Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 17:16

Lepší dynamika, lepší podání prostoru, lepší separace nástrojů. Prostě převodník v Eversolu není moc povedený, Qutest, ale i RME jsou lepší úplně ve všem.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Seirogan 16. 3. 2024 18:42

Díky. Tak to mám zas o čem přemýšlet;)
Seirogan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 18:50

V případě využití převodníku v Eversolu je lepší jít do té Master verze. Má vylepšenu především převodníkovou část.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 16. 3. 2024 19:03

Myslím že by to chtělo minimálně tt2 protože má téměř dokonalý crosfeed a to je obrovský rozdíl proti většině daců. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 19:59

Není crossfeed spíš věc zesilovačů, než DACů?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 3. 2024 20:20

Není.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 20:28

No já bych řekl že je. Nebo je snad něco takového zakódovaného v původním digitálním signálu? Ostatně analogový crossfeed tady byl v dobách, kdy něco jako DAC ani neexistovalo.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 3. 2024 20:45

Doba se změnila. Ještě jsem neviděl zesilovač s funkcí crossfeed, zato jsem viděl řadu takových DACů.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 20:50

Tak se podívej třeba na SPL Phonitor 2. Mimochodem už jsi viděl čistě DAC bez integrovaného sluchátkového zesilovače, který by měl crossfeed?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 3. 2024 22:07

Tak opravdu, ten Phonitor 2 má crossfeed implementován jako analogový filtr. Pak jsem snad našel ještě jeden takový přístroj, ovšem za dvojnásobnou cenu. A samotný DAC s crossfeedem jsem (bez analogového zesilovače) nezaregistroval, to máš pravdu. Vlastně, když píšu řadu, tak šlo o přístroje Chord Electronics a RME. A ještě je crossfeed v softwarových přehrávačích jako součást DSP. Předpokládám, že realizovat crossfeed digitálně (softwarově) je levnější a flexibilnější, než ho realizovat analogově. Zda je ta digitální verze taky zvukově lepší, nebo zda je lepší analogová, tak to netuším. To, že je k DACu většinou připlácnut analogový zesilovací stupeň dle mého samotný crossfeed nikterak neovlivňuje. Nebo ano ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod weefaa 16. 3. 2024 22:21

martas38 píše:Taky se musím pochlubit s drobnými změnami v sestavě. Eversolo DMP-A6 a Chord Qutest.

Gratuluji. Zpětně hodnotím Qutest jako nejlepší DAC, který jsem slyšel a skutečně zvuk posunul jiným směrem. Zvukově měl větší přínos než RME. Navíc ta "krabička" je fakt hezká :)
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 22:35

introvert: Jsou firmy, co se camrají analogovým crossfeedem i u DAC/Amp mašin. Nazývají to analogovým DSP, což je trošku oxymoron, pokud to budeme brát doslovně.
Jinak ještě má analogový crossfeed například Meier Audio Corda JAZZ. Mám pocit, že firma Meier přímo crossfeed a nebo nějaký jeho druh kdysi vynalezla. Taky se to dělalo jako analogová krabička s dvěma cinche na vstupu, dvěma na výstupu a dvěma potenciometry, kde se nastavovala síla a úhel.
A hlavně k DAC až tak často není sluchátkový zesilovač připlácnut. To bývá doménou spíš nižších a středních cenových tříd zařízení. Opravdu audiofilní firmy, kde se dá mluvit o hi-endu jako aqua, Métronome, Bricasti, Meitner, dCS a podobně dělají čistě převodníky bez sluchátkového zesilovače v klasickém hifi rozměru s šířkou 43,5cm, často s podobně proprietárním řešením vlastního DAC jako má Chord. Jen tou cenovkou vedle toho občas i ten Chord vypadá jako chudý příbuzný. No a samozřejmě je snažší zbastlit crossfeed pomocí DSP, než kvalitně analogově, kde to vyžaduje nějakou součástkovou základnu a věci okolo. Každopádně pro moje hudební styly crossfeed nic moc, nikdy jsem tomu nepřišel na chuť, hudba se dnes nahrává tak, aby to nebylo potřeba a starý jazz z šedesátých let, nebo symfonická tělesa nějak neposlouchám. Mám pocit, že to strašně žere prostor a je jedno, jestli je to crossfeed od Chordu, od RME a nebo softwarový plugin přímo v přehrávači.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 3. 2024 23:03

Ano, žere to prostor, ale pro posluchače akustické hudby je za to odměnou pocit, že mají umělce před sebou, jako v reálném světě. No a ti ostatní tak můžou zase omezit jiný pocit, a sice, že jsou “uprostřed” hudby, pokud jim to z nějakého důvodu nevyhovuje. Ne každý baží po co nejširší hudební scéně.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 23:19

Já s tím samozřejmě souhlasím. Ale pro mě to opravdu není. Jsem milovník široké a hluboké scény.
Jen pro zajímavost, pro mě bezkonkurenčně NEJ koncert v mém životě byli Pink Floyd na Strahově v roce 1994. A ač je měl člověk před sebou, hudba byla kvadrofonicky, takže taky nešla jen zepředu a člověk chvílemi vyhlížel na obloze vrtulník, který tam nebyl. Troška nostalgie...

-- 16. 3. 2024 23:24 --

weefa: je to tak. Já jsem hledal spíš jednoduchost, protože nastavování RME je detektivka kombinovaná s hackováním Bílého domu. A když se to člověk naučí, zase to stejně rychle zapomene. A zvukový posun mě teda nejen mile překvapil, ale vyloženě vyrazil dech. A to považuju RME za kvalitní zařízení, ale Qutest ho válcuje ve všech směrech.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod weefaa 16. 3. 2024 23:38

@martas38: Plně ti rozumím. Možná proto jsem velmi spokojeně zakotvil u iFi ZEN DAC Signature V2, který mě zvukově dostačuje a raději si hraji s elektronkami :) Ale je to tam, stále na seznamu Qutest mám.
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka