Vyrovnane uzavrete full size sluchatka do 200e a do 500e

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MHOE 25. 8. 2014 15:50

Co se týče měření na Innerfidelity, tak se týká jen základní verze Paradox sluchátek a navíc jsou už dost stará... Paradox Slant jsou podobná sluchátka jako je základní Paradox, ale měla by mít trochu plnější bas, vylepšenou prostorovost a menší zdůraznění pásma kolem 10khz. Podle Luise, autora sluchátek, jsou základní Paradox sluchátka extrémně neutrální, zatímco Paradox Slant jemně korigovaná pro příjemnější poslech hudby. Říkal mi, že on a jeho kolegové v nahrávací branži používají základní Paradoxy, zatímco pro člověka, který chce neutrální sluchátka na poslech hudby, doporučuje Slants.

Bavil jsem se o nich s dvěma osobami, které měly možnost porovnat např. s HE-500 a oba tito lidé mi řekli to stejné - že Paradox Slant jsou tonalitou dost podobná HE-500, ale mají pevnější a prokreslenější bas, čistší středy a méně zvýrazněné pásmo kolem 10khz (tímto "neduhem" trpí mnoho Hifimanů). Obecně prý nezní tak "fuzzy" jako HE-500 (HE-500 mají obecně tendenci zvuk zjemňovat a přikrášlovat tím, že jsou pomalejší). Prostorovost má být oproti HE-500 lépe definovaná, ale uvidíme - jsou to uzavřená sluchátka, takže jsem zvědavý, jak budou schopné se s tím popasovat (zde nečekám zázraky).

Za sebe jsem už zkusil prakticky vše, co jsem zkusit chtěl... V tuto chvíli už mám zájem právě jen o Paradox Slant, takže není co řešit. Čekám od nich zvukovou kvalitu alespoň na úrovni HE-500/LCD-2 a zároveň tonalitu blízko neutralitě (jsem zvědav, jestli mi to tak bude u nich připadat)... Pokud to splní (nedejbože překonají), budu nadšen.

EDIT: Jinak Luis je "chief audio mastering engineer" v nějakém studiu v LA... Takže bych mu docela i věřil, že jeho sluchátka nebudou úplně mimo.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 25. 8. 2014 16:10

Nečekej od nich zázrak, podle mě z nich budeš dost rozčarovaný. Motorická síla jim dost chybí, sou fajne na vokály a tím to zhasne.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 25. 8. 2014 16:19

Ty jsi slyšel Paradox Slant? Jestli ano, tak napiš nějaké dojmy... Určitě je nejen já ocením :-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sam_sung 25. 8. 2014 19:48

Za seba môžem odporučiť Sony MDR-7520.
sam_sung
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 25. 8. 2014 20:21

Né jenom tyto. Pohromadě se sešlo vícero derivátů tohotéž.
Nějak nevidím důvod se v tom pitvat, totiž žádný z Moderů nedosáhl něčeho extra udivujícího.
Srovnání s LCD nebo HE nesnesou, to bych musel být hluchý.
Než platit nemalé peníze úpravci, se radši spoj se Šeďourem a budeš mít to samé v bleděmodrém, vystrouhané za zlomek ceny.
Prostě pokud ti doteď nic dlouho nesedlo, tak tydle se neohřejou.

Když zavřené tak Fostex TH-600, protože sem čím dál tím víc na temné straně sluchátkového světa tak radši Fostex TH-800. Sou krásné, pohodlné, nehrajou špatně, podle mě předražené, tak že se bez nich normálně obejdu.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 25. 8. 2014 20:33

Lide,jejichz nazoru verim,Paradox Slant povazuji za nejlepsi T50RP modifikaci vubec... A zaroven za jednu z nejvice neutralnich. Jestli je to pravda,to se uvidi,ja do nich rozhodne jdu... V pripade nespokojenosti prodam.

Kazdopadne rikat,ze zadna modifikace T50RP nedosahla neceho svetoborneho,je podle me dost mimo. Pro dukazy neni nutne chodit az tak daleko. Teda pokud pro tebe definice svetobornosti neznamena neco,co nedosahuji prakticky zadna sluchatka.
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 25. 8. 2014 20:52

Nemusíš se hned čertit, chtěl si vědět co sem na vlastní ušiska slyšel a co si myslím, tak sem to napsal. Co si vybereš, je na tobě.
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 26. 8. 2014 01:55

boriscz píše:Motorická síla jim dost chybí

podla mna by si povedal presne to iste, keby si pocul moje monitory po kalibracii, ze stratili silu :-)
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 26. 8. 2014 10:23

boriscz píše:Nemusíš se hned čertit, chtěl si vědět co sem na vlastní ušiska slyšel a co si myslím, tak sem to napsal. Co si vybereš, je na tobě.

Nevím, jak jsi přišel na to, že se čertím... Nic proti tvému názoru (krom teda toho, že T50RP modifikace ničeho zásadního nedosáhly - tam bych opravdu výrazně oponoval, klidně i konkrétními příklady, pokud bude třeba). Zkusím příště použít smajlíky, aby byl tón mého příspěvku jasnější :-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 26. 8. 2014 10:33

MHOE píše:... Nic proti tvému názoru (krom teda toho, že T50RP modifikace ničeho zásadního nedosáhly - tam bych opravdu výrazně oponoval, klidně i konkrétními příklady, pokud bude třeba)...

...máme tomu teda rozumieť tak, že Ty osobne na vlastné uši máš napočúvané nejaké modifikácie T50RP ? :D
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MHOE 26. 8. 2014 10:52

Ano, mám...

...avšak s tebou o tom rozhodně nehodlám diskutovat. :pozor

(...doufám, že ten smajlík dostatečně vypovídá o tónu mého příspěvku...)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 26. 8. 2014 12:23

MHOE píše:Ano, mám...

...a že si sa tu ešte neráčil pochváliť svojimi vlastnými posluchovými zážitkami ... len tu somruješ informácie od druhých :-!

(...doufám, že ten smajlík dostatečně vypovídá o tónu mého příspěvku...)
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hmpf 27. 8. 2014 08:34

V minulosti jsem měl doma půjčené Thunderpants jedna z prvních úpravav Fostexů. Novější upravy LFF Paradox budou jistě znatelně dál, doufej, že dostatečně. I Thunderpants měli na první dojem lepší transparentnost, vokály čistší, energetičtější než LCD2. Nejspíš to bylo i z důvodu, že Lyra kterou sem měl Audeze nastavenim úplně neseděla. Mě, ale začla u Thunderpants vadit uzavřenost, slyšet to bylo a prostorové podání mimo a poslech nebyl tak uvolněný a přirozený. Odvážný krok Mhoe je pořizovat po otevřených planarech. Věřím, že pokud někdo preferuje transparentní a čisté podání a přesnost tak v tomto ohledu jsou ještě lepší špičkové špunty customy..
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 27. 8. 2014 16:24

No a to si představ, že Libor si na Thunderpants koupil nový (a mnohem lepší) náušníky.Podle mě se jejich zvuk ještě posunul k lepšímu.Ale s tou uzavřeností máš hmpfe pravdu, ta je podle mě opravdu slyšet.
Respektive, když to napíšu obráceně, tak podle mě tomu chybí otevřenost :-)
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 28. 8. 2014 20:37

Dle mých zkušeností z marného hledání toho samého, co hledá Andrejsvk mohu říct, že nic takového neexistuje, jen samé kompromisy. Co píše boriscz je IMHO určitě pravda, jsou to prostě jen uzavřená sluchátka... 8-S
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka