Aky zosilovac ku akg q-701 ??

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 3. 6. 2014 21:51

To neviem, M1 som nepocul. Hladaj recenzie DA8 ...
Ak sa bojis prebasovanosti, DA8 taky nie je.
Na druhej strane, DA8 je predovsetkym prevodnik a mnohi ku nemu dokupuju este sluchatkovy zosilnovac , lebo ten nema na urovni prevodnika.
V pripade M1 som nenasiel informaciu, ako je rieseny sluchatkovy zosilnovac, ci diskretnym stupnom, alebo ide o riesenie na baze integrovanych obvodov. Typujem, ze ide skor o integrovane riesenie, lebo diskretnym stuponom by sa asi na svojom webe chvalili, tak ako robia pri inych produktoch.
Kombinovane riesenia DAC + headamp typicky predstavuju urcity kompromis, ktory vsak moze byt vo vztahu ku cene velmi vyhodny.
Najlepsie by bolo vyskusat - ci uz niekde priamo v predajni, alebo mat moznost vyrobok vratit po par dnoch skusania.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 4. 6. 2014 18:30

Jen doplnim,ze podle nekterych xlr vystupy DA8 hraji lepe nez Yulong A18 i A28... Jelikoz jsem oboji neslysel,nemuzu hodnotit. Mohu vsak rict,ze xlr vystupy hraji urcite lepe nez sluchatkovy vystup. Jedine,co ma sluchatkovy zes lepsi,je trosku vetsi objem basu (bas xlr vystupu je vsak lepsi kvalitou). Neni to vsak obrovsky rozdil... Rozdil je slyset az pri pozornejsim poslechu,ne okamzite behem prvnich vterin.

Ja za sebe bych lepsi zesilovac nehledal,ani kdybych nemohl pouzivar xlr vystupy. Sluchatkovy zes ma sice sve limity (predevsim prostorovost je trochu slabsi),ale i tak by mel vyhovovat naproste vetsine lidi. Sam ho nekdy vyuzivm,kdyz chci zmenu.
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 4. 6. 2014 23:10

Mal som moznost DA8 pocut z jeho sluch. vystupu a potom zapojeny do Dispre II JFET. V tom druhom pripade bol zvuk v sluchadlach jasne lepsi ... a skonstatovali to aj Ricccie a dofo. Ku XLR sa neviem vyjadrit, ale kvalita sluch. zos. na klasickom sluchatkovom vystupe proste nedosahuje kvalitativnu uroven prevodnika.

MHOE píše:Sluchatkovy zes ma sice sve limity (predevsim prostorovost je trochu slabsi),ale i tak by mel vyhovovat naproste vetsine lidi.

Pri kvalite prevodnika a cene DA8 je skoda pouzit v retazci komponent, ktory nie je skvely, ale len vyhovuje...
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 6. 2014 12:37

To,co jsi napsal,nijak nerozporuje s tim,co jsem napsal ja.

Podle me sluchatkovy zes v DA8 rozhodne bude stacit 99.999 % populace... Pro ty,kteri chteji trochu vice detailu,vyrazne lepsi prostorovost a slysitelne dynamictejsi projev,necht zkusi plne symetricke vystupy (a pripadne dokoupi dedikovany plne symetricky zesilovac,aby naplno vyuzil potencial ES9018 DACu).
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 5. 6. 2014 16:31

Percenta si si vymyslel a "populacia" netusi, ze nieco ako sluchatkovy zosilnovac vobec existuje. :D
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 6. 2014 17:07

Tak samozrejme,ze jsem si to vymyslel... To procento je pravdepodobne jeste vyssi ;-)

Jen jsem tim chtel rict,ze DA8 je povazovano za jedno z nej all-in-one reseni pro sluchatka,pripadne aktivni repro (transport,DAC,headamp,preamp)... A nejen ja jsem s nim naprosto spokojeny. Sluchatkovy zes neni zadny sunt,byt to neni ani zadny highend - to se da docist v kazde recenzi a ja s timto obecnym konsenzem souhlasim.

Pokud ma ale nekdo dost penez,prostoru a nezalezi mu na celkovych rozměrech a vaze cele sestavy (respektive obecne all-in-one reseni nepozaduje),necht zvoli DAC a zesilovac zvlast,protoze to bude nejspis mene kompromisni po strance zvuku.

Tot vse,co jsem chtel k tomuto tematu rici.
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ricccie 5. 6. 2014 18:41

Co pisal bogino sa vztahuje k zapojenym HE500, ktore su zravejsie a vykonnejsi zosik Dispre II sa prejavil na lepsej dynamike, bolo to pocut v prvej sekunde.
Pri tom kratkom posluchu so zapojenymi K812 som medzi tymi zosikmi ziadny rozdiel nepocul. Bogino tusim hej, ale nepamatam sa v com.
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 5. 6. 2014 19:28

Dovolím si poznamenať, že na K812 nemá moc veľký zmysel porovnávať zosilovače...
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bogino 5. 6. 2014 19:45

Ano, ten rozdiel na K812 si potom aj ty priznal, ale menej isto, s HE-500 to bolo evidentne.

Verim tomu, ze na symetrickom vystupe to moze byt lepsie nez na klasickom sluchatkovom a ze pre sluchadla nenarocnejsie na vykon zdroja to moze byt fajn.

Ale najdes informacie od pouzivatelov o tom, ze kvalitny sluch. zos., napr. Yulong A18, pomohol. Samozrejme je to otazka cena/vykon, zlepsenie sa nemusi javit byt adekvatne cene A18 ... a pohlady na pomer cena / vykon su vzdy individualne, kazdy si musi povedat sam, ci sa mu to za tie prachy oplati. Mozno aj nie.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ricccie 5. 6. 2014 21:39

bacil2 píše:Dovolím si poznamenať, že na K812 nemá moc veľký zmysel porovnávať zosilovače...

Co je za tym schovane? Poprosim o jednoduche vysvetlenie.
Tiez som zaregistroval, ze K812 hraju na kazdom zosiku plus minus rovnako. Su to najmenej skalujuce sluchatka co som doteraz pocul.
Lahkou vybuditelnostou to nebude, pretoze s lahko vybuditelnymi SE846, T5p rozdiely v zosikoch pocujem jednoznacne. Silne magnety? Fakt netusim, nerozumiem tejto problematike.
×Auralic Aries Mini > RME Adi 2 Pro AE > Naim Nait XS2 > Dali Epicon 2
×ChordMojo | FiioM6 | ZorlooZtella> Prophile8 | ER2XR | HD660S | HD58X | K371 | DT250
×Bezdrat | Sonos Arc | WH1000XM3 | WF1000XM4 | GalaxyBuds+
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 6. 6. 2014 00:22

Ricccie píše:
bacil2 píše:Dovolím si poznamenať, že na K812 nemá moc veľký zmysel porovnávať zosilovače...

Co je za tym schovane? Poprosim o jednoduche vysvetlenie.
Tiez som zaregistroval, ze K812 hraju na kazdom zosiku plus minus rovnako. Su to najmenej skalujuce sluchatka co som doteraz pocul...

...však Ty máš K812 opočúvané podstatne viac ako ja... to si si predsa musel všimnúť, že ony si primárne hrajú to čo sa im chce a nie čo je na nahrávke (...dosť zjednodušujem, ale sám si to tak chcel)... robia to samozrejme „pri bežnom posluchu“ geniálne a priestor je úžasný... ale funguje to bohužiaľ len do určitého „levelu“... potom vypláva na povrch tá ich „uťinťanťanosť“ :pozor
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod janiss 16. 6. 2014 19:32

Tak ten da8 si za cenu m1dac nezoeniem kupil som M1 sdac pred par dnami online za 360 libier jazdeny a k tomu q701 zatial mam doma iba sluchatka napojil som ich ipodu a zdaju sa mi byt dot fajn nato ze niesu este rozohrate. Uvidim ked pride m1 sdac.

-- 16. 6. 2014 19:32 --

Kazdopade dakujem za kazdu radu.
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Předchozí stránka