Co se týče měření na Innerfidelity, tak se týká jen základní verze Paradox sluchátek a navíc jsou už dost stará... Paradox Slant jsou podobná sluchátka jako je základní Paradox, ale měla by mít trochu plnější bas, vylepšenou prostorovost a menší zdůraznění pásma kolem 10khz. Podle Luise, autora sluchátek, jsou základní Paradox sluchátka extrémně neutrální, zatímco Paradox Slant jemně korigovaná pro příjemnější poslech hudby. Říkal mi, že on a jeho kolegové v nahrávací branži používají základní Paradoxy, zatímco pro člověka, který chce neutrální sluchátka na poslech hudby, doporučuje Slants.
Bavil jsem se o nich s dvěma osobami, které měly možnost porovnat např. s HE-500 a oba tito lidé mi řekli to stejné - že Paradox Slant jsou tonalitou dost podobná HE-500, ale mají pevnější a prokreslenější bas, čistší středy a méně zvýrazněné pásmo kolem 10khz (tímto "neduhem" trpí mnoho Hifimanů). Obecně prý nezní tak "fuzzy" jako HE-500 (HE-500 mají obecně tendenci zvuk zjemňovat a přikrášlovat tím, že jsou pomalejší). Prostorovost má být oproti HE-500 lépe definovaná, ale uvidíme - jsou to uzavřená sluchátka, takže jsem zvědavý, jak budou schopné se s tím popasovat (zde nečekám zázraky).
Za sebe jsem už zkusil prakticky vše, co jsem zkusit chtěl... V tuto chvíli už mám zájem právě jen o Paradox Slant, takže není co řešit. Čekám od nich zvukovou kvalitu alespoň na úrovni HE-500/LCD-2 a zároveň tonalitu blízko neutralitě (jsem zvědav, jestli mi to tak bude u nich připadat)... Pokud to splní (nedejbože překonají), budu nadšen.
EDIT: Jinak Luis je "chief audio mastering engineer" v nějakém studiu v LA... Takže bych mu docela i věřil, že jeho sluchátka nebudou úplně mimo.