Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bacil2 13. 4. 2019 22:07

zino333 píše:... Všetko lacné čo som kedy kúpil boli vyhodené peniaze a naopak, tie najlepšie veci, ktoré si užívam najviac stáli aj najviac peňazí. A nie je to kvôli tomu, že by boli dobré, lebo boli drahé. Oni jednoducho sú kvalitou niekde inde a to je aj dôvod prečo sa predávajú za vyššie ceny...
... obávam sa že tých pár rokov, čo sa venuješ hifi ešte celkom nestačilo na to aby si celkom zistil, že to s tou cenou a kvalitou zas nie je až tak jednoduché ... a špeciálne pri sluchátkach!
... určite tu nemienim obhajovať kadejaké lacné šmejdy ... naopak mám teraz na mysli predražené krámy od viac alebo menej "renomovaných výrobcov", ktoré (spravidla aj samotní "nadšení užívatelia") adorujú na nete až do úplného bezvedomia.
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 14. 4. 2019 01:58

Myslím, že tady vznikají zajímavé úvahy a docela se s nimi ztotožňuji. Především bych vyzdvihl "všechno laciné co jsem kdy koupil byly vyhozené peníze". Platí to i u mě, na druhou stranu každý má tu laťku jinde a sám ji sunu stále výš, což si myslím, že většina z nás zde. Taky jsem začínal na IEM za 50 babek a přišlo mně to jako dost peněz. Dnes jsem v případě IEM na pětinásobku a šilhám stále výš. Současně bych řekl, že pro 80% populace bude vyhození víc jak 30USD nepředstavitelná částka za "špunty k mobilu". Na druhou stranu souhlasím s Bacilem, že i zde se nacházejí předražené krámy, kde se platí hlavně za značku. Já tak vidím třeba firmu Bose, i když věřím, že někteří mě budou kamenovat...
Celkem chápu někoho, kdo koupí sluchátka za 75 tisíc. Ondrasheq píše, že by raději investoval do repro. To já možná taky, ale současně bych musel investovat pět mega do stavby domku s odhlučněnou poslechovou místností, protože tam kde bydlím by to nešlo, přinejmenším v časech kdy poslouchám hudbu.
Je to docela drahý a návykový koníček, dá se říct že droga. Ale je ta honba za ideálním zvukem nádherná. Jen doufám (jak jsme si nedávno psali s uživatelem _daRK), že nedopadnu jako hifista, který měl zlý sen, ve kterém umřel a jeho manželka rozprodala sbírku jeho zařízení za ceny, které ji navykládal...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 14. 4. 2019 09:25

TSMR 3 Pro s Normou SR15, u které nějaký čas zůstanu.
DSC_6980.jpg
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bazi 36 14. 4. 2019 13:09

zino333 píše:
ondrasheq píše:To je ale překvapení, že má někdo radost a post buy syndrom po nákupu sluchátek za 76 tisíc :) Naopak je skvělé, že i po těch letech a zkušenostech může Pavel objevit něco, z čeho je takto nadšený.
Vůbec je to zajímavé téma (narozdíl sté varianty čínských IEM za padesát dolarů). Osobně bych takové peníze za sluchátka nedal- jednak proto, že mám větší výčitky u investicí do pasivních koníčků, což poslech hudby je a taky bych spíš v téhle cenové relaci už zvážil repro.
Ale zase je dobré, že i mid-fi dokáže poskytnout náramnou satisfakci a není třeba truchlit, že nejsou šrouby na Empyreany, Utopie, Ethery atd. - k HD650 dokoupit adekvátní zesilovač (ne nic univerzálního s výhledem "až si jednou koupím..."), modifikovat je (quarter, rear foam, KISS...) a jejich potenciál beze zbytku vytěžit.
To se mi líbí na SBAF - že tu synergii opravdu hrotí a nikdo si moc nedovolí hodnotit sluchátka nezávisle na zesilovači a naopak.

K tým stým variantám čínskych IEM... Na fórach sú mraky ľudí, ktorí práve toto robia. Nakupujú jeden čínsky lacný nezmysel za druhým. V konečnom dôsledku je to strata peňazí aj času. Veľakrát si neuvedomujú, že za to, čo nadrbú do lacných odpadov, mohli si kúpiť poctivé slúchadlá a k nim adekvátny DAC a AMP. Hi-fi sa venujem už neviem koľko rokov, ale za tú dobu sa mi osvedčila jedna pravda. Všetko lacné čo som kedy kúpil boli vyhodené peniaze a naopak, tie najlepšie veci, ktoré si užívam najviac stáli aj najviac peňazí. A nie je to kvôli tomu, že by boli dobré, lebo boli drahé. Oni jednoducho sú kvalitou niekde inde a to je aj dôvod prečo sa predávajú za vyššie ceny.

Rovnako nechápem jednu vec. Občas ľudia považujú nákupy audio techniky za väčšie peniaze ako nejaký rozmar. Občas ľudia neváhajú kúpiť telku za tisíce, ale do audia k tomu šupnú pár stoviek za nejaké šmejdy. Nerozumiem tomu ak ten človek počúva naozaj často a hudba je pre neho dôležitá. Na zlú telku sa nedokáže pozerať, ale zlé audio mu nevadí počúvať.

Jestli ono to neustálé nakupování a prodavani veteše za pár euro nebude náhodou závislost. Pri malých částkách jeste nehoří,ale jsou zde tací,kteří točí se ztrátou i poměrně drahé kousky a trošku mi připomínají patologické gamblery? Posun v hi-fi je po určité době v pořádku,ale závislost je cesta do pekel.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ondrasheq 14. 4. 2019 18:01

Souhlas. Ono by to nevypadalo kolikrát tak divně, kdyby se nestávalo, že někdo něco vychválí do nebes a za tři týdny to tu prodává v bazaru.
I v Hifi platí "nemám dost peněz na to, abych kupoval levné věci".
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 14. 4. 2019 19:46

bacil2 píše:
zino333 píše:... Všetko lacné čo som kedy kúpil boli vyhodené peniaze a naopak, tie najlepšie veci, ktoré si užívam najviac stáli aj najviac peňazí. A nie je to kvôli tomu, že by boli dobré, lebo boli drahé. Oni jednoducho sú kvalitou niekde inde a to je aj dôvod prečo sa predávajú za vyššie ceny...
... obávam sa že tých pár rokov, čo sa venuješ hifi ešte celkom nestačilo na to aby si celkom zistil, že to s tou cenou a kvalitou zas nie je až tak jednoduché ... a špeciálne pri sluchátkach!
... určite tu nemienim obhajovať kadejaké lacné šmejdy ... naopak mám teraz na mysli predražené krámy od viac alebo menej "renomovaných výrobcov", ktoré (spravidla aj samotní "nadšení užívatelia") adorujú na nete až do úplného bezvedomia.

Veď ja ani nikde netvrdím, že cena určuje kvalitu a čím drahšie tým lepšie. U Hi-fi sa veľmi jednoducho dokážeme dostať na úroveň cien, kedy už produkt ani nie je tak o kvalite ako o snobizme. Zároveň je ale pravda, že tie naozaj veľmi kvalitné veci nie sú lacné a že za pár desiatok € to jednoducho nejde. Ja mám tiež limity, ale neviem sa zbaviť dojmu, že keby som sa nedal nahovoriť na všetky rôzne zázraky za málo peňazí z eBay alebo AliExpressu, tak som si za to mohol kúpiť hneď niečo na štýl HD6xx alebo HE400i (resp. ekvivalent v IEM ako napr. Fiio FH5) a vyhol by som sa vyhadzovaniu peňazí za ospevované zázraky, ktoré sa v reále nedali počúvať.

Takže, súhlasím s tebou. ALE. Neviem či to príde iba mne alebo sa bude niekto stotožňovať s mojim názorom? Mne proste nie je sympatický štýl, akým ty komunikuješ s ľuďmi. Vytrhneš s kontextu niečo a nadradene, arogantne a povrchne reaguješ a dosť často robíš z ľudí debilov. Už dlhšiu dobu si to všímam. Nauč sa trochu akceptovať aj názory iných ľudí a pokús sa komunikovať trochu na úrovni. Totiž spôsob, akým komunikuješ, prezentuje úroveň Tvojej inteligencie. A nepoznám Ťa osobne, ale nechcem si o Tebe zbytočne urobiť mienku že spojenie "bacil=debil", ktoré tu koluje v zákulisí o Tebe, je skutočne pravdivé.

-- 14. 4. 2019 19:49 --

Bazi 36 píše:Jestli ono to neustálé nakupování a prodavani veteše za pár euro nebude náhodou závislost. Pri malých částkách jeste nehoří,ale jsou zde tací,kteří točí se ztrátou i poměrně drahé kousky a trošku mi připomínají patologické gamblery? Posun v hi-fi je po určité době v pořádku,ale závislost je cesta do pekel.

Je to závislost, je to gambling. Súhlas. Naivne som si kúpil Lyr3 aby som pri ďalšom nutkaní skúsiť niečo nové kúpil len jednu elektrónku za pár € a nemenil hneď celý reťazec. Som zvedavý či to bude fungovať. :hm
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 4. 2019 21:02

@zino333: z tvojej reakcie je evidentné, že som trafil do čierneho ... ale nezúfaj, začať počúvať (a hodnotiť) skutočne iba vlastnými ušami je veľmi, veľmi náročné ... mne to tiež hodne, ale fakt hodne dlho trvalo ... a stále to nevyzerá, že by som došiel v tomto smere k nejakej dokonalosti .

PS: ... som si ani nevšimol, že by tu existovalo nejaké "zákulisie" ... našťastie mne je v zásade jedno, že či ma "niekto" považuje za debila ... pre mňa je dôležitejšie, že existujú aj takí ľudia, ktorí si to o mne nemyslia ;-)
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zino333 14. 4. 2019 21:10

@bacil2: Buď v pohode. Ja na Teba neútočím, len som napísal, že Tvoja komunikácia na mňa pôsobí dosť arogantne. Čo si mi znovu potvrdil.

-- 14. 4. 2019 21:12 --

bacil2 píše: ... ale nezúfaj, začať počúvať (a hodnotiť) skutočne iba vlastnými ušami je veľmi, veľmi náročné ...

Pre mňa je to vcelku malina... :love:
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 4. 2019 21:32

... tak to som ťa asi dosť precenil ... evidentne si ešte úplne celkom na začiatku tej dlhej cesty poznania
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zino333 14. 4. 2019 21:44

Nie som na žiadnej dlhej ceste poznania. Hi-fi sa venujem len z čírej radosti z počúvania hudby. Svojimi ušami. :)
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 4. 2019 21:57

zino333 píše:Nie som na žiadnej dlhej ceste poznania...

... no veď práve!!! ... mladosť-pochabosť
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zino333 14. 4. 2019 21:59

bacil2 píše:... no veď práve!!! ... mladosť-pochabosť

Tvoja múdrosť je ozdobou ľudského rodu.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 4. 2019 22:33

Pánové, že vás to baví...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 4. 2019 22:37

... no ani moc nie

-- 14. 4. 2019 23:05 --

... mimochodom ako sa dá objektívne poznať "vlastnými ušami", že nejaké sluchátka (sluchátková zostava) "X" hrajú (hrá) lepšie ako sluchátka (sluchátková zostava) "Y" ... alebo nebodaj ako sluchátka (sluchátková zostava) "Z" ?

... uvediem ako príklad určitú (samozrejme že nedokonalú) obrazovú analógiu zvuku tri rôzne obrázky (samozrejme ani jeden nie je ideálny - presne tak ako je zvuk sluchátok) z tej istej situácie:

OBR_1.jpg

OBR_2.jpg

OBR_3.jpg
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 14. 4. 2019 23:44

No a který z nich je nejlepší? Takhle obrazově se mně nejvíc líbí ten prostřední, ale u sluchátek bych řekl, že preferuju ten první.
Ale taky je možné, že jsem to celé špatně pochopil.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka