Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 18. 12. 2023 12:21

111a111 píše:
111a111 píše:Jeden nedostatok DX9 je, že síce dokáže selektívne vypínať a zapínať sluchátkove výstupy, ale hlasitosť je jedno globálne nastavenie. Skúsim poslať feature request, toto by teoreticky mohol pridať FW update.

Neveril som, že by to vyšlo, ale Topping môj feature request akceptoval a skutočne implementoval. Takže pri prepínaní výstupov sa hlasitost ukladá pre každý výstup nezávisle. Ktorý iný výrobca by takto zareagoval?

Tak to klobúk dole. :tleskani
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 18. 12. 2023 18:38

tomina: Nemáš zač. Co vím, tak na výstavách Focal prezentoval Utopie na Euforii. Já to mám nastavené tak, že Empy přímo do TT2 a Utopie do Euforie.
Jinak mohu doporučit elektronky Tung-sol 5998. Oproti skladovým Světlanám úplně jiný level a je to na první dobrou slyšet. Ovšem za pár jsem zaplatil 550 éček + dopravu a to jsou použité. Mám taky 6080,ale po poslechu 5998 se s nimi neobtěžuji.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 18. 12. 2023 20:00

Ono se nedá tvrdit, že jsou některé lampy extrémně lepší než jiné. Spíš je to o párování jak se zbytkem řetězce, tak ve vlastním lampáči s předzesilovacímí x výkonovými lampami. A ze všeho nejvíc záleží na vkusu toho kterého soudruha. Já nedám třeba dopustit na PSVane, což jsou moderní čínské lampy a na mém zesilovači hrají daleko líp, než leckteré NOS lampy.
Hlavně je důležité kupovat párované elektronky - tedy proměřené s podobnými parametry. Za jeden z nej shopů považuju německý Tube Amp Doctor, solidní výběr má i Thomann a Tubex-Store. Bohužel se kolem toho rozjel brutální byznys u NOS lamp a co hoši kupovali před pěti sedmi léty za dolar po kilech, nyní prodávají za 500USD za pár.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 19. 12. 2023 14:19

martas38: V zásadě máš pravdu. Např.firma Woo audio se zachovala velmi tržně, když za pakatel nakoupila nové elektronky 5998 ze starých zásob a prodává je tuším za 500$ za jednu.
Bohužel některé lampovém zesilovače, což je případ právě Euforie, hrají nejlépe s NOS výkonými elektronkami a to konkrétně 5998 a 7236. Pokud se tomina plácne přes kapsu a koupí Tung-soly 5998, tak garantují, že mu spadne brada a pozná čeho je Euforia s těmito elektronkami schopna. Bohužel situace je taková, že současná výroba elektronek probíhá v Číně a v Rusku a po hříchu ne všech typů. Jinak souhlas s PSVane. Údajně jsou z nové produkce velmi dobré i Lin-lai.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 19. 12. 2023 14:47

Není nad to si udělat elektronky svoje.
https://youtu.be/-UEfqAWb3fE?si=SbrJVLh-1U9XPNq1
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 12. 2023 16:07

Rins píše:Bohužel některé lampovém zesilovače, což je případ právě Euforie, hrají nejlépe s NOS výkonými elektronkami.

Může být, možná to dělá absence výstupního transformátoru u Euphoria, až tak tomu nerozumím.
Každopádně obvykle mají na výsledný zvuk podstatně větší vliv elektronky předzesilovací, než výkonové.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 20. 12. 2023 09:37

IMG_6755.JPG

Prvé slúchadlá, ktoré som kúpil druhýkrát. A už ich asi nebudem chcieť predať.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 30. 12. 2023 08:42

Burson Soloist Voyager. Pravděpodobně konečné řešení pro můj stávající sluchátkový řetězec. Nikdy jsem neslyšel hrát Susvary tak dobře jako s tímto zesilovačem. A že jsem jich za ty poslední čtyři roky s těmito sluchátky slyšel opravdu hodně. Většinu z nich Voyager zcela deklasuje. Namátkou vše od Schiit, Topping a podobných lowcost značek (všem majitelům těchto zesilovačů se moc omlouvám, ale jak by řekl můj děda: "Tak to prostě je."), Hugo TT2 (bez ohledu na to, zda použijete přední či zadní výstup, ale na jeho obranu, jedná se primárně o převodník, nikoli zesilovač), Holo Bliss KTE (který má paradoxně ještě vyšší papírový výkon než Voyager, a přesto jsou s ním Susvary podobně anemické/nedynamické jako s TT2), Ferrum Stack (komprimovaná hudební scéna, slabší rozlišení, zabarvení zvuku jakoby se jednalo o hybridní či lampový zesilovač), původní model Burson Soloist 3X Grand Tourer (verze 2021, slabší rozlišení, méně transparentní, méně autoritativní ve smyslu plnosti a váhy zvuku). Dokonce ani ty nejlepší/nejdražší elektronkové zesilovače, které jsem se Susvarama slyšel, konkrétně Octave V16 (300k) a Feliks Envy (200k), i když v těchto dvou případech bych určitě nevolil spojení „zcela deklasuje“, přesto však i tyto dva Voyager poráží vyrovnanějším, transparentnějším a současně autoritativnějším přednesem.

Ale abych ho jen nechválil. Absence velkého aktivního chlazení, kterým disponují všechny modely Burson Grand Tourer, ze kterých ostatně Voyager vychází, si vybrala svoji daň v podobě většího zahřívání šasi. Zhruba po dvou až třech hodinách poslechu při pokojové teplotě 22°C se horní část jeho šasi zahřála na cca 46°C a spodní na opravdu nehezkých 52°C. Nicméně mám přímo od výrobce potvrzeno, že je zesilovač konstruován tak, aby při ještě vyšších teplotách mohl fungovat 24/7.

Všem zdejším majitelům Susvar daný zesilovač vřele doporučuju. Kromě skutečnosti, že z těch sluchátek dostane snad už maximum, vám ještě v těchto zimních časech poslouží jako stylová kamínka... ;-) :D
Přílohy
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 30. 12. 2023 12:03

Gratuluji ! :tleskani Jen si nejsem jistý, zda k provozu zesilovače je zapotřebí ta Rubikova kostka ? :hm :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 30. 12. 2023 13:33

Děkuju. :-)

Ta kostka k jeho provozu není zapotřebí, tedy pokud vím. Jen se připletla do cesty fotoaparátu. :D
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 30. 12. 2023 15:12

Ještě k tomu pomyslnému maximálnímu potenciálu Susvar, zdaleka jsem neslyšel všechny relevantní/doporučované zesilovače, zejména pak ten přímo od výrobce daných sluchátek, model EF1000 za závratných 15.000 eur. Ten bych si opravdu velmi rád poslechl. Zajímalo by mě, jak blízko či naopak daleko je od něj právě Burson Soloist Voyager. Nakonec v tomto kontextu je i Voyager lowcost zařízení. :D

Nicméně nepochybuju, že ani s EF1000 se z nich nestane něco nadpozemského. Pořád tu budou jiná podobně kvalitní či pro určité žánry lepší sluchátka. A nemusí to být ani jiné hudební žánry. Například mou oblíbenou nahrávku Berliozovy Fantastické symfonie v podání Pittsburgh Symphony Orchestra pod taktovkou Marka Janowského zahrají podle mě lépe/víc realisticky i HEKSE či LCD-5 připojené do samotného TT2...
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 30. 12. 2023 15:43

pavel1756 píše:Všem zdejším majitelům Susvar daný zesilovač vřele doporučuju. Kromě skutečnosti, že z těch sluchátek dostane snad už maximum, vám ještě v těchto zimních časech poslouží jako stylová kamínka... ;-) :D

Asi Tě zklamu, ale ani Burson Soloist Voyager nemusí být Tvým konečným zesilovačem pro Susvaru.
Určitě je Tvým dosavadním nejlepším zesilovačem, Susvara se ovšem zlepšuje s každou komponentou sluchátkového řetězce.
Koneckonců ani Chord Hugo TT2 nemusí být v jistém ohledu dokonalým převodníkem pro Susvaru.

Pokud máš finance na předražený EF1000, zkus ho někde otestovat a uvidíš, zda má smysl si jej pořizovat.

Velmi dobře hodnocený v poslední době k Susvara je zesilovač MASS-Kobo 465, ikdyž se jedná o zesilovač stavěný v Japonsku a přímo na objednávku.
Případně srbský Trafomatic Primavera, který je rozhodně lepší volbou než Feliks Envy.

Každopádně Ti přeji příjemný poslech s Burson Soloist Voyager ;-) .
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 30. 12. 2023 16:54

Díky. :-)

Ano, jak už jsem psal v předchozím příspěvku, je mnoho jiných zesilovačů. A samozřejmě i další komponenty, jak uvádíš...
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 30. 12. 2023 19:46

Nuskúsil si AHB2 za rovnakú cenu?
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 30. 12. 2023 20:20

introvert Rubikova kocka je potrebná k provozu užívateľa :D

pavel1756 Tak to je krása, gratulujem a tíško závidím :D
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka