Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 19. 1. 2024 09:45

To je docela nemilé s Kabelguru. Mohl jsem si nějakou tu korunu ušetřit a firma u mě ztrácí na důvěryhodnosti. A to jsem chtěl udělat kšeft české firmě....
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 1. 2024 11:17

martas38: Předpokládám že se najdou dobráci, kteří Tě ujistí, že je to jedno - USB kabel jako USB kabel .. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 1. 2024 16:50

V tom už jsem se ujistil sám dávno před Kabelguru. Naprostou většinu rušení, které by mohlo způsobit nějaké degradace signálu to nachytá uvnitř PC. Ten kabel už je jen taková nepatrná třešnička na dortu. Takže už z principu je špatně hrát z PC přes USB do DAC a je lepší a často levnější tuto cestu vynechat, či obejít, než investovat do drahých kabelů.
Nehledě na to, že přínos digitálních kabelů se projevuje až od ceny 12 tisíc za kabel a 100kKč za převodník, jak mě tady bylo několikrát vysvětleno a na to já nemám. A pokud mám, investuju to raději do SACD a disků.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 20. 1. 2024 00:32

Není asi třeba investovat do drahých kabelů ale tvrdit že je špatně hrát z PC do DAC je nesmysl že tobě se to neosvědčilo neznamená že je to norma už se trochu prober,
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 20. 1. 2024 01:05

Ale já tady mluvím čistě sám za sebe. Ty i za někoho jinýho? Zkus jiné zdroje zvuku než je počítač a třeba na to taky přijdeš.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 1. 2024 01:23

lada5 píše:Není asi třeba investovat do drahých kabelů ale tvrdit že je špatně hrát z PC do DAC je nesmysl že tobě se to neosvědčilo neznamená že je to norma už se trochu prober,

Není jedinej komu se hraní z PC do DAC neosvědčilo a kdo říká, že "už z principu je špatně hrát z PC přes USB do DAC a je lepší a často levnější tuto cestu vynechat, či obejít" Já jsem na tom stejně a plně s tímhle souhlasím. A slyšel jsem a slýchám to čím dál tím častěji od dalších lidí, že hraní z PC ne. Mnozí na tohle po čase přijdou.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 20. 1. 2024 12:05

Usb na prehrávanie hudby nie je špatné, ale záleží... z pc ano, z rpi už menej a dedikovaný streamer s usb out je asi najlepší. ja z pc využívam optický toslink, aby sa ruch zdroja neprenášal do dacu. no a zistil som, že usb out z Shanlingu hrá tiež veľmi čisto :)

-- 20. 1. 2024 11:06 --

IMG_20240120_105650359.jpg
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 20. 1. 2024 12:12

martas38 píše:Ale já tady mluvím čistě sám za sebe. Ty i za někoho jinýho? Zkus jiné zdroje zvuku než je počítač a třeba na to taky přijdeš.

Zkoušel jsem a žádný zázrak se nekonal :-)Souhlasím s tím že Windows jsou na přehrávání hudby nevhodné ale ty už dlouho nepoužívám.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 1. 2024 12:38

Jak už jsem tu psal, poslední srovnání streameru a klasického počítače jsme provedli v pondělí. Celou akci inicioval právě @lada5. Zajeli jsme k našemu známému, který je mimochodem vynikající houslista. Má dva sluchátkové řetězce a také repro sestavu. Používá streamer, který je v zahraničí velmi dobře hodnocený. Auralic Aries G2.1 za víc než 150 tisíc korun. Tak jsme tam u něj seděli, porovnávali a výsledek byl takový, že jsme nebyli schopni detekovat rozdíly ve zvuku mezi tímto „dokonale odladěným a nezarušeným“ streamerem a "podřadným" Macem Mini M1 s Roonem.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 20. 1. 2024 12:45

Málo vína .... xD
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 1. 2024 12:48

To bude ono. Měli jsme pouze cappuccino a bábovku. Ale oboje bylo vynikající. :D
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 20. 1. 2024 12:50

Taky dobrý... Ale vážne, žiadny rozdiel? kruté pre Auralic :D

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 1. 2024 12:58

Pokud tam nějaký byl, možná trošku odlišná tonalita, ale do slepého testu bych nešel. Jinak nic, co by se dalo označit za technicky lepší zvuk.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 20. 1. 2024 13:13

tibormi píše:Usb na prehrávanie hudby nie je špatné, ale záleží... z pc ano, z rpi už menej a dedikovaný streamer s usb out je asi najlepší. ja z pc využívam optický toslink, aby sa ruch zdroja neprenášal do dacu. no a zistil som, že usb out z Shanlingu hrá tiež veľmi čisto :)

-- 20. 1. 2024 11:06 --

IMG_20240120_105650359.jpg

Co to je za konzervy ? :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 1. 2024 14:01

Pokud těmi konzervami myslíš sluchátka, má to v podpisu. Quad Era-1.
pavel1756
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka