Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
tibormi píše:z pc využívam optický toslink, aby sa ruch zdroja neprenášal do dacu.
pavel1756 píše:jsme nebyli schopni detekovat rozdíly ve zvuku mezi tímto „dokonale odladěným a nezarušeným“ streamerem a "podřadným" Macem Mini
111a111 píše:pavel1756 píše:jsme nebyli schopni detekovat rozdíly ve zvuku mezi tímto „dokonale odladěným a nezarušeným“ streamerem a "podřadným" Macem Mini
To určite preto, že ste nemali ten audio eth switch a SFTP káble na podstavcoch.
zino333 píše:Ja odporúčam všetkým hifi nadšencom pochodiť po výstavách. Najmä v Mníchove. Samozrejme, že pokojnému posluchu večer v domácich podmienkach sa to nevyrovná. Ale človek si aspoň trochu môže na vlastné uši vypočuť inak veľmi exotické kúsky. No a popritom všetkom môže zistiť veľa zaujímavého.
Napríklad, že maličké repro od kanadských Totem Acoustic dokážu prehrať polovicu zostáv za šialené násobky cien. A mnoho iného.![]()
Je to krásny koníček, ale je plný ojebabrákov predávajúcich predraženú veteš nahluchlým dôchodcom.
The Wolverine píše:pavel1756 píše:Nicméně si myslím, že za rozumné peníze má smysl nějaký ten streamer pořídit, který oproti PC představuje jednodušší a elegantnější řešení.
To sice jo, zejména pokud člověk hledá řešení, aby nemusel poslouchat se zapnutým počítačem. Tady by určitě v mnoha případech (nikoliv pro každého a za každé situace) stálo za zvážení pořízení něčeho jako je Naim Uniti Atom Headphone.
Další věc je, že někdo využívá při poslechu presety PEQ nebo třeba VST plug-iny (např. Audeze Reveal), na což je potřeba přehrávací software a u streameru tato funkcionalita odpadá. U mě byl za poslední dobu největší zvukový posun přechod z Audirvana 3.5 na verzi Studio. Ne že bych primárně chtěl upgradovat přehrávací software, ale verze 3.5 si přestala rozumět s Tidalem a jeho Hi-res FLACem. Je taky otázka, jak jsou na tom streamery z hlediska následné podpory a upgradů firmwaru/softwaru, pokud dojde k nějakému updatu streamovacích služeb, na který je třeba reagovat.
introvert píše:Kdo ze členů fóra má v knihovně něco od Harolda Charlese Schonberga ? Třeba knihu Životy velkých skladatelů ?![]()
bessinka píše:Tak ať Nucleus slouží.
S Audirvánou Studio jsem měl podobné problémy. Pořád si to hrabalo a zatěžovalo procesor. To 3.5 nikdy nedělala a to už nemá 2 roky aktualizace. Proto Aurender. Aktualizace a vzdálená servisní podpora. Požadavek mě vyřešili z Koreje za chvilku. Žádný sterilní digitál, ale pěkný sytý a neúnavný zvuk bez věčného laborování.
introvert píše:Co to je za konzervy ?
pavel1756 píše:Další věc, která byla pro mě za to jediné odpoledne, kdy jsem naposledy Audirvana Studio testoval, až neakceptovatelná, byla poměrně dlouhá latence při používání aplikace Audirvana Remote na iPadu. Zatímco u Roonu v tomto prakticky žádná latence není, Audirvana si dává pěkně na čas. Asi nejvíc mě rozčilovalo to, když jsem se z konkrétního alba vrátil do knihovny a obrázky k jednotlivým albům se začaly znovu pomalu načítat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků