sluchátka do 150 euro

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 27. 9. 2014 18:20

To ze som ich niekde spominal je mozne, ale je to zlozitejsie. Neznamena to ze su idealne pre kazdeho. To je vzdy o konkretnom pripade. Odporucania sa odvijaju od konkretnych poziadaviek. Zalezi ake mas poziadavky a aky charakter zvuku preferujes. DT990 a AD700 hraju uplne rozdielne. DT su podstatne viac basove s teplejsim zvukom. AD700 maju basov o dost menej, vyraznejsie stredy a vysky.
Moznosti je ale viacero.

A spominal si aj DT880, tie ale stoja cez 200 eur.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 27. 9. 2014 19:05

Aj ja odporucam skor E09K. Vyborny pomer cena/vykon v peknom baleni a neutralny zvuk, vhodny na sparovanie so sirsou skalou sluchadiel.
Byt tebou, kupil by som ho pred sluchadlami a potom by som siel vyberat sluchadla uz s nim. Lahko ho zoberies do hocijakeho obchodu a zapojis medzi nejaky CD player a testovane sluchadla.

Novacik ma laicku predstavu, ze kupi headamp a sluchadla nejakej kategorie a musi byt so zvukom spokojny. Tak to zial automaticky nefunguje. Vsetci pocujeme trocha inac. Napr. AD700 ti mozu byt prilis svetle, ostre, ale nemusia. Ako komu. Skusanie je zakladom uspechu pri kupe. Namiesto AD700 mozes vyskusat napr. AKG K 240 MKII alebo K242 HD, AKG K612, Sennheiser HD558. Obcas sa v bazari vyskytnu aj tie DT880 hlboko pod 200 EUR. Pred 3 dnami sa take predali asi za 3500 Kc, 600 Ohm verzia tam je stale za 4000,-. Ku E09K mi pasovali.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 27. 9. 2014 19:11

tie DT990 som tu spomenul skor koli tej vacsej impedancii, koli tomu co spominal bogi ohladne AVR ...
Nemam vobec skusenost, takze tazko viem posudit, ale skor budu tie AD700 asi vyrovnanejsie a neprebasovane, myslim, ze s nimi bude amater "vysmiaty"
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 27. 9. 2014 19:13

Aj pred tebou mysleli a niektori potom nezniesli ostrost vo vyssich stredoch a vyskach, je to individualne. Urcite treba pred kupou vyskusat, alebo mat moznost tovar vratit.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 27. 9. 2014 19:14

bogi, tak teraz si ma riadne zamotal...a mozem zase rozmyslat
Urcite budem objednavat z netu, takze je moznost vratenia
Neviem ci je to aktualne, ale nasiel som toto :
http://elektro.bazos.sk/inzerat/4015702 ... 12-PRO.php

-- 27. 9. 2014 19:34 --

asi blbe otazky, ale to E09K by som potom napojil priamo na ten moj Xtreamer, z ktoreho ide Hdmi do AVR-Onkya ?
http://images.bit-tech.net/content_imag ... view/7.jpg

-- 27. 9. 2014 19:58 --

a toto co ?

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 30-obh-21/
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 27. 9. 2014 20:38

Ten inzerat z bazos.sk je za 180EUR vyhodny, keby si mal moznost si to u predavajuceho vypocut.

Sluchatkovy zosilnovac by si pripojil
a) do Xtreamer AUDIO OUT, vtedy by sa pouzil DAC z Xtreamera
alebo
b) do niektoreho line out vystupu toho receivera (byva oznaceny napr. TAPE OUT), vtedy by sa pouzil DAC z receivera.

Ide o to, ze ktore zariadenie v sebe obsahuje lepsi DAC. Je to lahke posluchovo porovnat.

Ten Creek nikto nepozna ...
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 29. 9. 2014 20:50

na co je dobre Pure audio ? Nebude to mat lepsi vysledok v tych sluchatkach ?
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 29. 9. 2014 21:45

Pure Audio sa nazyvaju rozne veci. Co mas na mysli? Daj linku.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 30. 9. 2014 13:03

Pure Audio
Tento režim vypne displej, vypne napájanie video
obvodu a minimalizuje ostatné možné zdroje šumu, čo
poskytuje vysokú čistotu zvuku. (Pretože video obvod
je vypnutý, len vstupy video signálov prostredníctvom
HDMI IN môžu byť na výstupe.)
Direct
V tomto režime je zvuk zo vstupného zdroja na
výstupe len pravého ľavého a pravého reproduktora, s
minimálnym spracovaním pre čistý zvuk. Audio kanály
zo všetkých zdrojov sú na výstupe ako také.
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod rastino7 4. 10. 2014 09:35

takze som pozhanal posledne spominane D880 600 Ohm + E09K
Napichol som sluchatka priamo do AVR Onkyo 607 a ako amater nevidim rozdiel, ked napichnem RCA z Xtreameru do E09K+DT880. A chcel som este vyskusat druhe riesenie popisane od Bogina ( " do niektoreho line out vystupu toho receivera (byva oznaceny napr. TAPE OUT), vtedy by sa pouzil DAC z receivera " ), ale nejde mi potom signal z E09K do sluchatok...skusal som to dat do Tv/Tape aj VCR/DVR out , ale nic...zeby som bol az tak neschopny ? :oops:

Samozrejme sucasne posielam signal do AVR z Xtreameru cez Hdmi, ktory je zapojeny do Hdmi IN2 (VCR/DVR), Hdmi out do TV...kedze si pozeram na TV co prave pustam, musim mat prepnute na AVR tlacitko VCR/DVR a v tom vidim problem, kedze pri napojeni E09K na AVR (OUT RCA ) mi dokaze ist signal do sluchatok iba pri prepnuti na TUNER... :roll:

http://avland.co.uk/aasp/onkyo/0920/txsr607/rearlrg.jpg

http://avland.co.uk/aasp/onkyo/0920/txs ... 607lrg.jpg
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 4. 10. 2014 11:13

Zda sa, ze tvoj A/V receiver neprenasa signal na vystupne RCA konektory, ak ma zapojeny HDMI vstup. V pripade coax alebo optiky miesto HDMI by to asi urobil. Treba pozriet v navode. Prip. skus iny HDMI vstup, ci sa sprava rovnako.

Co pocujes alebo nepocujes je subjektivne, nikto to nemoze vediet, iba ty. Mozno ti je E09K s tymito sluchadlami a Xtreamerom zbytocny. Mozno by si rozdiel pocul s lepsim DACom. Kym nevyskusas, nevies.

Na sluchadla co hovoris?
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 4. 10. 2014 11:35

su moje prve v zivote, takze tazko porovnam, musim zohnat nejakeho audiofila z okolia... :-))
A spoliehal som sa na ten "lepsi" DAC z Onkya, kedze Xtreamer je viacmenej multimedialna hracka, tak tam bude urcite horsi
podla mna to musi ist "rozchodit", len neviem, co kde nastavit(poprepinat)...
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 4. 10. 2014 18:14

DAC v receiveri moze, ale nemusi byt lepsi. Nejaku vyslovene vysoku kvalitu DACu v A/V receiveri by som neocakaval. V cene A/V receivera je strasne vela veci, pri samostatnom DAC sa podstatne viac z tejto ceny ujde samotnemu rieseniu digitalneho transportu a prevodnika. Samostatne DACy su za stovky aj tisicky EUR, aby si to chapal. Tazko dopredu hovorit, treba proste vyskusat.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 5. 10. 2014 15:37

musel by mi niekto poradit, kto ma nejake onkyo, ze co mam kde nastavit, aby mi to islo na OUT RCA
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 8. 10. 2014 07:39

Nejako sa ti nepodarilo moje riadky dekodovat. Napisal som: "Zda sa, ze tvoj A/V receiver neprenasa signal na vystupne RCA konektory, ak ma zapojeny HDMI vstup. V pripade coax alebo optiky miesto HDMI by to asi urobil. Treba pozriet v navode."

Neviem, aky model Xtreamera mas, lebo si to nenapisal. Je pravdepodobne, ze ma opticky SPDIF vystup a moze mat aj koaxialny.

Napr. tu spominaju oba http://www.xtreamer.net/xtreamer-prodigy-upgraded/
a tu len opticky http://www.xtreamer.net/wonder/specs.html
Tvoje Onkyo ma oba typy SPDIF vstupov http://www.cnet.com/products/onkyo-tx-sr607/specs/

Takze prepoj Xtreamer a A/V receiver optikou alebo SPDIF coax-om. Skus si niekde pozicat opticky TOSLINK kabel, alebo ak tvoj Xtreamer ma aj coax SPDIF vystup, tak idealne 75 Ohm RCA kabel urceny pre SPDIF. Cisto na vyskusanie, "ci to hra", mozes pouzit hocijaky kabel s RCA (cinch) konektormi. Aj klasicky stereo RCA audiokabel a zapojit napr. len cerveny na oboch koncoch. Na 99.99% to bude cez optiku alebo coax fungovat. Osobne by som uprednostnil kvalitnejsi coax urceny pre digital, ak tvoj Xtreamer ma aj coax vystup.
bogino
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka