Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bron B 2. 11. 2024 07:11

iFi Uno, Xduoo MT 602 a Hifiman HE400se.
Přílohy
IMG_20241102_070259_927@146823048.jpg
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tibormi 2. 11. 2024 09:46

Bron B máš to super, ja som tiež niekedy mal HE400, na elektrónkach musia hrať fajne :)

martas38
Zdroj ostal čo bol, nejaký obyč spínací 24v, za ním je iFi dcpurifier a potom 5V-25V 8A Supercapacitor Filter Board z Aliexpresu. Čakal som, že to nejak prečistí zvuk, ale transformáciu scény som nečakal. Predtým som vnímal len plochý zvuk, ktorý topping produkoval, ale to "kričanie" som si neuvedomoval. Teraz to hrá absolútne bez námahy, s pocitom energie v zálohe, so skvelou separáciou jednotlivých nástrojov a hlavne 3D.

Budem objednávať ešte jeden ten filter, dokáže napájať viac zariadení naraz z jedného zdroja, je univerzálny 5v-24v, lebo tu mám ešte iFi Air can a smsl su-1, ktoré tiež poskočili k lepšiemu.

Z1.jpg
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bron B 2. 11. 2024 10:09

Ano, hraju vyborne, som, by som povedal, nadseny, teda taky zvuk som este nepocuval, takze teraz hladam este zaujimave nahravky najma z recenzii na head fi) Je to zladene vyborne. Ak by som mal nieco teraz odporucit, za nizsi akoby budget tak by to bolo toto)
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lada5 2. 11. 2024 18:09

martas38 píše:Ono hlavně ty bubny a činely budou v každém sále znít jinak a krom toho bude i záležet na tom, kde budeš sedět. A zas takovej génius nejsem, abych si poslechl nějaký takový koncert a za půl roku to porovnával s tím, co mi leze ze sluchátek/beden a myslím takový génius nebyl ani Beethoven, dokud slyšel a měl by ty možnosti.

No to máš pravdu génius nejsi. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 11. 2024 20:27

Můžeš to Vláďo nějak rozvést? Zase upito a osobní útoky?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 2. 11. 2024 21:59

lada5 píše:
martas38 píše:Ono hlavně ty bubny a činely budou v každém sále znít jinak a krom toho bude i záležet na tom, kde budeš sedět. A zas takovej génius nejsem, abych si poslechl nějaký takový koncert a za půl roku to porovnával s tím, co mi leze ze sluchátek/beden a myslím takový génius nebyl ani Beethoven, dokud slyšel a měl by ty možnosti.

No to máš pravdu génius nejsi. :-)

A tahle reakce místním návštěvníků pomůže v jejich audio cestě jak?
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 3. 11. 2024 05:08

cb490763 píše:
lada5 píše:

A tahle reakce místním návštěvníků pomůže v jejich audio cestě jak?

Asi tak stejná jako tvá reakce s těmi prášky. Jo a pro zajímavost s kým se ta genialita srovnává... S Beethovenem. To už musí být vskutku notná dávka sebevědomí, asi vesmírných rozměrů. Takovou velikost vymyšleného sebevědomí si už ani já nedovedu ani ve snu představit. Není génius. To má rozhodně pravdu a doplnit to o Beethovena, že ani on nebyl génius tak to si o něm můžu už myslet, že je naopak ..., nemít paměť a hudební sluch, jak si asi představuje, že skládá kdokoliv v té době operu pro x desítek nástrojů, bez možnosti si to přehrávat, leda v hlavě. Nějakou matematickou kombinací generovaných čísel a náhodných doplnění nástrojů? Bez paměti jak co hraje? ... ach jo...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 3. 11. 2024 09:26

Hoši je opravdu tak složité si napočítat do desíti a buď nereagovat, nebo reagovat v rámci směru vlákna, dotazu... korektně, nekonfliktně, bez vulgarit, narážek, urážek a provokací?

A speciální Tobě svlastiku doporučuji klid a rozvahu. Je to z mé strany už několikáté upozornění a zrovna dodám, že i má trpělivost a tolerance má své limity. Myslím, že už je přečerpáváš.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod DeathKarma 3. 11. 2024 10:49

stává se z kdysi celkem zajímavého fóra, kde se i člověk něco dozvěděl, celkem slušná žumpa..
DeathKarma
Junior

Odeslat příspěvekod cb490763 3. 11. 2024 13:01

svlastik píše:
Asi tak stejná jako tvá reakce s těmi prášky. Jo a pro zajímavost s kým se ta genialita srovnává... S Beethovenem. To už musí být vskutku notná dávka sebevědomí, asi vesmírných rozměrů. Takovou velikost vymyšleného sebevědomí si už ani já nedovedu ani ve snu představit. Není génius. To má rozhodně pravdu a doplnit to o Beethovena, že ani on nebyl génius tak to si o něm můžu už myslet, že je naopak ..., nemít paměť a hudební sluch, jak si asi představuje, že skládá kdokoliv v té době operu pro x desítek nástrojů, bez možnosti si to přehrávat, leda v hlavě. Nějakou matematickou kombinací generovaných čísel a náhodných doplnění nástrojů? Bez paměti jak co hraje? ... ach jo...

Za to se omlouvám.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 4. 11. 2024 11:47

Chýba mi bacil2 LOL
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 6. 11. 2024 00:05

Tak já myslel že hifi je o věrnosti zvuku ale to jsem asi naivní.Zesilovač je od toho aby zesiloval jinak by se mohl jmenovat zkreslovač.

-- 6. 11. 2024 00:06 --

martas38 píše:Můžeš to Vláďo nějak rozvést? Zase upito a osobní útoky?

Myslím že není potřeba.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 11. 2024 06:39

lada5 píše:Tak já myslel že hifi je o věrnosti zvuku ale to jsem asi naivní.Zesilovač je od toho aby zesiloval jinak by se mohl jmenovat zkreslovač.

Jde o to, co kdo má na mysli pod pojmem “vstup”. Pokud jde o analogový vstup zesilovače, lze zjistit, zda je výstup hodně podobný vstupu (běžný posluchač však většinou dané přístroje nemá k dispozici, a i kdyby měl, výsledek bude zatížen nejistotou). Pokud jako “vstup” chápeme vstup do DACu, je zjištění, zda je výstup shodný jako vstup, zcela vyloučeno. Nelze srovnat řadu čísel (vstup do DACu) se zvukem (výstupní analogový signál). Takže u dnešní reprodukční sestavy jako celku, kdy na vstupu je digitální signál, se to, zda je výstup stejný jako vstup, nikdy nedozvíme.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 6. 11. 2024 11:38

To je nesmysl. To co se skrývá v té digitální řadě čísel je tou digitální řadou čísel dané a je možné převést to na spojitý elektrický signál, tudíž je také možné srovnat to co je na vstupu s tím co je na výstupu DAC. Kdyby nebylo, nebyl by možný digitální přenos dat ani DA převod.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 11. 2024 12:37

Jenže každý DAC to převede jinak. Jiný zvuk leze z sigma-delta DAC, jiný z R2R, jiný z Chordu atd. Dokonce v případě těch nejrozšířenějších se liší, jestli je to Asahi, Sabre, nebo Cirrus. Takže jak to budeme srovnávat. Máme nějaký etalon převodníku?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka