od martas38 16. 3. 2024 22:35
introvert: Jsou firmy, co se camrají analogovým crossfeedem i u DAC/Amp mašin. Nazývají to analogovým DSP, což je trošku oxymoron, pokud to budeme brát doslovně.
Jinak ještě má analogový crossfeed například Meier Audio Corda JAZZ. Mám pocit, že firma Meier přímo crossfeed a nebo nějaký jeho druh kdysi vynalezla. Taky se to dělalo jako analogová krabička s dvěma cinche na vstupu, dvěma na výstupu a dvěma potenciometry, kde se nastavovala síla a úhel.
A hlavně k DAC až tak často není sluchátkový zesilovač připlácnut. To bývá doménou spíš nižších a středních cenových tříd zařízení. Opravdu audiofilní firmy, kde se dá mluvit o hi-endu jako aqua, Métronome, Bricasti, Meitner, dCS a podobně dělají čistě převodníky bez sluchátkového zesilovače v klasickém hifi rozměru s šířkou 43,5cm, často s podobně proprietárním řešením vlastního DAC jako má Chord. Jen tou cenovkou vedle toho občas i ten Chord vypadá jako chudý příbuzný. No a samozřejmě je snažší zbastlit crossfeed pomocí DSP, než kvalitně analogově, kde to vyžaduje nějakou součástkovou základnu a věci okolo. Každopádně pro moje hudební styly crossfeed nic moc, nikdy jsem tomu nepřišel na chuť, hudba se dnes nahrává tak, aby to nebylo potřeba a starý jazz z šedesátých let, nebo symfonická tělesa nějak neposlouchám. Mám pocit, že to strašně žere prostor a je jedno, jestli je to crossfeed od Chordu, od RME a nebo softwarový plugin přímo v přehrávači.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12