martas38 píše:introvert píše:Díval jsem na web Audioquestu věnovaný Niagara 1200, ve specifikacích tam nic takového uvedeno není.
Level-X Linear Transverse-Mode Filter: In excess of 24dB from 20kHz to 1GHz, linearized for dynamic (rising) line impedance with frequency (source) and 10- to 50-ohm load, system current dependent.
Tuto formulaci jsem tedy nenašel na současných stránkách Audioquestu, pouze v manuálech k jejich filtrům na stránkách různých prodejců. Ani tak tomu plně nerozumím. Což je ale jedno. Třeba ty filtry dané tvrzení splňují, třeba ne. A co z toho plyne pro mě ? Nic. Já spoléhám sám na sebe, a na své smysly. Pokud Niagara 1200 podle mě zvuk zlepšuje, je vše v pořádku.
-- 20. 12. 2024 08:54 --martas38 píše:Ještě bych dodal, že dynamika jde změřit snad úplně nejsnadněji ze všeho. Orientačně mně k tomu bude stačit blbej mobil přiloženej k měniči sluchátek. Přesný to nebude, ale ukáže mi to aspoň něco. Lepší aplikace krom DR i frekvenční rozsah. Jinak samozřejmě když to budu brát vážněji, tak mikrofon, předzesilovač, případně ADC a mám dynamiku změřenou, otázka tedy, co si člověk představuje pod pojmem dynamika. U hifistů to bývají často úplně jiné veličiny (či spíš vjemy), než ty fyzikální.
Neměl jsem na mysli dynamický rozsah, jak se domníváš, ale dynamiku (údernost). Asi jsi to nepochopil, i když jsem to tu později upřesnil. Domníval jsem se původně, že je to každému jasné. Ze řady nechápavých reakcí usuzuji, že asi nebylo.
martas38 píše:Co se týče napájecích kabelů, tak mám základní Audioquest NRG-X3, měl jsem Audioquest NRG-Z3, který jsem prodal, protože jsem nepoznal rozdíl. Naštěstí koupeno z druhé a prodáno do třetí ruky. Ale ten rozdíl jsem nepoznal ani oproti noname kabelu od PC. Ono tady extrémně intenzivně platí, že co oko hifisty nevidí, to jeho ucho neslyší. A když si koupím blbej kus pletené případně postříbřené mědi za šest litrů, tak to už by muselo být, kdyby to moje zhrzené ucho neslyšelo. Šmejdi s hrnci musí těmto firmám tiše závidět. A nebo jsem hňup já a uši mi už neslouží, to je taky docela možná varianta. Případně mám tak mizernou sestavu, že to na ní nejde poznat, to bude asi nejpravděpodobnější...
Já jsem oproti běžnému kabelu u NRG-Z3 rozdíl zaregistroval, byl jasný, nic malého, a pokud jsem kabely střídal, tak se pořád vyskytoval. To, že Tys rozdíl neslyšel, pro mě nemá žádný význam. To si musíš nějak vyřešit sám.