Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cb490763 27. 10. 2024 07:27

Pro mě je důležité, že mám možnost volby. Ale je pravda, že zatím jsem si TT2 od té doby co jedu na primaveru nepustil :-). Na druhou stranu vy co tady máte voyager, to bude asi trochu jiný level než TT2.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 27. 10. 2024 07:35

Tak asi dobře zmáknuté elektronkové zesilovače včetně cen ( trafa navinuté stříbrem!)má tento pán.https://vinylsavor.blogspot.com/?m=1
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 10. 2024 09:48

Tedy jestli jsem vše správně pochopil, stačí nahrát hudbu s příslušným zkreslením, a všichni výrobci elektronkových zesilovačů to můžou zabalit ? :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 10. 2024 14:19

To nejde nasimulovat. Samozřejmě existují různé efekty, co to napodobují, ale není to věrohodné. Ona má hlavně spousta lidí o zvuku elektronek dost zkreslené představy, realita je jiná. Sám jsem si tím prošel.
A spousta pódiové techniky je elektronková, jak je to ve studiích netuším.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 10. 2024 15:17

Kdo mluví o jakési simulaci ? Ve studiu by měli elektronkový přístroj, a finální produkt by nahrávali přes něj. Dokonce by si mohli vybrat, jakou verzi zvuku nahrají - podle toho, co za elektronky by do přístroje šoupli. Toto by byla jediná fáze, kdy by se v řetězci elektronky objevily - vše ostatní by bylo zajištěno pomocí polovodičové techniky s co nejmenším zkreslením. Ve studiu, i u posluchače.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 27. 10. 2024 15:23

Já jsem s elektronkami skončil před cca 40 lety protože do beden to nemělo dostatečný výkon za normální cenu a dnes preferuji zvuk který mi leze do sestavy tak aby mi z ní zase vylezl pokud možno stejný nebo co nejméně jiný ale to samozřejmě platí hlavně pro akustické nástroje a když to podává věrný zvuk na akustické nástroje tak mi to vyhovuje i na ostatní muziku nemám potřebu to něčím upravovat s výjimkou velké sestavy kde se řeší akustika místnosti což na kvalitních sluchátkách netřeba.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 10. 2024 16:11

lada5 píše:dnes preferuji zvuk který mi leze do sestavy tak aby mi z ní zase vylezl pokud možno stejný nebo co nejméně jiný

A jak zjišťuješ, jaký zvuk Ti leze do sestavy ? To si dost dobře nedokážu představit .. :hm
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 10. 2024 17:34

Tak přesně tohle by mě taky zajímalo. A srovnání s živou hudbou? Má na to vliv nálada zvukaře, akustika prostoru atd. O tom, že u muzikantů oblíbená pódiová technika (zesilovače, komba atd.) je velice často lampová (Marshall např.) už jsem psal, takže to člověk vlastně srovnává s lampovým zvukem, který slyší na koncertě. A akustická, vážná a podobná hudba? Opět vliv prostoru, místa kde je posluchač atd.
Něco sice definuje norma DIN 45500 z roku 1966 (definuje co je to HiFi), ale tam se nedočte člověk o DAC, CD, USB atd., ale o gramofonech a páskových magnetofonech.
Takže já sám nevím, jestli mi z toho vyleze to, co tam vlezlo, protože už jen přehrávací software má na zvuk vliv, podobně jako formáty, ve kterých je hudba uložena. A hlavně nevím, co přesně tam má vlastně vlézt.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 28. 10. 2024 04:50

introvert píše:
lada5 píše:dnes preferuji zvuk který mi leze do sestavy tak aby mi z ní zase vylezl pokud možno stejný nebo co nejméně jiný

A jak zjišťuješ, jaký zvuk Ti leze do sestavy ? To si dost dobře nedokážu představit .. :hm

To je prosté, když ta aparatura je tak dobrá, že rozpoznáte oblíbeného interpreta i když jen tak brnká třeba v rádiu a hlavně odlišíte značku hudebního nástroje. Já ale miluji klavír a elektronka křiví jeho tón. Klavír je úderový a odezva musí být rovná. Elektronka ten tón jakoby rozvibruje, změkčí, ostrost otupí a přisladí. Tím dochází k efektu, že má klavír povolené struny, třeba Yamaha je dost řezavá a jám mám bohužel Yamahu svůj tzv. můster. Ono je to podle značky, na které se člověk učí, být to třeba Petrof, ten je medový a měkký a mít ho jako vzor, změní mi to pohled na zvuk úplně jiným směrem. Tón klavíru může vlnit v rámci nějakých mezí. Je zajímavé, že to mikro rozvibrování se mi dost líbí, umí to A&K a taky třeba co jsem si poslechl asi před měsícem Hiby RS. Při přehnaném rozvlnění, jak to dělají některé elektronky by hráč volal ladiče na dotažení strun. Kytarové tóny to ale může hrát jako bůh. Rozvlnění strun rukou, atd. Pro mne je úplné dělo co mám teď A&K CA1000T. Má tam možnost zvuk z elektronek, zvuk třídy ultimy a můžu si volit sílu vlivu elektronek Korg Tube. Od 0 jakože čistý až po plný elektronkový zvuk cca sedm kroků. Ano přiznám, že jsou ještě lepší přístroje, dokonce nečekaně levné a staré speciální přehravače, ale je to o zkušenosti a znalosti na trhu. Zajímalo by mne, jestli to někdo má jakože tu mašinku s elektronkou a srovnání s DAP A&K ultimou nebo Hiby RS, které považuji za "svatý grál" head-fi(doufám, že to píšu správně)
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod introvert 28. 10. 2024 08:56

Toto je popis výstupního zvuku. Já se ptal na to, jak zjistit, jaký je vstupní zvuk. Tedy zejména, jaký je zvuk digitálního signálu - to je ten vstupní zvuk. Všechny komponenty poslechového řetezce, počínaje DACem, vstupní zvuk nějak mění. Tedy tvrdit, že chci, aby řetězec co nejméně měnil vstupní zvuk, je naprostý nesmysl. Zejména proto, že nemáme žádný způsob, jak to zjistit. Různé spektrální analýzy jsou schopny zjistit jenom něco, ne vše.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 28. 10. 2024 09:53

No já právě tu elektronku přes klavír poznám snadno. Yamaha, Kawai, To jsou řezavé co chtějí rovný zvuk. Lampa jej rozladí rozvlní, ten řízný tón co končí v kovu v echu také i výšek. Stačí skladba s používáním pedálu na udržení tónů a uslyší podpis elektronky i laik. Pedály jsou tam dva, jeden na tiché a druhý pedál povolí klapky na struně a nechá volně hrát zahrané tóny a struny kmitají rovný zvuk do ztracena. A když na to zpozorním tak to pozná i laik, protože to brutálně bije do uší a zní to rozladěně jak povolená struna a dělá pak né rovný ale vibrovaný tón a hodně to kroutí. a jde o to upozornit, pak vám to bude vadit. Čím víc se na ro zaměříte, tím rychleji vám bude trvat čas na odhalení. Proto já nejsem třeba zastánce kombinace elektronka Focal. Protože Focal umí nejlépe zahrát klavír a s elektronkou by to byl hendicap. Takže jestli to tak i nahrajou tak 100% půjde poznat nahrávka přes lampu. Dlouholetý kytarista by taky mohl poznat rozdíl lampy na kytaře, ale já na kytaře nepoznám nic. I kdyby byla kytara z papundeklu.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 28. 10. 2024 12:19

introvert píše:jak zjistit, jaký je vstupní zvuk.

Z původní odpovědi je celkem zřejmé, jak to autor myslel - prostě jakýkoliv "charakter" zvuku daný technologií či laděním značky není preferován.
A k Vašemu dotazu - nezjistíte to. Ani nemůžete, protože nejste autorem mixu. Nicméně můžete si udělat vlastní průměrný dojem. Primárně je žádoucí, aby stejná skladba měla co nejpodobnější projev na co nejširším spektru reprodukčních zařízení.
Jinými slovy, očekávám, že ze sluchátek na dedikovaném DAC/AMP uslyším stejnou barvu hlasu interpreta, jako z reprobeden u sestavy s jiným zesilovačem. Mohu slyšet méně detailů, mít méně zřetelné podání prostoru či separaci nástrojů, ale neměl bych mít dojem, že sestava se sluchátky je "analytická a světlá" a sestava s repro "teplá a hutná".
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 28. 10. 2024 16:39

No jo, jenže jsou ty repro striktně neutrální? Vždyť třeba B&W má totálně jiný zvuk než Sonus Faber. Který je správný? A jak to pak obstojí ve srovnání s danými sluchátky. A může za ten úlet sluchátkový, nebo repro řetězec?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 28. 10. 2024 16:55

svlastik: Na jaké úrovni hraješ na klavír ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 28. 10. 2024 18:19

introvert píše:svlastik: Na jaké úrovni hraješ na klavír ?

Teď už ne,.. minulost. :( Žere to čas, hodně času udržet se ve formě. Takže smůla. Ale v uších to zůstalo.
svlastik
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka