cenu daného zesilovače. :hm
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomina 2. 12. 2023 16:02

pavel1756 píše:
Na to, jak jsou obecně produkty McIntosh vychvalované, mi přijdou ty problémy s potenciometrem až skandální, když uvážím poměrně vysokou pořizovací cenu daného zesilovače. :hm

No, přesně! Všichni to ví, kritizují a Mcintosh s tím nic neudělá? To už je fakt zvláštní. Co kdyby se někomu něco stalo??

Včera jsem si dělal srandu s prodavačem, že už to je nějaký jejich marketing signature..
tomina
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 2. 12. 2023 17:39

Gratulace! +1 Feliks Audio, snad někdy :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 16. 12. 2023 09:28

Pěkné. Elektronky = HUDBA !
Také jsem tomu dříve nevěřil, ale již skoro rok poslouchám Cayin HA-6 A. "Prorolloval" jsem spoustu trubek a nyní si nejvíc užívám elektronky Tesla ECC802 S a PsVane KT 88 MKII v triodovém režimu. Popis celé sluchátkové sestavy mám v podpisu.
Využiji příležitosti a ptám se, jestli má zde někdo zkušenost ve srovnání kvality zvuku Audirvany Studio na počítačích Mac mini a Windows 11.
Aurender N100H>Qobuz>HoloAudio Cyan2>Neotech NEMOI-1220 UP-OCC Silver XLR cable>Cayin HA-6A>Hifiman HE1000v2>Forza Noir Hybrid HPC>>USB Audioqest Carbon>
Ifi silencer LAN
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 17. 12. 2023 12:52

tomina: Také se připojuji s gratulací k Euforii. Sám mám Euforii AE a jsem docela spokojený.
Už si začal točit lampy? Je to fajn zábava, ale dost to leze do peněz.
Nechci Ti brát iluze o Empyreanech na Euforii, ale tento zesilovač ukáže svůj nejlepší potenciál s dynamickými sluchátky. Zkus si na Euforii pustit Utopie popř. Zmf Verite a napiš své dojmy.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomina 17. 12. 2023 14:50

Rins: díky moc. Zatím jsem elektronky neměnil, nemám potřebu. Ale věřím, že to období přijde. Pořád si užívám jejich standardní projev a je to super. Jinak co se týče Empů — já právě nevím. Sám jsem si psal přímo s majitelem Feliksu a ten mi tuhle kombinaci vřele doporučoval, že to často používají na veletrzích a tak. Těžko říct.
tomina
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 18. 12. 2023 10:36

111a111 píše:Jeden nedostatok DX9 je, že síce dokáže selektívne vypínať a zapínať sluchátkove výstupy, ale hlasitosť je jedno globálne nastavenie. Skúsim poslať feature request, toto by teoreticky mohol pridať FW update.

Neveril som, že by to vyšlo, ale Topping môj feature request akceptoval a skutočne implementoval. Takže pri prepínaní výstupov sa hlasitost ukladá pre každý výstup nezávisle. Ktorý iný výrobca by takto zareagoval?
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka