Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PetrJč 20. 12. 2024 20:55

1. Pasivni filtry -> nejlevnejsi řeseni, to jsou tyhle Niagary, nebo třeba mistni produkce od Noble Audio, Sroll. Nejlevnější řešení? Sroll, N.A.? Viděl jsi někdy jejich cenovku?? Ty jsi ideální zákazník pro tyto firmy produkujíci "nejlevnější" řešení :-))
2. Filtry s oddělující trafem - galvanické oddělení sítě. A co si jako myslíš, že je síťové trafo ve zdroji? Dle Tvé logiky budeme glavanicky oddělovat galvanicky oddělenou síť? A kolikrát? Stačí dvakrát, nebo pětkrát? :-))
3. Dejme tomu. Ale za strašný prachy vyrobíme generátorem čistý sínus 230V/50Hz, abychom odfiltrovali bůhví zdali slyšitelné rušení po síti, a následně nachytáme do zařízení podstatně vyšší úroveň rušení šířené vzduchem.
PS: Je mi úplně jedno, zdali si koupíš filtr ve výrobní ceně pár tisícovek za mnohonásobně více. To je Tvoje volba. Ale nepiš blbosti...
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod Yiakubou 20. 12. 2024 21:11

V klidu. Ja nikde nepisu, co je predrazene, nebo neni, jestli si chci neco koupit, nebo jake reseni je efektivnejsi. Pouze jsem rozdelil do kategorii tyhle vyrobky, v ramci hifi. Protoze mi prislo, ze to martas trochu smichal dohromady (filtry s oddelovacim trafem vs. aktivni pracky). Vkladas si do toho nejaky svoje predsudky, ktery tam nejsou.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrJč 20. 12. 2024 21:13

Jen cituji a reaguji na to, co jsi napsal. Do kategorie nejlevnější rozhodně nepatří Sroll a ta galvanicky oddělená síť také stála za poznámku...
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod Yiakubou 20. 12. 2024 21:25

Prekrucujes co jsem napsal a soudis na zaklade svych predsudku.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 20. 12. 2024 21:29

Bral jsem to tak, že ty aktivní filtry mají vesměs na začátku oddělovací trafo. Až pak to napětí usměrní.
A síťové trafo ve zdroji rozhodně nemusí být oddělovací. To záleží na zapojení.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrJč 20. 12. 2024 21:57

Yiakubou píše:...soudis na zaklade svych predsudku.

Já žádné předsudky nemám. Dle čeho soudíš? Ale pokud napíšeš, že filtr Sroll patří mezi nejlevnější řešení (a třeba někdo se tou informací bude řídit), tak v tu chvíli reaguji podrážděně :-) Ano, to přiznávám.

-- 20. 12. 2024 22:07 --

martas38
Přiznám se, opravdu nerozumím tomu, co jsi napsal. Jaký je rozdíl mezi síťovým a oddělovacím trafem? A jak můžu zapojením definovat jeho funkci? Děkuji.
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 20. 12. 2024 22:49

Máš pravdu, špatně jsem se vyjádřil. Neuvědomil jsem si, že je řeč o filtru a pod pojmem síťové trafo ve zdroji jsem si představil transformátor v libovolném zdroji napětí. A tam nemusí být zem před a za trafem oddělena.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 22. 12. 2024 11:26

cb490763 píše:
pavel1756 píše:
Kamasu píše:Tak už je to oficiální pavle, spěl jsi k tomu už jakou dobu, ale teď už je to hotová věc, definitivně jsi dospěl do bodu hájent "hifisty" a je tak na čase přesunout se hájentfórum. Tam se ti bude líbit, tam se schází přesně takový jedinci co věří v kde co, co není drahý to podle nich nehraje, poslechové zkušenosti (a především víra) jsou to jediný co má nějakou "váhu" a všichni, kdo byť i jen trochu dají na realitu, znalosti elektrotechniky atp., a ne jedině na "poslechový zkušenosti," jsou jen panáčkové co maj raději mlčet, když to "neslyší" tak správně jako ty. :lol:

Jak by řekl mistr Yoda: “Ještě hodně naučit se musíš.” Očividně žiješ v klamné představě, že s tvými, zcela zjevně, velmi omezenými znalostmi elektrotechniky, tu můžeš udílet ultimativní moudra, a přitom jsou tyto v dané problematice stejně nulové (jako ty mé) ve srovnání s těmi, kterými disponuje právě Garth Powell z AudioQuest, panáčku… ;-)

Příloha IMG_0299.jpeg je dlouhodobě nedostupná.

Mimochodem, jak je na tom DR? Představ si, že jsme celkem v pěti lidech srovnávali nahrávku Čajkovského Koncertu pro housle a orchestr v D-dur, Op. 35 (PentatoneMusic: Julia Fischer, Russian National Orchestra & Yakov Kreitzberg) v PCM 24bit/94kHz (DR 21) ku DSD 64 (DR20), a všichni do jednoho uzavřeli, že ta v v DSD je citelně dynamičtější! :shock: :shock: :shock:

(Jo a je ta to nahrávka v PCM, která dle dr.loudness-war ukazuje DR15. Docela zásadní rozkol ku analýze Roonu. Ale počítám, že Roon to samozřejmě analyzuje úplně špatně ku tvé modle… ;-) )

Příloha IMG_0300.png je dlouhodobě nedostupná.

To je můj oblíbený koncert. Ještě mám tedy raději od anne sophie mutter, ale ten není v sacd.

Je to překrásná skladba. Vedle Beethovenova a Brahmsova náleží k mým vůbec nejoblíbenějším houslovým koncertům. Velmi dobrá je též nahrávka s Hilary Hahn.

71WeQYN3jpL._UF1000,1000_QL80_.jpg
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 22. 12. 2024 12:03

pavel1756 píše:(Jo a je ta to nahrávka v PCM, která dle dr.loudness-war ukazuje DR15. Docela zásadní rozkol ku analýze Roonu. Ale počítám, že Roon to samozřejmě analyzuje úplně špatně ku tvé modle… ;-) )

Žádnej rozkol, jen tvá neznalost.
Roon "měří DR" metodou R128, ne pomocí Crest Factoru jak je to normální a běžný a jak je to jediný povolený pro databázi https://dr.loudness-war.info/. R128 "měří DR" tak nesmyslně, že výsledky toho "měření" nedávají smysl a nejsou porovnatelný ani mezi sebou navzájem, natožpak s výsledky naměřenými pomocí Crest Factoru. Proto záznamy měřený pomocí metody R128 v databázi https://dr.loudness-war.info/ nenajdeš a proto se pro ní používají jen vybraný programy, který měří stejnou metodou, jejíž výsledky měření DR dávají smysl a jsou mezi sebou porovnatelný a něco nám tak dokážou říct.

Nejdřív vědět a znát, panáčku, pak teprv dělat "chytrýho."
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 22. 12. 2024 12:46

Očividně jsi nepochopil ani tu jednu (sarkastickou) větu, kterou jsem napsal. Samozřejmě jsem si vědom, že Roon používá jiné měření (ano, R128), a že je tu značný rozdíl ve výsledcích oproti metodě Crest Factor. No a ten tvůj, ostatně jako vždy, arogantní závěr, že se jedná o nesmyslnou metodu, raději moc komentovat nebudu. Roon na svých stránkách vysvětluje a obhajuje důvody, proč zvolili právě tuto metodu a srovnává ji s tou druhou. Skutečnost, že to nezapadá do tvého světonázoru, ještě neznamená, že jde nesmysl, panáčku. ;-)

"As with Volume Leveling, Roon's dynamic range calculation is done based on R128 standards. In technical terms, Roon's "Dynamic Range" is the same as R128's "Loudness Range".

There are other methods of computing Dynamic range out there - most commonly by measuring the "Crest Factor".

Crest Factor measurements reflect the difference between the average volume and the peak volume--so they are easily swayed by periods of silence or near-silence (which distorts the average), and by short-duration peaks--which may not represent the volume of the loudest parts of the track accurately.

The R128 method used by Roon is more resilient. It begins by computing the statistical distribution of loudness values present at different points in the track, ignoring periods of silence. The computed dynamic range represents the difference between the 10th percentile and the 95th percentile of that distribution. In other words, the "top" of the range is the volume level that 95% of the track sits below, and the "bottom" is the volume level that 10% of the track sits above.

Though both methods portray roughly the same information, Crest Factor values aren't directly comparable to values produced using the R128 method."
https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/ ... e_computed
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Acher 28. 1. 2025 19:00

martas38 píše:Víra hory přenáší.

"Tvá víra tě zachránila" :-)
https://www.audiosciencereview.com/foru ... tor.25443/
Acher
Junior

Odeslat příspěvekod detto 28. 1. 2025 19:48

Ad: "Velmi dobrá je též nahrávka s Hilary Hahn."

jasne, 100 ludi 100 chuti, ale neviem si pomoct, za ma je to v rezii Petrenka desna nuda, ak to porovnam napr.
s vydanim od DG (2004) s A.S.Mutter, co je doslova ina liga.
detto
Junior

Předchozí stránka