Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 24. 10. 2024 14:27

V první řadě velká gratulace k Petrově obřímu přírůstku. TT 2 vypadá vedle Primavery jako nějaký mini trpaslík. :D

Jinak souhlasím s Láďou. M Scaler skutečně výrazným způsobem posiluje sluchátkový výstup TT 2 právě v rovině prostorového podání, váhy nástrojů, ale i dynamiky. Elementárním prvkem je zde výrazně trojrozměrnější hudební scéna, na které jsou nástroje či hlasy podstatně přesněji lokalizovatelné, včetně jejich přirozenější/přesnější separace. Díky oné lepší trojrozměrnosti pak mají nástroje samozřejmě větší váhu/tělo. Makrodynamické špičky jsou citelně autoritativnější.

Výše uvedené samozřejmě neznamená, že bych si myslel, že kombinace M Scaler + TT 2 + Primavera nebude ještě lepší, naopak...
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 24. 10. 2024 18:46

Děkuji. Mscaler by tomu pomohl určitě a je to pravděpodobnější varianta než Dave, tolik už se mi do sluchátek sypat nechce. Tak třeba časem.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 25. 10. 2024 00:40

Však take díky náročnějším sluchátkám musím používat tt2 jako dac a mám k tomu zesilovač.Takže kombinace m-scaleru tt2 Primavera by mohla hrát skvěle.Nakonec by jsme to mohli někdy vyzkoušet. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 25. 10. 2024 05:57

Také si myslím, že kombinace TT2 +MScaler +Primavera by byla pravděpodobně úžasná kombinace.
Včera jsem si pouštěl nové album Marka Vincenta přes mou kombinaci TT2 +MScaler +Euforia ae +Utopia a měl jsem husínu.
Ani si nedodovedu představit to přehrát přes Primaveru, to by se asi k husině přidaly i slzy štěstí.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 10. 2024 06:24

Rins píše:Ani si nedodovedu představit to přehrát přes Primaveru, to by se asi k husině přidaly i slzy štěstí.

Pokud jsou pozůstatky toho uslzeného viru stále na zesilovači, tak možná ano. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 25. 10. 2024 07:32

Rins píše:Také si myslím, že kombinace TT2 +MScaler +Primavera by byla pravděpodobně úžasná kombinace.
Včera jsem si pouštěl nové album Marka Vincenta přes mou kombinaci TT2 +MScaler +Euforia ae +Utopia a měl jsem husínu.
Ani si nedodovedu představit to přehrát přes Primaveru, to by se asi k husině přidaly i slzy štěstí.

Zrovna pro Utopie bych řekl, že je Primavera totální overkill. Samotný výstup TT 2 je rozehraje na hranici jejich možností. Sám jsem nové Utopie slyšel přes vrcholný Feliks Envy. Hrálo to fakt dobře. Ale žádný dramatický posun se oproti sluchátkovému výstupu TT 2 nekonal. Byl to spíš jiný zvuk, s typickým příjemným elektronkovým nádechem.

-- 25. 10. 2024 08:36 --

Primavera cílí na nenažraná sluchátka. A nemusí to být jen ve smyslu nároků na hrubý výkon zesilovače. Například Meze Elite jsou poměrně snadno vybuditelné, avšak velmi náročné na schopnosti převodníku a zesilovače v rovině hudební scény, kde právě Primavera nabídne patrně nekompromisní reprodukci.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 25. 10. 2024 08:14

Zrovna mám půjčené doma staré utopie. S tou primaverou mě moc nebaví, ale s tt2 kupodivu ano. Utopie jsou taková zábavná sluchátka na první poslech, ale na delší poslech mě baví víc ty elity. A i přesto, že se netváří jako žravá, tak na primaveře točím kolečko víc doprava než s utopiema. Každopádně ani s elite jsem se nikdy nedostal s kolečkem za půlku a to šlo o klasiku s obrouvskou dynamikou s DR20. Utopie jsou ale třeba skvělé na cayinu.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 25. 10. 2024 09:53

Tak to nevím kde je zakopaný pes.
Mám Utopie 2020 a z výstupu TT2 mě vyloženě nebaví, ale z lampáče je tomu naopak.
Asi to bude o synergii systému, kde dříve starší Utopie byly předváděny na výstavách právě s Euforií. A navíc je to u elektronkových zesilovačům hodně o lampách. Když zůstanu u Euforie, tak výměna základních dodávaných elektronek za "lepší" přinesla markantní změnu k lepšímu zvuku.
Možná totéž bude platit i u Primavery.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 10. 2024 10:29

Levný symetrický lampový zesilovač, který je vychválen až do nebe: https://youtu.be/ln3nni39iyU . Dá se tomu věřit ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 25. 10. 2024 11:56

Já mám takové tušení, že utopie mají rády spíš hodně teplé lampové zesilovače. S cayin ha3a jsou excelentní. Primavera má prostě jiný charakter.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 10. 2024 15:01

introvert píše:Levný symetrický lampový zesilovač, který je vychválen až do nebe: https://youtu.be/ln3nni39iyU . Dá se tomu věřit ?

Hybridní zesilovač, u kterého se nedá očekávat příliš lampový zvuk. Výkon to má, díky polovodičovému konci nevybíravé na impedanci sluchátek. Asi bych to řadil někam do kategorie Bravo Audio. Od té konstrukce nelze očividně čekat nějaké velké zázraky, ale hrát to může slušně v rámci cenové kategorie.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 25. 10. 2024 21:48

cb490763 píše:Já mám takové tušení, že utopie mají rády spíš hodně teplé lampové zesilovače. S cayin ha3a jsou excelentní. Primavera má prostě jiný charakter.

Asi Primavera nebude tolik zkreslovat jako levnější lampové zesilovače. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 26. 10. 2024 13:54

Lidi si kupují elektronkové zesilovače právě pro to zkreslení, tedy násobky sudých harmonických. To je vlastnost lampových zesilovačů.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 26. 10. 2024 22:55

Takže to asi nebude moc o věrném zvuku.Myslím že většina dražších lampáčú to dokáže zahrát docela věrně.Obecně to bývá tak že aby lampový zesilovač měl malé zkreslení a podobný výkon jako polovodičový tak bývá několikanásobně dražší.To trochu zevšeobecňuji což není mým zvykem. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 10. 2024 01:31

Obecně je to tak, že elektronka produkuje násobky sudých harmonických, což je to zkreslení, které je libé lidskému uchu a které je o řády jinde, než je tomu u polovodičových zesilovačů. Bez ohledu na cenu zesilovače, tohle je prostě princip elektronkového zesilovače. Jak je to zkreslení malé, či velké záleží především na konstrukci elektronky. Tedy například lampy Mullard mají úplně jiný zvuk, než třeba lampy Siemens, či Svetlana, nebo Sovtec.
Trafomatic Primavera má uváděné zkreslení 0,2%. Můj 10x levnější lampáč má uváděné zkreslení 0,5%, ale v dodatku je 0,02-1% dle užitých elektronek. To jsou ty rozdíly ve zvuku jednotlivých výrobců elektronek.
Zesilovač v Hugo TT2 má zkreslení 0.00008%. To jen pro představu. A samozřejmě ty nejvíc ceněné, tedy nejdražší NOS elektronky mají podstatně vyšší THD, než třeba současné PSVane.
Lampový zesilovač bývá obvykle dražší zejména skrz výstupní transformátor, což je obrovská těžká zakázkově dělaná součástka a firmy na to mají svoje know-how a dělá se to v řádu desítek kusů ročně na rozdíl od polovodičů, vyráběných v minimálně statisícových sériích (samozřejmě existují OTL zesilovače bez trafa, ke kterým ovšem nejdou připojit libovolná sluchátka, to je např. většina produkce polského Felikse) a dále skrz podstatně složitější napájení, než je tomu u solid-state zesilovačů, tedy opět skrz transformátory.
Kupovat lampový zesilovač bez většího zkreslení (pokud by existoval, což ovšem z principu funkce elektronky neexistuje) by byla hloupost a plýtvání penězmi. Kupujeme to skrz to zkreslení, které prostě hezky zní.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka