od dropadred 27. 11. 2015 19:12
Dal som im ešte šancu včera večer a ešte trošku dnes (mal som možnosť porovnať so Momentumami)...s mojim reťazcom bez extrémneho ekvalizéra na PC nepoužiteľné...mobil je iná vec - povolal som do služby poweramp a voliče basy a výšky a už sa to začalo hýbať
tie slúchadlá mi zneli najlepšie práve v tejto kombinácii, no strašne som mal klaustrofobický dojem z prejavu, všetko, celý soundstage bol pocitovo v strede mojej hlavy, ak som tam pustil skladbu, kde bol nejaký reverb/echo alebo to bolo proste nahrávané vo veľkej miestnosti, tak tie slúchadlá nedokázali dať tomu priestoru detail
s vokálmi som bol úplne spokojný, adele, daughter, passenger,...všetkých hlasy zneli veľmi dobre, rázne a uspokojivo
hudbu vo skladbách...je to ako keď som prvýkrát dal na hlavu Brainwavz HM5 (predtým len Kingston Cloud) a neveril ako neuveriteľne čistý, usporiadaný a spolu harmonický naladený zvuk som počul - u Solo som mal pocit, že je to ako veľa veľkých ľudí v malej miestnosti, kde sa každý snaží pretlačiť cez malé dvere...často to tam zaplnili práve tie priveľmi extendnuté frekvencie 200+Hz
keď som skúsil momentumy, tak čo ja viem, po tom počúvaní beatsov mi čokoľvek v prvých sekundách príde divné (môj sluch sa musí nastaviť späť na pôvodný stav) ale súdiac z telefónu a powerampu by som povedal, že Solo i cez svoj klaustrofobický malý soundstage mal viac + v tonalite ako senny, bolo cítiť, že sú momentumy aj pažravejšie a mám pocit, že im by môj domáci reťazec viac prospel
každopádne som sa opýtal nakoniec sám seba, čo si o tom myslím - sú fajn, ak sa nasadí na to poweramp, tak prekvapivo čaruje a zvuk mi je omnoho omnoho príjemnejší, no aj tak, prebasované isté frekvencie, kde to nechcem (mám rád úderný, nie dunivý bas), u mňa klaustrofobický pocit pri počúvaní a čo je čisto subjektívne - nemožnosť vymeniť ľudsky náušníky ( ja si myslím, že keby som tam hodil tie, čo mám napríklad teraz na he400, tak by sa ten zvuk trošku otvoril) u mňa rozhodli, že pôjdu späť + i keď sa mi na nich páčili tie isté aspekty, tak som necítil, že je to niečo, za čo chcem dať tie peniaze, aj keď cena dokonca v porovnaní s cenou v USA je fantastická (myslím tú výpredajovú 107€ cenu)
MrSpeakers Alpha Dog