HiFiMAN Susvara UnveiledPrvní dojmyTa sluchátka jsou neskutečně nefotogenická. Já teda nejsem žádný fotograf, ale tohle jsem ještě nezažil. Po téměř půl hodině pokusů se mi podařilo vyfotit tři tak tak použitelné fotky.
Nicméně naživo vypadají o trochu lépe.
Přestože jsou pouze o 20 gramů lehčí než původní model, je to jak v rukou, tak na hlavě znát. Ale nejedná se o žádný dramatický rozdíl. Spíš mě překvapilo, že jsem nějaký vůbec zaznamenal.
Papírově jsou sice téměř o padesát procent méně náročné na hrubý výkon než Susvara OG, ale stále vyžadují poměrně silný sluchátkový zesilovač. Zatím u všech nahrávek, které jsem s nimi poslouchal, bylo třeba o čtyři decibely menší zesílení.
Tonálně jsou velmi neutrální, s mírným vychýlením na světlejší stranu. V rovině témbru se jedná o snad ta nejpřirozenější sluchátka, jaká jsem kdy slyšel.
Co mě ale naprosto šokovalo, jejich rozlišení, respektive úroveň detailu, a to napříč všemi frekvenčními pásmy. Snad jediná sluchátka, která znám a která dosahují takové úrovně, jsou HiFiMAN Shangri-La
Senior.
Někteří recenzenti zmiňovali, že mají o trošku slabší bas než Susvara OG. Já mám naprosto opačnou zkušenost. Nový model má o něco dynamičtější/údernější středobas i vyšší bas. Je to ihned a snad ve všech relevantních pasážích znát. Ale určitě nelze hovořit o tom, že by Susvary OG nějak drasticky deklasoval.
Kde už je ale rozdíl v dynamice citelně znát, na vyšších středech. V tomto jsou nové Susvary opravdu výrazně přesnější.
Na výškové pásmo, zejména co do intenzity, jsem si zatím nestihl udělat nějaký relevantní názor.
Hudební scéna je hodně veliká, až obrovská. Výrazně trojrozměrnější než u původního modelu.
Přestože se za mě, na základě prvních dojmů, jedná o nezpochybnitelný a velmi citelný upgrade, jsem si téměř jist, že se najde mnoho posluchačů, kterým budou více vyhovovat Susvara OG se svým vřelejším a klidnějším projevem. Model Unveiled je čistě po technické stránce zvuku neoddiskutovatelně na vyšší úrovni. Popravdě si nedovedu představit, že by to mohl někdo zpochybnit, ale pokud bych jim měl přeci jen něco vytknout, tak v přímém srovnání na mě působí, že místy až moc tlačí na pilu...
Už jsem začal psát recenzi, ale bude hotová nejdříve za 14 dní, spíš na konci srpna.