bacil2 píše:zino333 píše:... Všetko lacné čo som kedy kúpil boli vyhodené peniaze a naopak, tie najlepšie veci, ktoré si užívam najviac stáli aj najviac peňazí. A nie je to kvôli tomu, že by boli dobré, lebo boli drahé. Oni jednoducho sú kvalitou niekde inde a to je aj dôvod prečo sa predávajú za vyššie ceny...
... obávam sa že tých pár rokov, čo sa venuješ hifi ešte celkom nestačilo na to aby si celkom zistil, že to s tou cenou a kvalitou zas nie je až tak jednoduché ... a špeciálne pri sluchátkach!
... určite tu nemienim obhajovať kadejaké lacné šmejdy ... naopak mám teraz na mysli predražené krámy od viac alebo menej "renomovaných výrobcov", ktoré (spravidla aj samotní "nadšení užívatelia") adorujú na nete až do úplného bezvedomia.
Veď ja ani nikde netvrdím, že cena určuje kvalitu a čím drahšie tým lepšie. U Hi-fi sa veľmi jednoducho dokážeme dostať na úroveň cien, kedy už produkt ani nie je tak o kvalite ako o snobizme. Zároveň je ale pravda, že tie naozaj veľmi kvalitné veci nie sú lacné a že za pár desiatok € to jednoducho nejde. Ja mám tiež limity, ale neviem sa zbaviť dojmu, že keby som sa nedal nahovoriť na všetky rôzne zázraky za málo peňazí z eBay alebo AliExpressu, tak som si za to mohol kúpiť hneď niečo na štýl HD6xx alebo HE400i (resp. ekvivalent v IEM ako napr. Fiio FH5) a vyhol by som sa vyhadzovaniu peňazí za ospevované zázraky, ktoré sa v reále nedali počúvať.
Takže, súhlasím s tebou. ALE. Neviem či to príde iba mne alebo sa bude niekto stotožňovať s mojim názorom? Mne proste nie je sympatický štýl, akým ty komunikuješ s ľuďmi. Vytrhneš s kontextu niečo a nadradene, arogantne a povrchne reaguješ a dosť často robíš z ľudí debilov. Už dlhšiu dobu si to všímam. Nauč sa trochu akceptovať aj názory iných ľudí a pokús sa komunikovať trochu na úrovni. Totiž spôsob, akým komunikuješ, prezentuje úroveň Tvojej inteligencie. A nepoznám Ťa osobne, ale nechcem si o Tebe zbytočne urobiť mienku že spojenie "bacil=debil", ktoré tu koluje v zákulisí o Tebe, je skutočne pravdivé.
-- 14. 4. 2019 19:49 --Bazi 36 píše:Jestli ono to neustálé nakupování a prodavani veteše za pár euro nebude náhodou závislost. Pri malých částkách jeste nehoří,ale jsou zde tací,kteří točí se ztrátou i poměrně drahé kousky a trošku mi připomínají patologické gamblery? Posun v hi-fi je po určité době v pořádku,ale závislost je cesta do pekel.
Je to závislost, je to gambling. Súhlas. Naivne som si kúpil Lyr3 aby som pri ďalšom nutkaní skúsiť niečo nové kúpil len jednu elektrónku za pár € a nemenil hneď celý reťazec. Som zvedavý či to bude fungovať.