Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 23:42

Tak já mám taky ke Qutestu připojený lampáč a k solid state zesilovačům se vracet nehodlám.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod weefaa 16. 3. 2024 23:47

Nápodobně a samozřejmě vím. "Starší" elektronky mě pár desítek tisíc sežraly že = Qutest. Rozumíme si :). Rodina přednost, ale seznam zálib je aktuální :D
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 17. 3. 2024 00:35

martas38 píše:Tak já mám taky ke Qutestu připojený lampáč a k solid state zesilovačům se vracet nehodlám.
Sorry ale mě připadá že jsi toho vlastně moc neslyšel a pořád to jiným vnucuješ.

-- 17. 3. 2024 00:39 --

weefaa píše:
martas38 píše:Taky se musím pochlubit s drobnými změnami v sestavě. Eversolo DMP-A6 a Chord Qutest.

Gratuluji. Zpětně hodnotím Qutest jako nejlepší DAC, který jsem slyšel a skutečně zvuk posunul jiným směrem. Zvukově měl větší přínos než RME. Navíc ta "krabička" je fakt hezká :)

Tak to jsi slyšel zatím velmi málo. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 3. 2024 00:41

Zajímavé závěry lado. A z čeho usuzuješ co jsem slyšel a nebo neslyšel a jak to nutím ostatním? A co tím vlastně chceš říct?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 17. 3. 2024 01:18

Dělá to na mě takový dojem.Založil jsem nové téma můžeš se zúčastnit.

-- 17. 3. 2024 01:26 --

Že tobě stačí to co máš je v pořádku ale někteří lidé chtějí nebo slyšeli něco lepšího?
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 3. 2024 01:35

A v jakém směru to na tebe dělá takový dojem? V životě jsem nikomu nikdy neřekl kup si toto a toto a na to se vykašli, to se ti líbit nebude. Já dám čistě jen a pouze na svoje uši a zkušenosti a mám plný respekt ke vkusu jiných lidí, který může být přesně opačný, než ten můj. Maximálně někoho upozorním, že je hloupost ke sluchátkům za deset tisíc kupovat zesilovač za padesát tisíc, protože když ten poměr financí obrátí, užije si obvykle víc muziky.
Pořád mně uniká, co tady tím výbuchem chceš vlastně říct a koho považuješ za kverulanta? Toho, kdo má jiný řetězec než ty? Nebo toho, kdo před tvým vybavením v tichém úžasu neskloní hlavu?
Mám to k tobě přes celou republiku, tak opravdu nevidím důvod tam jezdit skrz tvoji sestavu, nehledě na to, že jsem ji slyšel tady v Audigu a pokud se domluvím, můžu si ji tam zase zítra jít poslechnout. Taky sám dobře víš, že od jisté cenové hladiny se sedání na zadek a tichý úžas nekonají a že na takové věci člověk potřebuje klid a hlavně čas. Předpokládám, že nepatříš k těm, co potřebují slyšet slova obdivu a úžasu nad tím, co máš doma....
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 17. 3. 2024 01:50

Nepotřebuji obdiv ale prostě jsem tu měl lidi kteří nevěřili že něco může hrát lépe.Prostě mi připadá že si zamrzl na svém.Já jsem člověk který naopak se nerad vytahuje, ale jestli jsi slyšel tu sestavu v Audigu a je podle tebe špatná tak já s tím prostě nesouhlasím.

-- 17. 3. 2024 01:56 --

Jinak kvituju že jsi koupil Chord Qetest nebo jak se to jmenuje je to asi první krok k dobrému dacu ale Chord umí lepší.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 3. 2024 01:57

Vkládáš mě do úst něco, co jsem nikdy nikde neřekl, ani nenapsal a opakuju, pořád netuším, oč ti jde??? V něčem ti vadí moje osoba? Jsem tady na fóru od roku 2008 a nikdy se tady do mě nikdo takhle neobouval. Takže v čem máš problém?
Rozhodně bych nikdy netvrdil, že tvoje sestava je špatná, vlastně jsem tvoji sestavu ani nikdy nekomentoval.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 17. 3. 2024 10:05

lada5 se možná rozohnil až příliš, ale sorry, ty tomu jdeš trochu naproti. TT2 jsi slyšel sotva pár minut a hned je to za tu cenu špatné, respektive předražené zařízení (viz tvé příspěvky z dubna minulého roku). A teď se tu zaklínáš dle tvých slov "skutečným highendem" a přitom jsi ty mašinky, které zmiňuješ, nikdy neslyšel, a vycházíš pouze z ceny a šířky přístroje.

Jen tak namátkou, tebou zmiňovaný pravý highend dCS... model Bartók jsem srovnával s kombem M Scaler+TT 2 a po technické stránce zvuku nemohu říct, co bylo lepší (tedy s určitými sluchátky, která dCS dokázal rozehrát, viz níže). Nicméně Bartók zněl celkově agresivněji a trochu nepříjemně. Jeho sluchátkový zesilovač neutáhne Susvary. I TT2, vůči kterému mám v tomto výtky, vlastně tato sluchátka rozehraje oproti Bartóku na výbornou. Minimální doporučená impedance sluchátek (u Bartóka) je 33ohm. Takže s nízkoipedančními sluchátky si nerozumí, Susvary z druhé strany taky nerozehraje. Dnes už kdejaký lowcost DAC nativně přehraje i 32bit/768khz a DSD 512. A skutečný highend dCS? Max 24bit/384khz a DSD 128... Ale to je samozřejmě vše zcela nevýznamné, hlavně, že to má skutečnou highendovou cenu a správnou šířku přístroje...

Mimochodem dCS Lina Stack za víc než 800.000,- Kč je na tom velmi podobně jako výše zmíněný Bartók, jen má ještě nižší výkon. Tolik namátkou k tomu skutečnému highendu. ;-)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 3. 2024 10:29

lada5 píše:ale jestli jsi slyšel tu sestavu v Audigu a je podle tebe špatná tak já s tím prostě nesouhlasím.

Já slyšel před rokem Focal Utopia 2022 v Audigu, a hrálo to špatně. Před pár týdny jsem je slyšel doma, a zvuk byl výborný. Stejně to dopadlo se sluchátky STAX SR-X9000, připojenými k vynikajícímu energizeru (ty jsem podruhé neslyšel doma, ale o půl roku později v Panteru - a dokonce vím, v čem byl problém - v Audigu šlo o nerozehraná sluchátka, právě vybalená z krabice, u těch Utopií bych jako příčinu problému tipoval zdroj signálu).
Tolik můj názor k poslechu na výstavách a podobných akcích - jde o hrubý nástřel, často první, a povrchní seznámení se s danou technikou. Proto oceňuji možnost zapůjčení techniky domů, kterou nabízí právě Audigo.
Naposledy upravil introvert dne 17. 3. 2024 10:37, celkově upraveno 2
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 17. 3. 2024 10:34

pavel1756 píše:
Mimochodem dCS Lina Stack za víc než 800.000,- Kč je na tom velmi podobně jako výše zmíněný Bartók, jen má ještě nižší výkon. Tolik namátkou k tomu skutečnému highendu. ;-)

Oprava: Lina stack má naopak trochu vyšší výkon než Bartók, avšak ty Susvary ani tak neutáhne.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 18. 3. 2024 08:45

Ja osobne by som dcs Bartók alebo Lina stack nikdy nekúpil. Ako DAC je Mola Mola Tambaqui lepšia. No a TT2 je vo veľmi tesnom závese. Osobne by som vždy uprednostnil TT2 pred akýmkoľvek dcs produktom. TT2 je za mňa lepšia voľba ako Dave. Pred niekoľkými rokmi som čítal na Head-Fi jeden komentár a plne s ním súhlasím. Ak niekto hľadá "end-game" riešenie, nech kúpi TT2 a možno časom k tomu MScaler a viac sa už veľmi nie je kam posúvať.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 18. 3. 2024 10:50

I když s názory martase38 často nesouhlasím a někdy mívám výhrady i ke způsobu jeho argumentace, v tomto konkrétním případě ho musím podpořit. Nenapsal zde vůbec nic zlého či nepatřičného, jen si dovolil pochlubit se novým převodníkem a pak poznamenal, že preferuje lampový zesilovač. To je vše, nikomu nic nevnucoval. Za naprosto nevhodnou a manipulativní naopak považuji reakci jeho oponenta. Zase se jednou silněji projevila probublávající toxicita českých a slovenských hifi fór, která mj. způsobuje, že se spousta lidí neodvažuje zapojit se do diskuse, popř. že mnozí uživatelé naštvaně odcházejí, zakládají nová fóra, některá dříve populární fóra zbytečně odumírají a zanikají, zkrátka je komunita velice rozdrobená. Kdo sleduje československou virtuální hifi scénu dlouhodobě a zažil Lopuch, miniBB fórum, Slovanet a další, ví, o čem je řeč.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 18. 3. 2024 11:02

@TigiGold: Toto nie je problém len diskusných fór, ale stačí pochodiť High-end výstavy v našom okolí a človek zistí, že toto hobby je celkovo plné arogantných a povýšeneckých jedincov ukážkovo trpiacich Dunning-Krügerovým syndrómom. Ja osobne mám najradšej pánov v dôchodcovskom veku s dosluhujúcim sluchom, ktorí radi robia z mladších ludí debilov, oháňajúc sa "skúsenosťami". :D
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 18. 3. 2024 11:18

zino333: Samozřejmě, že se tyto projevy arogance neomezují pouze na písemnou formu. Jednou se mi například stalo, že mi volal jeden pán a vyptával se na věc, kterou jsem nabízel v inzerci. Neprojevil ale sebemenší zájem věc koupit, pouze si jako správný sociopat potřeboval jednostranně popovídat a ve svém monologu sáhodlouze chválil sám sebe a svou sestavu, silně pohanil nejen můj inzerovaný komponent, ale i můj vkus, když jsem mu neprozřetelně na začátku prozradil, čím hodlám prodávanou věc nahradit. Prodej hifi, ale i třeba prodej aut se někdy může zvrhnout v trenažér sebekontroly a asertivity:-)
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka