RHA MA750

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod weefaa 31. 7. 2014 20:04

Zdravím,

velice mě zaujaly sluchátka RHA 750 a jsem čím dál více nakloněn k jejich koupi. Máte s nimi někdo již osobní zkušenost?
Hledám zábavné špunty s kvalitní basovou šložkou a řekněme neagresivní výšky do 3000Kč pro poslech napříč všemi žánry. Původně jsem po mnoha článcích zamýšlel pořídit HiFiMAN-RE-400, ale tyto mi přijdou ještě lepší volbou. Zpracování RHA je skvělé, alespoň podle obrázků, a již nějaké zahraniční recenze hodně chválí i hudební kvalitu. Momentálně se nedostanu do Prahy, abych si mohl daný model přímo poslechnout v Audigu, proto směřuji dotaz sem a věřím, že již někdo měl možnost poslechu.
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 1. 8. 2014 06:18

Jo ja je tady prodavam v bazaru. Podle mě jsi vystihl vše. Basova složka je vcelku dominantni, pevna ale ne otravna jako u basovych špuntu. Středy a vyšky nezaostavaji a taky pěkně vyniknou a sluchátka nabídnou i vcelku dobrý detail a hlavně skvěly prostor ktery překvapi hned na prvni poslech. Konstrukce je bytélna a člověk se nemusi bat že by někde něco povolilo natož aby nešika něco urval. Pokud hledaš něco na dlouhou dobu todle by mohlo byt ono.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod weefaa 3. 8. 2014 11:14

LOPO_em X: Na čem jsi je poslouchal prosím tě?
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 3. 8. 2014 12:09

iPhone 5s a ipad mini ... Oboje hraje vcelku dobře .. Samozřejmě iphone zni lepe ..
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FILIPSN007 14. 8. 2014 22:50

Není tělo sluchátek příliš velké? Netlačí v uších? Nějak si nedokážu představit jak si je dám do uší.
FILIPSN007
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 15. 8. 2014 20:58

Ja mam male uši a netlači pokud je necpu uplně nadoraz.
Přílohy
image.jpg
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FILIPSN007 16. 8. 2014 20:56

Díky za foto, ještě by mě zajímala jedna věc, jack je celkem velký a všiml jsem si na youtune, že na některých RHA 750i je jakoby odstup na jacku aby šel připojit do mobilu i přes obal, ale u některých to není, jak to tedy je?
FILIPSN007
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 17. 8. 2014 07:39

To už můžu rovnou napsat recku :D jak budu doma nafotím ale na konci konektoru je pružina která chrání kablík a vcelku mi přijde dlouhý
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 18. 8. 2014 10:47

Tak je tam fakt odstup nějake 3 mm takže s pouzdrem nebo bumperem problem neni
Přílohy
image.jpg
image.jpg
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chodec80 18. 8. 2014 16:49

Rád bych se zeptal - nikdy jsem žádná sluchátka "za uši" nenosil. V porovnání s klasickými šputny - je to pohodlné? Nemají tendenci vypadávat? Nebo se chovají jako jiné šputny, tj. v uchu je drží silikonový nástavec. Na MA750i jsem četl recenzi ve které zmiňovali jejich vyšší hmotnost - jako protiváhu k použitému množství oceli.

(uvažuji o upgradu Apple In-Ear a v ceně kolem 3k špuntů s ovládáním na iPhona "moc" není. Ještě jsem se díval na Etymotic HF3, ale ty jsou o litr dražší).

Díky

edit: jo a nosím brejle, proto mám i obavu o ten kablík za uchem.
chodec80
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 18. 8. 2014 17:57

Jednoznačně pohodlnějši a redukuje se tím mikrofonní efekt a take najisto lépe drží protože nejsou tahany různýmy ruchy jako třenim oděvu nebo nechtěnym škubem rukou. Sice MA750 maji trošku větši hmotnost než obvykle ale diky konstrukci vedeni za uši to ztraci smysl řešit a navic když člověk vybere správné nástavce tak pomaha to že v ušich vcelku drži i když mě moc ne protože mam blbe nastavce a mam male dirky. Jinak jsem zkoušel mit je se slunečnima brýlema a kabel nějak zvlášť nezavázel.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chodec80 18. 8. 2014 18:03

Díky za názor. Zkusím skočit tento týden do Audiga, jak MA750, tak Ety HFx mají vystavené - jsem zvědav, zda uslyším ten 1000Kč rozdíl.
(či zda vůbec s mejma ušima uslyším rozdíl proti InEarům).
chodec80
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 18. 8. 2014 19:20

Nevim jestli uslyšiš rozdil 1000kč ale uslyšiš určitě rozdil ety vs rha :)
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chodec80 19. 8. 2014 06:31

No tak to díky teda :-)
chodec80
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 19. 8. 2014 11:09

Opravdu to jsou uplně jine kategorie ety vs rha .. Ety by měly byt vic neutralni a rha jdou vice do teplych krajin
LOPO_X
Mírně pokročilý

Další stránka