Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bessinka 23. 1. 2024 17:13

https://www.asus.com/cz/displays-deskto ... i-pc-pn40/
Na tomto PC mám Audirvanu 3.5 procesor kolem 5 procent, Audirvanu Origin procesor kolem 5 procent, Audirvanu Studio 50 až 75 procent při stejném nastavení. To je již na zvuku poznat. Nechají si platit nemalé peníze za nedotažený proukt. Tak že, Audirvána snad někdy příště. Když funguje, tak zvuk je super.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 23. 1. 2024 19:40

kuko61: Jak jsem psal, na Windows je mnohem víc stížností, než na Macu. Audirvana se sama chlubí s tím, že je optimalizovaná pro Mac. Ale aby vytěžoval hloupý přehrávač hudby procesor na 70%, když se to v aplikacích podstatně náročnějších na výpočetní výkon neděje? Kde jsme? Prostě je to špatně napsaný. Někde udělal soudruh z Francie chybu. U Audirvany 3.5 není problém upsamplovat z Flacu do DSD128. U Audirvany Studio si to u mě ani neškrtne.
Audirvana 3.5 mě přišla s doživotní licencí na zhruba stejné peníze, jako Studio na rok a jsou s ním neustálé problémy od samého začátku. O tom, že jsem měl po koupi Studia problémy s licencí, nejelo to a trvalo jim to 4 měsíce než mi poslali nějakou speciální verzi, aby to začalo fungovat bez jakékoliv kompenzace se nebudu ani zmiňovat. A jak byla kouzelná komunikace s podporou ve francouzsko-google translatorštině se taky zmiňovat nebudu. Jen napsali, že nejsem sám kdo má problém a řeší to. Řešili to 4 měsíce, pak poslali nějakou speciální verzi, která začala fungovat, ale z ročního předplatného jsem 4 měsíce ztratil.
Jsem rád, že mám streamer, takže Studio už nebudu řešit, koneckonců mám pro jistotu verzi 3.5. Zvuk Studia se mi líbil, ale streamer stejně hraje líp.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 23. 1. 2024 19:53

Smutné je, že si nechají předem zaplatit za aušus.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 23. 1. 2024 20:52

martas38 píše:na Windows je mnohem víc stížností, než na Macu.

To může z nemalý části souviset taky s tím, že je mnohem víc uživatelů Windows než uživatelů macOS. V prosinci 2023 byly na 73% PC a notebooků nainstalovný Windows, macOS byl jen na 16% zařízení.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 23. 1. 2024 20:59

Nemyslím procentuelně, ale dle mých známých, co mají Audirvanu a tam je to tak 50/50 Win/Mac. Na Macu to většině lidí jede, byť ne ideálně. Na Win s tím má spousta lidí problémy, že je to na hraně použitelnosti, často za hranou. Jak jsem psal zejména při použití pluginů pro stream.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 24. 1. 2024 13:07

moja skúsenosť s Audirvanou 3.5.44 na iMacu 2013 intel i7 32gb ram macOS Sierra:

pri spustení DSD64 z hdd vyskočil výkon cpu na 25% po dobu cca 5-8 sec. potom ostal na 0,5% až po kým neskončila pesnička...

pri spustení klasického FLAC cd-ripu, výkon na sekundu vyskočil na 4%...

merané pomocou iStat Menus...
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 24. 1. 2024 13:26

Ano 3.5 je v pohodě. Problém je se Studiem.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 24. 1. 2024 18:25

Zrovna s tímto jsem u Audirvany nikdy problém neměl, bez ohledu na verzi. Naposledy, když jsem právě zkoušel Studio, tak konkrétně u té nahrávky Beethovenovy Sedmé symfonie v kvalitě DSD256 byl procesor (Mac Mini M1, 8GB RAM, 1TB SSD) vytížen na cca jedno procento. Asi je ta verze Studio mnohem lépe optimalizovaná pro procesory od Applu.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 24. 1. 2024 19:31

Studio je optimalizované pro procesory M1 a výš. Ale přehrávání hudby, nebo upsampling 2x není nic, co by mělo vytěžovat procesor v desítkách procent, když u jiného přehrávače (třeba Audirvana 3.5) ani člověk nepozná na výkonu procesoru, že něco hraje. Prostě to Frantíci špatně napsali. No a přístup podpory, jak jsem psal výš, katastrofa.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 24. 1. 2024 20:10

btw páni, to ako fakt zatiaľ nikto nekúpil tie Final Audio D8000 z Audiga v 46% zľave? alebo je tu niekto kto po nich pokukuje?
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 24. 1. 2024 21:08

Prečo by to niekto robil, keď existujú mierne lacnejšie HE1000se
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 24. 1. 2024 21:21

To zní skoro jako proč by si někdo kupoval Toyotu, když si může koupit mírně levnější Hondu. Přitom v obou případech se jedná o mírně odlišné věci...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 1. 2024 07:24

Nyní jsou k dispozici za 49.799,- Kč. Není to tak dávno, co byl k dispozici model Pro za 59.990,- Kč. Ten má podstatně lepší zvuk, a také trvalo delší dobu, než si ho někdo koupil.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 25. 1. 2024 08:21

Výrobce k modelu D8000 uvádí: "Sluchátka jsou určena zejména pro milovníky žánrů s velkým dynamickým rozsahem, jako je klasická hudba, nebo jazz. Příznivce tvrdších žánrů potěší spíše model D8000 Pro Edition."

Slyšel jsem oba modely. Verze Pro Edition není špatná, naopak, ale nekoupil bych ji ani za těch 60k, tedy ne ve střízlivém stavu (dál to raději nebudu komentovat :D ). Ten nižší model... klidně může mít velký dynamický rozsah, ale na klasickou hudbu to jsou mimořádně nevhodná sluchátka. Co se týče moderních žánrů, nemám vlastní poslechovou zkušenost. Nicméně dle lidí z Audiga, se kterými jsem se o těchto sluchátkách bavil, je to jedno velké zklamání.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 25. 1. 2024 13:17

berem všetky vaše argumenty, len nejak som si myslel že viacero ľuďom sa lúbia... ale vyzerá to tak že len veľmi malému okruhu budú po chuti.

btw, má tu niekto na fóre DCA Expanse? alebo poznáte niekoho kto počul už zahorený (burn-in) model? priznám sa že tieto slúchadlá mi dali chrobáka do hlavy.
a zaújma ma ich porovnanie detailou a separácie v porovnaní so Susvarami.
haweckO
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka