Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 3. 11. 2020 17:02

Kerej je definitivní ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 11. 2020 17:22

Asi žádnej, protože se najdou dost možná i lepší kousky, než třeba Chord Dave.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 3. 11. 2020 17:46

Definitivní není nic - vývoj jde stále dopředu :).
Ale dostačující je ledasco.
AMP: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26 + HQPlayer
Sluchátka: Abyss Diana DZ, Sennheiser HD 600
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 11. 2020 17:53

BabetakCZE: přesně tak, chtěl jsem pouze poukázat na nadneseně lehkou nesmyslnost toho “definitivní” :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 3. 11. 2020 18:13

Přesně tak, vývoj jde pořád dopředu, a to zejména u DAC. I když ten Dave je už docela starý a lepší převodník jsem zatím neslyšel. :hm
A nakonec to RME bude dostačující pro drtivou většinu posluchačů. Osobně v této kategorii preferuju Qutest (nebo Hugo 2), ale to už je věc osobního vkusu..
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 4. 11. 2020 21:45

Zopakujme si trošku pojmy :)

hifi headphones.jpg
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PioneerCZ 6. 11. 2020 20:36

Zdravím Vás,
posílám pár fotek, nyní jedu hlavně na Fidelio X3, super pohodlí, překonáno AKG 712, což jsem myslel, že nepůjde...poslouchám i 5hodin v kuse...chválím symetrický kabel v balení, což využiji přes redukci XLR, super prostor, basy mně vyhovují, ale jedu hlavně klasiku a filmovou hudbu...nejvíce Primephonic a pak sbírky SACD.

Obrázek

-- 6. 11. 2020 19:36 --

Obrázek

-- 6. 11. 2020 19:38 --

...AKG 712, moje srdcová sluchátka, mám je sedm let, kupována "teeenkrát" za 13k, ale pořád za mě středy výšky perfektní a styl muziky co mám rád mě baví...za mě super cena/výkon

Obrázek

-- 6. 11. 2020 19:40 --

...no a troška historie...moje sbírka v top stavu (jako nová.o)))), SE 205 od Pioneeru, i dnes je používám, zejména když je žena u mě v kině a otevřená se opravdu nehodí při hraní na PC.o) 70mm měnič, uzavřená konstrukce, super citlivost a vybuzení, parádně sedí na hlavně, další moje srdcovka.o) tak to jako raritka...

Obrázek

-- 6. 11. 2020 19:44 --

...no a závěrem trošku těžší záležitost, hlavně když je máte na hlavě.o)))Pioneer SE 505...opět top stav, fungující ovládání hlasitosti na každé mušli včetně "tone".o)...v tomhle stavu myslím vzácnost...jednou za čas je protáhnu.o)

Obrázek

-- 6. 11. 2020 19:46 --

...no a na závěr klasika bezdrát BOSE QC 35 II, používám při čtení knih a občas je i jedu z DAC při hraní, když chci mít fakt klid a nikoho neslyšet.o)

Obrázek
Naposledy upravil PioneerCZ dne 6. 11. 2020 21:34, celkově upraveno 5
PioneerCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 6. 11. 2020 21:18

Veľmi pekné. :) Tie Pioneer obzvlášť.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 11. 2020 22:29

Ty SE 505 vypadají trochu jako ruční granáty :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PioneerCZ 6. 11. 2020 22:56

...to můžu potvrdit, v reálu jsou ještě horší než na fotce...o váze ani nemluvím.o) původně jsem myslel, že právě ty 505 budou top, ale opak je pravdou...nejlepší jsou z celé řady ony 205tky, ještě jsou 305, ale ty jsem neměl v top stavu, tak jsem je pustil..."lehké", dobře sedí, neurazí onen zvuk, musí to člověk brát s ohledem na dobu...používám je čistě na hraní na PC, když mám na ně náladu...každopádně krásný kus sluchátek, na dnešní poměry luxusní provedení:o)
PioneerCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Houbičkar 7. 11. 2020 09:43

introvert píše:Ty SE 505 vypadají trochu jako ruční granáty :-)

Kdepak (a tohle vim naprosto přesně), jedná se o čutoru na vodu...samozřejmě japonskou.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sarga 11. 11. 2020 18:40

Posílám fotku mého levnějšího,,M Scaleru". Koupil jsem před 2 měsíci na vedlejším foru IFI Micro usb. Po pár týdnech bohužel začal zlobit, bývalému majiteli se to holt povedlo prodat včas..ale nechci nikoho obviňovat, to jsou ty úskalí bazaru. S p. Fialou z Hifina.cz jsme bádaly, jestli to není deskou, on sám ještě tenhle typ neviděl porouchaný, ale nakonec jsem někde vyštrachal 9v adaptér a bylo jasno. Porouchaný zdroj mě přinutil koupit nový typ iPower X a opravdu teď už nelituji. Možná ten starý zdroj už byl načatý, ale jak dokázal IFI nakopnout tenhle zdroj, to jsem nečekal. Někde jsem četl, že to někteří dávají i na router. Možná i vy máte s ním zkušenost, celkem by mě zajímala.
Přílohy
20201111_171510.jpg
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 11. 11. 2020 19:01

Jaké používáš propojovací kabely mezi Macem, ifi a Hugem?
A jaké pozoruješ změny v kvalitě zvuku?
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sarga 11. 11. 2020 19:40

Používám Chord Signature Aray USB do TT2 a z mac jde Nuforce USB, levný káblik z mých počátků. Teď jsem jen narychlo porovnal, oproti Chordu větší sykavky, chord vokály hladší,ten levnější světlejší. Nejlépe by to bylo porovnat dva stejné, jen ty Nuforce mám dva ,tak to šlo. Mám mě přijít Uptone USPCB, kterým spojím mac a IFI, čekám na něj, takže zatím co dům dal.
https://uptoneaudio.com/products/uspcb-a-b-adapter
Ještě čekám na Meze kabely, 6,3mm a 2,5 mm, co jsem koupil na Ebay z Německa. Tímhle mé tunění snad na čas skončí.. :roll:
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 11. 11. 2020 19:53

A je to Tuned Aray nebo Super Aray?
pavel1756
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka