od MHOE 17. 10. 2014 15:28
Jaká sluchátka jsi vlastně dosud slyšel, btw? Našel jsem si tvůj příspěvek, kde píšeš o AKG Q-701, Shure 1440, Shure 1840, Beyerdynamic DT 880 a AudioTechnica AD900.
Řekněme to asi takto - Shure 1440 a AD900 patří k těm nejhorším sluchátkům tonálně, která jsem kdy slyšel (vyloženě je nesnáším). Beyerdynamic DT880 mají nepřirozené výšky (nemám je rád), Q701kám znatelně chybí basy (+ mají trochu uřvané vokály a nepřirozený témbr, takže je též nějak extra nemusím). Shure 1840 rovněž nejsou nijak oslňující, pokud ti jde o vyrovnanost frekvenční charakteristiky (a tudíž si opět nemyslím, že by za své peníze nějak zvlášť stály). Sennheiserům HD800 pomáhá modifikování (zní pak vyrovnaněji), ale ani tak z nich nedostaneš to, co nejspíš hledáš ty - jsou to technicky orientovaná sluchátka, ke kterým mám sice velmi vřelý vztah, ale zároveň slyším jejich chyby a tobě bych je nejspíš na základě toho, co jsi v posledním roce zde na fóru psal, nedoporučil.
Měl jsi možnost slyšet Sennheiser HD600, Sennheiser HD650 nebo K712 Pro z těch levnějších? Nebo Audeze LCD-2 rev2, Hifiman HE-500 nebo Paradox Slant/Mrspeakers Alpha Dog z těch dražších? Všechny jsou v cenovém rozpětí, o kterém píšeš... A mohly by tvůj názor na sluchátka trochu korigovat. Rovněž zde doporučované Focal Spirit Pro by mohly být dobrou volbou. Existují určitě i další volby.
Víš, já tvůj názor respektuju, ale je to už poněkolikáté, co tady ventiluješ svůj negativismus vůči sluchátkům... Jestli ho ventiluješ na základě sluchátek jako jsou AD900 či 1440, tak to prosím u každého svého příspěvku uváděj, neboť to mnohým hodně pomůže tvůj pohled na věc pochopit.
EDIT: Jestli chceš, aby sluchátka hrála jako reproduktory, budeš si k nim muset pořídit nějaký procesor. Ani tak však nedosáhneš toho basu, který mají reproduktory, byť planárně-magnetická sluchátka se tomu trochu blíží (o tomhle jsi též psal nějaký ten příspěvek v minulosti, proto to zmiňuju).
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)
MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650
REVIEWS: Viz "Web" v profilu