Burson Soloist Voyager. Pravděpodobně konečné řešení pro můj stávající sluchátkový řetězec. Nikdy jsem neslyšel hrát Susvary tak dobře jako s tímto zesilovačem. A že jsem jich za ty poslední čtyři roky s těmito sluchátky slyšel opravdu hodně. Většinu z nich Voyager zcela deklasuje. Namátkou vše od Schiit, Topping a podobných lowcost značek (všem majitelům těchto zesilovačů se moc omlouvám, ale jak by řekl můj děda: "Tak to prostě je."), Hugo TT2 (bez ohledu na to, zda použijete přední či zadní výstup, ale na jeho obranu, jedná se primárně o převodník, nikoli zesilovač), Holo Bliss KTE (který má paradoxně ještě vyšší
papírový výkon než Voyager, a přesto jsou s ním Susvary podobně anemické/nedynamické jako s TT2), Ferrum Stack (komprimovaná hudební scéna, slabší rozlišení, zabarvení zvuku jakoby se jednalo o hybridní či lampový zesilovač), původní model Burson Soloist 3X Grand Tourer (verze 2021, slabší rozlišení, méně transparentní, méně autoritativní ve smyslu plnosti a váhy zvuku). Dokonce ani ty nejlepší/nejdražší elektronkové zesilovače, které jsem se Susvarama slyšel, konkrétně Octave V16 (300k) a Feliks Envy (200k), i když v těchto dvou případech bych určitě nevolil spojení „zcela deklasuje“, přesto však i tyto dva Voyager poráží vyrovnanějším, transparentnějším a současně autoritativnějším přednesem.
Ale abych ho jen nechválil. Absence velkého aktivního chlazení, kterým disponují všechny modely Burson Grand Tourer, ze kterých ostatně Voyager vychází, si vybrala svoji daň v podobě většího zahřívání šasi. Zhruba po dvou až třech hodinách poslechu při pokojové teplotě 22°C se horní část jeho šasi zahřála na cca 46°C a spodní na opravdu nehezkých 52°C. Nicméně mám přímo od výrobce potvrzeno, že je zesilovač konstruován tak, aby při ještě vyšších teplotách mohl fungovat 24/7.
Všem zdejším majitelům Susvar daný zesilovač vřele doporučuju. Kromě skutečnosti, že z těch sluchátek dostane snad už maximum, vám ještě v těchto zimních časech poslouží jako stylová kamínka...