RHA MA750

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod chodec80 19. 8. 2014 11:25

Neutralita u Ety mě zaujala už ze zdejších popisů, jenže pak se k tomu přidala informace o chybějícím prostoru a trochu jsem se toho lekl. Chytřejší budu po vyzkoušení.
chodec80
Junior

Odeslat příspěvekod chodec80 21. 8. 2014 19:25

OT: tady nejde edit svého příspěvku? /OT

Dnes jsem si tyto sluchátka zkoušel. Po hodině poslechu a porovnávání jsem nakonec koupil Ety HF3. U většiny skladeb se mi zdál přednes Ety "zábavnější" (jsem laik, těžko se mi to popisuje). Párkrát jsem se i přistihl, jak se u poslechu usmívám a kroutím hlavou (proč jsem vyhodil 2k za In-Eary :shock: ).

Laické postřehy k MA750
+ super kabel; výborné mechanické zpracování; žádný mikrofonní efekt; skvěle drží v uších
- s žádným nástavcem jsem nebyl schopný "získat" nějaké basy (utěsnit ucho); hmotnost (a to jsem měl verzi bez ovládání); uchycení za ucho jde mimo můj skill :-D

PS: cca 10 minut jsem zkoušel Shure SE315 - ničím mě nezaujaly, zněly strašně divně - jako sluchátka za 300Kč (zdroj zvuku byl iPhone5).

PPS: moc díky za toto fórum, bez vás bych si nové sluchátka nevytipoval/nekoupil.
chodec80
Junior

Odeslat příspěvekod Robo 14.85 3. 10. 2014 08:53

Zdravím.
chcem kupit tieto sluchadla. Nevie niekto ako su na tom zvukovo v porovnani zo sony MH1C? Hlavne ci to bude zvukovo posun vpred.
Robo 14.85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LOPO_X 3. 10. 2014 11:19

Jo bude hlavně v detailu a prostoru ale je to trochu jiny přednes. MH1 maji takovy hladky uvolněny přednes a RHA jsou takove jakoby agresivnějši.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 3. 10. 2014 16:59

RHA MA750 majú oproti MH1 viac otvorené stredné pásmo, preto pôsobia akoby agresívnejšie.

To isté mám ja pri porovnaní Zero Audio Carbo Tenore (vylepšené MH1) a Audio-Technika ATH-IM70 (zvukový prednes veľmi podobný ako RHA MA750).
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hynpin 12. 5. 2015 19:18

jsem ted s MA750 na nejakych +100 hodinach, srovnat muzu s RE-0.. ve strednim pasmu kolem 6kHz byl velky hrbol a cele pasmo tak pusobilo zrnite, ale po rozehrani se to tak nejak obrousilo. prednes disponuje prijemnym prostorem, basy prekvapily nejenom rozsahem ale i nejakymi detaily, vysek uz je mene, ale jsou tam i ty nejvyssi. pouzivam se Z1 compact (klidne me ukamenujte). za 2,5k dobrej kup rek bych..

ADD: velice dulezite bylo vybrat nastavce - rozhodne COMPLY, s ostatnima je to hruza!
hynpin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 20. 5. 2015 14:47

S tým hrbom na 6 kHz máš pravdu, je do dosť počuteľné, ešte ich nemám rozohraté,sú doma iba od včera, dúfam, že sa to upraví. Keď som dal na EQ na 5,6 kH dole o 5 dB, je to OK. Ináč veľká spokojnosť, ale treba nájsť tie správne nástavce, ináč je to fakt hrôza, sú veľmi citlivé na utesnenie. U mňa fungujú fialové z VSonic GR07.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 26. 5. 2015 19:25

Nakoniec som ich vrátil, rock a metal som na nich nedokázal počúvať..po 5 minútach ma boleli uši,horné stredy sú ustrelené teda riadne a gitara reže do uší...práve počúvam Vsonic GR07 BE po vybalení z krabice a to je raj pre usi :-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 26. 5. 2015 19:44

:D Gr07 su spät? Pekne :)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 26. 5. 2015 19:46

Tak tak..a basová edícia je úplne úžasná.... ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ricccie 26. 5. 2015 19:50

GR07BE su pre mna osobne jedny z najlepsich sluchadiel v ktorejkolvek cenovej kategorii...neskutovne skaluju...keby si ich pocul na mojej desktopovej zostave, jednoducho nadhera...
×Auralic Aries Mini > RME Adi 2 Pro AE > Naim Nait XS2 > Dali Epicon 2
×ChordMojo | FiioM6 | ZorlooZtella> Prophile8 | ER2XR | HD660S | HD58X | K371 | DT250
×Bezdrat | Sonos Arc | WH1000XM3 | WF1000XM4 | GalaxyBuds+
Ricccie
Mírně pokročilý

Předchozí stránka