Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hustakF 17. 1. 2024 19:40

Sděl nám, jaký kvalitní napájecí kabel jsi si pořídil a k jakému zesilovači.
Nejlépe fotografií jako důkazem.

Běžný napájecí kabel může některým zesilovačům naprosto stačit, jiným nikoliv.

Není od věci provést slepý poslechový AB test a nespoléhat se tak na možnou psychoakustiku.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 17. 1. 2024 19:52

introvert píše:Stále jsem se nedočkal vysvětlení, proč s tím kvalitním kabelem 230 V hrál zesilovač lépe, než s tím běžným.

https://en.wikipedia.org/wiki/Classical_conditioning
Maximálne zjednodušené: vieš o vysokej cenovke - očakávaš zlepšenie.

// Placebo som zmazal, to je myslím že špecificky psychosomatická forma
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 1. 2024 20:11

hustakF píše:Sděl nám, jaký kvalitní napájecí kabel jsi si pořídil a k jakému zesilovači.
Nejlépe fotografií jako důkazem.

Běžný napájecí kabel může některým zesilovačům naprosto stačit, jiným nikoliv.

Není od věci provést slepý poslechový AB test a nespoléhat se tak na možnou psychoakustiku.

Šlo o kabel AudioQuest NRG-Z3, který jsem si pořídil k mému, tehdy fungl novému, Toppingu A90. Pomůže Ti tato informace v pátrání ? Nakonec jsem ho ovšem použil s Cayin iHA-6, protože Topping jsem prodal.

Slepé testy neprovádím. Jednak není nikdo, kdo by byl ochoten se mnou takto šaškovat, a také, nepovažuji je za jakkoli vypovídající o čemkoli užitečném pro praktický poslech. To, že při slepém testu cosi poznám v osmi případech z deseti je mi jako k čemu ? Pro mě osobně je podstatně důležitější mít možnost porovnat dva zvuky vůči sobě, v klidu, a pouvažovat, co to vlastně slyším, co je pro mě asi lepší, zda to stojí za ty peníze, a tak podobně.

-- 17. 1. 2024 20:14 --

111a111 píše:
introvert píše:Stále jsem se nedočkal vysvětlení, proč s tím kvalitním kabelem 230 V hrál zesilovač lépe, než s tím běžným.

https://en.wikipedia.org/wiki/Classical_conditioning
Maximálne zjednodušené: vieš o vysokej cenovke - očakávaš zlepšenie.

// Placebo som zmazal, to je myslím že špecificky psychosomatická forma

No to určitě ! :-P :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 17. 1. 2024 20:18

introvert píše:To, že při slepém testu cosi poznám v osmi případech z deseti je mi jako k čemu ?

Tak bežná motivácia je istota, že platíš za skutočné zlepšenie. Ale zopakujem sa:
111a111 píše:môžeme len prevracať oči nad tým, že dobrých 10% audiofilov je neskromne presvedčených o svojom prorocky výnimočnom sluchu.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 17. 1. 2024 20:34

111a111 píše:
111a111 píše:môžeme len prevracať oči nad tým, že dobrých 10% audiofilov je neskromne presvedčených o svojom prorocky výnimočnom sluchu.

och, tých bude viac :tleskani
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 17. 1. 2024 20:37

introvert píše:Není od věci provést slepý poslechový AB test a nespoléhat se tak na možnou psychoakustiku.
Šlo o kabel AudioQuest NRG-Z3, který jsem si pořídil k mému, tehdy fungl novému, Toppingu A90. Pomůže Ti tato informace v pátrání ? Nakonec jsem ho ovšem použil s Cayin iHA-6, protože Topping jsem prodal.

Napájecí kabel AudioQuest NRG-Z3 se řadí mezi ty kvalitnější.

Co takhle si koupit AudioQuest Hurricane?
Takový napájecí kabel je už dostatečně kvalitní.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 1. 2024 21:59

zino333 píše:
111a111 píše:

och, tých bude viac :tleskani

Mohli bychom založit jejich klub ! Hlásím se jako první člen - přidá se někdo ? Nestyďte se ! 8-) :D

-- 17. 1. 2024 22:10 --

hustakF píše:Co takhle si koupit AudioQuest Hurricane?

Není vyloučeno, že na něj jednou taky dojde ! :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 18. 1. 2024 08:38

introvert píše:
hustakF píše:Co takhle si koupit AudioQuest Hurricane?

Není vyloučeno, že na něj jednou taky dojde ! :D

Ale no tak. Přeci se nebudete držet tak nízko při zemi. Proč rovnou nepořídit Nordost Odin Gold, novou vlajkovou loď, která nahradila modelovou řadu Odin 2?

Dle výrobce:
"Where Odin 2 pushed boundaries, Odin Gold erases them—producing a realism in playback that would seem impossible from any system, regardless of its components or source material. Nordost’s new gold option is a revelation to reference audio and clearly surpasses Odin 2 as its new flagship cable range."

Cena daného napájecího kabelu je vlastně směšně nízká, když uvážíme výše uvedené. Základní délka 1,25m vyjde na pouhých 36.000 eur. Nordoste, bravo! :tleskani :lol:
Přílohy
Odin Gold.jpg
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 18. 1. 2024 08:52

Obrázek
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 18. 1. 2024 10:33

Imo by bolo optimálne aby to dospelo do štádia ako mechanické hodinky. Šperky za extrémne ceny, ale aspoň obdivuhodná remeselná úroveň a luxusné materiály. Inak je každému jasné že prakticky kupuje muzeálnu technológiu s podradnou presnosťou. A nikto sa nepretvaruje (aj keď podvedome) že "ale v mojich očiach sa zdajú presnejšie".
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 18. 1. 2024 11:08

Je evidentní, že o mechanických hodinkách víš velmi málo a máš o nich silně zkreslený představy.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 18. 1. 2024 14:19

Nenamietam, nepatrí to medzi moje záujmy, neváhaj ma opravit.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 18. 1. 2024 18:41

Není problém :-D. Hodinky nejsou jen šperk, je to zároveň i funkční a užitečná věc. Dají se samozřejmě kupovat i mechanický hodinky za extrémní ceny, ale na trhu je mnohem víc těch cenově dostupných i velmi levných (byť stále kvalitních) než těch extrémně drahých. Obdivuhodná řemeslná práce? To bezpochyby. Luxusní materiály? Ty se na hodinky používají spíš zřídka, na většinu hodinek se používají běžný v hodinářským průmyslu standardní materiály, nic luxusního. A každýmu opravdu není jasný "že prakticky kupuje muzeální technologii s podřadnou presností," to je nesmysl. Muzeální technologie to není, je to tradiční a staletí stará, ale přesto stále živá, neustále široce používaná a dodnes zdokonalovaná a vyvíjená technologie.
A přesnost? Průměrný bežný strojky mají výrobcem udávanou přesnost do 20 vteřin za den. Kvalitní, byť stále nijak drahý strojky, mají výrobcem udávanou přesnost například 3 až 5 vteřin za den atp. Ale to je maximální výrobcem zaručená odchylka, reálně chodí mechanický strojky s odchylkou několika málo vteřin za den až klidně téměř na nulu (0,5 až 1 vteřina za den atp.) a když ne, tak se dají vyštelovat a jejich chod se tak zpřesní. Mechanický hodinky nejsou extrémně přesný, to nikdo netvrdí, ale jejich přesnost není ani podřadná, je to mechanickej strojek poháněnej jen a pouze pružinou a s ohledem na to je přesnost dnešních mechanických hodinek doslova obdivuhodná. Přesnost kdy se hodinky za čtrnáct dní odchýlí o 10 vteřin není nic špatnýho. Ten kdo si kupuje mechanický hodinky s tímhle asi taky počítá a nekupuje je jen kvůli jejich přesnosti a nejspíš se taky smíří i s tím, když třeba udělají minutu za týden. Seřídit hodinky je otázka chviličky, takže co, že jo? Kdo chce přesný hodinky koupí si hodinky řízený rádiem nebo přinejmenším obyčejný bateriový. A máš pravdu, "nikdo se nepřetvařuje (ani podvědomě), že "v jeho očích se mechanický hodinky zdají přesnější" byl by to nesmysl, bateriový hodinky jsou přesnější, a ty řízený rádiem jsou zase ještě přesnější, ale tady je potřeba si uvědomit, že kvalita hodinek se neměří jen podle jejich přesnosti, stejně jako kvalita sluchátek se neměří jen podle toho jak moc se jejich zvuk blíží nějakej "ideální" frekvenční charakteristice.
Naposledy upravil Kamasu dne 19. 1. 2024 08:17, celkově upraveno 2
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 18. 1. 2024 20:33

martas38 píše:USB kabel nemám za deset litrů od AQ, ale za sedm stovek Kabelguru USB Lite.

Na to bacha, je v tom obyčejná Hama. Viz zde: https://www.hifiroom.cz/kabely/kabelguru-cz-a-usb-lite-kabel-zklamani-t25754.html

Kamasu píše:Hodinky nejsou jen šperk, je to zároveň i funkční a užitečná věc.

I COSC nebo METAS certifikované mechanické hodinky jsou jsou v přesnosti překonané obyčejnými quartzkami. A nikdo je nekupuje kvůli co nejlepší přesnosti, ale právě kvůli jejich řemeslné úrovni a zpracování, popř. právě kvůli tomu, že chce mít na ruce něco, v čem není baterka, nemá to displej a neumí to ukazovat počet ušlých kroků, příchozí zprávy atd. Je sice fakt, že vývoj mechanického strojku stále pokračuje (např. koaxiální krok, silikonový vlásek...) a z toho hlediska je v určitém smyslu obdivuhodné, jaké přesnosti a odolnosti lze dosáhnout, ale ta technologie prostě není zrovna nejnovější. Spíš mi přijde vhodné srovnání s lampovými zesilovači, což také není nejmodernější technologie, čistě pohledem na bájné a nevypovídající parametry a měřením je solid-state kolegové asi překonají, akorát se stále ze zjevných důvodů používají, je po nich poptávka a v jejich designu a vývoji také dochází k posunu směrem kupředu.

pavel1756 píše:Nicméně si myslím, že za rozumné peníze má smysl nějaký ten streamer pořídit, který oproti PC představuje jednodušší a elegantnější řešení.

To sice jo, zejména pokud člověk hledá řešení, aby nemusel poslouchat se zapnutým počítačem. Tady by určitě v mnoha případech (nikoliv pro každého a za každé situace) stálo za zvážení pořízení něčeho jako je Naim Uniti Atom Headphone.
Další věc je, že někdo využívá při poslechu presety PEQ nebo třeba VST plug-iny (např. Audeze Reveal), na což je potřeba přehrávací software a u streameru tato funkcionalita odpadá. U mě byl za poslední dobu největší zvukový posun přechod z Audirvana 3.5 na verzi Studio. Ne že bych primárně chtěl upgradovat přehrávací software, ale verze 3.5 si přestala rozumět s Tidalem a jeho Hi-res FLACem. Je taky otázka, jak jsou na tom streamery z hlediska následné podpory a upgradů firmwaru/softwaru, pokud dojde k nějakému updatu streamovacích služeb, na který je třeba reagovat.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 19. 1. 2024 08:17

The Wolverine píše:
Kamasu píše:Hodinky nejsou jen šperk, je to zároveň i funkční a užitečná věc.

I COSC nebo METAS certifikované mechanické hodinky.........................

Přesně tak. V podstatě jsi napsal to samý co Já, jen jsme to každej napsali jinými slovy.
Kamasu
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka