Aky zosilovac ku akg q-701 ??

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod janiss 1. 6. 2014 00:53

Ahoj chcel by som sa spytat na vas nazor ohladom akg q701 este ich nemam ale planujem kupit a hlavne neviem aky zosilovac mam k nim kupit kedze takuto zostavu doma este nemam a taktiez ziadne skusenosti. Cize tazka znie je akg q701 dobra volba ak ano aky zosilovac k nim?
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 1. 6. 2014 06:54

Radil by som ist na to z ineho konca. Ake zanre pocuvas? Ake si mal doteraz sluchadla a z coho si ich pocuval? Chces sluchadla s vyraznym basom, alebo vyvazene? Vadi ti vyrazne sveteljsi zvuk, alebo nevadi, si citlivy na kvalitu nahravok (ak to vies posudit)? Hladas skor analyticky zvuk? S niektorymi zostavami / nahravkami moze byt pre niekoho az neprijemny. Alebo hladas skor relaxovane pocuvanie, kde ide skor o celkovy prijemny zazitok, nez o to, ako hlboko sa spevacka nadychla?

Podla tohoto treba zacat najprv s hladanim sluchadiel a potom ku nim hladat vhodne zelezo.

A neuviedol si cenovy limit, lebo zelezo ku sluchadlam je aj za viac tisic EUR ... :D
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 1. 6. 2014 17:39

janiss: ja by som najprv vyskúšal tie Q701 strčiť priamo do toho Naim Naita xs, čo máš v podpise... a ak by to nezafungovalo v tebou požadovanej kvalite, tak by som zvolil radšej úplne iný typ sluchátok... určite menej náročných na ostatné „železo“
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod janiss 1. 6. 2014 22:34

ten naim je uz na predaj rozhodol som sa pre musical fidelity m3i..

-- 1. 6. 2014 22:44 --

bogino píše:Radil by som ist na to z ineho konca. Ake zanre pocuvas? Ake si mal doteraz sluchadla a z coho si ich pocuval? Chces sluchadla s vyraznym basom, alebo vyvazene? Vadi ti vyrazne sveteljsi zvuk, alebo nevadi, si citlivy na kvalitu nahravok (ak to vies posudit)? Hladas skor analyticky zvuk? S niektorymi zostavami / nahravkami moze byt pre niekoho az neprijemny. Alebo hladas skor relaxovane pocuvanie, kde ide skor o celkovy prijemny zazitok, nez o to, ako hlboko sa spevacka nadychla?

Podla tohoto treba zacat najprv s hladanim sluchadiel a potom ku nim hladat vhodne zelezo.

A neuviedol si cenovy limit, lebo zelezo ku sluchadlam je aj za viac tisic EUR ... :D

No sluchadla tak max 300 libier ale vyhovuje mi cena za q701 co je tuna nieco pod 200 no vedel by som investovat aj viac.
A amp to iste sluchadla by mali byt nove do 250 libier ale ten amp by mohol byt kludne radsej lepsi a jazdeny ako horsi a novy..Zijem v Londyne cize by som sa chcel zmestit najradsej do nejakych 500-600. Sluchadla nahlavne som nikdy nemal teraz pouzivam sony xba 4ip a zeniem ich ipodom touch..Celkom pohoda ale hladam nieco kde budem pocut poriadne detaily telo nastroja a krasne rozdelenie nastrojov..Ked budenik udrie do bicich chcem to citit ze ten bas je real ako ked udrie nazivo presny boom :-) Pocuvam vsetko mozne jackson, stare ballady, clasiku, a proste bavi ma hudba ked je kvalitne nahrana a su tam nastroje a pocujem co najviac detailu tak mi to jej jedno co o com spievaju ale uzivam si tie nastroje. Mam zostavu ktoru mam vypisanu dole celkom som po tom tuzil ale po tyzdni som uz nebol spokojny a nenaplna ma to tak to chcem skusit sluchatkovou cestou ale ako som pisal neviem o tom vobec nic. Neviem ci take nieco existuje ale najviac by mi vyhovoval nejaky dac ktory by som mohol pouzit ako sluchatkovy amp a rovno aj pre moju zostavu tak by som mohol predat svoj m1 dac dolozit nejake prachy a kupit taky dac ale ako pisem neviem ci take nieco vobec existuje ale zda sa mi ze som to videl..Ale tak zas kvalitov by nesmel byt horsi ako m1 dac.
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 2. 6. 2014 06:06

Prevodniky kombinovane so sluchadlovym zosilnovacom, ktore maju line out pre koncovy zosilnovac, samozrejme existuju a mnohe ponukaju aj funkciu predzosilnovaca.

Obavam sa, ze to, co pises o base, ti Q701 neponuknu. AKG rady 70X su zname sluchadla a tak mnohych napadnu ako prve, ale mnohi ich aj opustaju.

Moje tipy su napr. Yulong D200, Audio-gd NFB 11.32

Sluchadla napr. HiFiMan HE-400, bazarove HE-500, alebo lacnejsie Beyerdynamic DT880 600 Ohm.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 2. 6. 2014 19:46

Takze myslis ze nad akg 70X nemam rozmyslat ano? Dufam ze si ma pochopil co hladam vo zvuku a rad by som vedel co by som teda ine nasiel v tych AKG a co by mi tam mohlo chybat. Ten youlong sa mi pozdava ale bude ten dac na urovni mf m1dac? A nejak tam nevidim coaxial input..
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 2. 6. 2014 20:21

janiss:
Asi bys měl líp napsat, co přesně ti na kombinaci Naim nait XS a Monitor Audio RX6 nevyhovovalo. zesilovače Naim jsou známy svou více než proslulé schopností vykreslovat nástroje v jejich plné podobě, velmi věrně, dynamicky, s plným zachováním jejich barevnosti a nuancí. RX6 jsou taky velmi neutrálně, ale razantně hrající soustavy, za ty peníze doopravdy velmi dobrá koupě... Opět velmi neutrální, ale barvité a přesné.

AKG 701 dělají pravý opak. Zvuk hodně mění. Smrsknou prostor, zcela odstraní hluboké basy a ty vyšší utlumují, středy posunou směrem nahoru a vyšší středy a výšky zdůrazní a divně pokřiví. Můžeš to zkusit ladit basově hrající zesilovačem, ale moc toho nenaladíš - základ je špatně.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod janiss 2. 6. 2014 20:35

No chalani ja mam trosku problem takto opisat co pocujem az tak do detailu nemam ten dar alebo spravnu slovnu zasobu :-) mne sa to proste bud paci alebo nie..Cakal som trosku viac dynamiky asi od tej zostavy trosku drama do toho..Ale je pravda ze som mal dost nekvalitne nahravky teraz pocuvam kvalitnejsie nahravky a som o dost viac spokojny..

-- 2. 6. 2014 20:52 --

co poviete na toto M1 SDAC alebo style audio carat topaz signature
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 2. 6. 2014 20:52

U poslechu přes repro hraje velmi zásadní úlohu umístění beden a poloha posluchače vůči nim... Stačí trochu a kouzlo prostoru, barevnosti a šťávy zmizí...

To se sluchátkama neřešíš a je to jejich velká výhoda.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod janiss 2. 6. 2014 21:21

No a prave preto chcem sluchatka aby som take veci nemusel riesit.. :-)lebo v mojej izbe s priestorom vela nenarobim..
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Rada25 3. 6. 2014 05:07

Neber negativni nazory od nekterych uzivatelu na akg vazne.ikdyz souhlasim ze tady je potreba kvalitni zesilovac.bez nej to hraje jak Petulda pise.sam jsem se o tom presvedcil.samozrejme nejlepsi volba je vse zkusit na vlastni usi,nenechat se odradit negativnimi komentari.sto lidi,sto chuti...
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 3. 6. 2014 07:50

Rada25:
Jen pro doplnění, poslouchal jsem na NuForce HAP-100, což je podle mne cenově i kvalitativně úměrný zesilovač ke sluchátkům téhle ceny.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod janiss 3. 6. 2014 09:49

Tak a co poviete na jeden z tychto M1 SDAC alebo style audio carat topaz signature v kombinacii s HiFiMan HE-400, Beyerdynamic DT880 600 Ohm. ? skor ma zaujima ake mozu byt tie ampy ci ma niekto skusenost..

-- 3. 6. 2014 10:03 --

Takze pravdepodobne si vezmem toto Musical Fidelity M1 SDAC ale cital som ze ma dost bassovy prejav tak sa bojim ze ked pojdem do tych hifimanov alebo beyerdynamic tak tam bude moc basu ze ci nebude predsa lepsie k tomuto kupit tie akg q701

nieje mi jasne preco ma ale ten m1 sdac aj opticke vystupi naco sa to pouziva?
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 3. 6. 2014 12:54

Asi tu nikto tieto prevodniky nevlastni.
Digitalne vystupy sluzia na to, ked chces zariadenie pouzit ako digitalny konvertor z USB na S/PDIF (coax alebo optiku) pre ine zariadenie s S/PDIF vstupom.
Spominany Yulong D200 ma samozrejme aj S/PDIF vstupy, staci pozriet stranky vyrobcu.
Ak mas rozpocet na M1 SDAC, mozes uvazovat aj o Yulong DA8.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 3. 6. 2014 13:18

A ten yulong by mohol byt aj lepsi partener pre moje repra ako m1 dac? nechcem zase ubrat na kvalitne prehravania na bedniach
janiss
Junior

Další stránka