IEM Sluchátka [cca. 3 000,-]

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 6. 9. 2015 08:25

Bína, pekne ďakujem za odpoveď na separáciu a priestorovosť zvuku. Myslíš si, že do 100€ je čo sa týka priestorovosti, separácie a "neúnavnosti" aj lepšia voľba, než je HIFIMAN RE-400 ?
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 6. 9. 2015 08:53

Fiio EX1 je král co se týče prostorovosti a separace v téhle ceně. Pomáhá tomu ten polootevřený design.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 6. 9. 2015 08:59

Hmm....a čo sa týka technickej detailnosti, zafarbenia ("vyvážené", studené teplé) slúchadiel Fiio EX1 ? Bodaj by tu bola o nich téma... ;-) Česká či slovenská recenzia o nich nie je, čo ? Nenašiel som. Je tu vôbec nejaký ich majiteľ ?
Naposledy upravil NOWOCAYN dne 6. 9. 2015 09:04, celkově upraveno 1
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 6. 9. 2015 09:04

Tady si o nich můžešpřečíst co hrdlo ráčí. Já si je ještě chci půjčit a pak k nim něco sepsat, slyšel jsem je zatím jen chvíli.

http://www.head-fi.org/products/dunu-ti ... -earphones
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 6. 9. 2015 19:28

Bína, som pripravený si ich na výplatu (o dva týždne) objednať z českého shopu...Mysím tie Fiio EX1.... Bude to výraznejší skok z MH1 než čo sa týka ZA Tenore, však ? Budú znieť lepšie než moje bývalé Phonak Audeo PFE 121 ? Dúfam, že aspoň o kus, predsa len, ubehlo pár rokov, in-eari sa zdokonalili, konkurencia je veľká....
(A keď mi jedného dňa "odíde" Clip Zip (a EX1-tky ešte budú fungovať :oboze ), namierim si to na X1-tku ako MP3 prehrávač, malo by to k sebe pekne PASOVAŤ, a zároveň to mňa osobne cenovo nezruinuje.....)
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal744 20. 8. 2016 19:14

Nechci zakládat nové téma a tak to píšu zde. Chci koupit něco na ven, když jsem ted prodal x3 a ath sport3. Uši jsem si trochu zhýčkal a chtěl bych solidní ne high end in eary k telefonu s velmi solidním audio výstupem. Chci trochu poexperimentovat s čínskými a k hodinkám beru obyč meizu ep51 na trenažér. Jenže u drátových jsem se trochu sekl a už chtěl objednat 1more triple driver, který na head fi pouze chválí a za cenu 70 éček by to byl hezký kousek, jenže jsem se svými kupóny zjistil, že bych se dostal na Dunu DN1000 za 115 éček. už jsem tu občas narazil na nějaké poznatky a dost mne lákají. Fidue A73 jsou na mne moc do V i když jsem je neměl na uších. K čemu by se to dalo cenovvě přirovnat a jestli je to dobrá hodnota k výkonu.
Prophile 8, EarSonic Velvet V2, Xduoo X3, X10, Aune M1s, Cayin i5, iBasso DX200+ iBasso dx120, Hifiman Ananda, Audio gd NFB 11.38 Performance edition a nějaké ty highend repro
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palaj1 20. 8. 2016 19:33

Taktiez nechcem zakladat novu temu, ale potrebujem poradit s vyberom sluchadiel v podobnej kategorii. Momentalne mam uz piatym rokom Phonaky Audeo PFE 112 a pomaly, ale isto sa po kazdodennom noseni rozpadaju. Charakterovo hladam o kusok zabavnejsie sluchadla s vacsou priestorostou. Cenovo najlepsie okolo 100€. (Max. limit je 150€, ale pri takej ciastke si musim byt isty ze to je trefa do cierneho).

Kapely, ktore pocuvam: Foo Fighters, Nirvana, Metalica, Jean Michel Jarre, Vangelis, Rudimental, Coldplay

Najviac sa mi pozdava:
http://www.headphones.cz/inshop/prenosn ... d-v-ii.htm

Myslite ze by to bola dobra volba, pripadne sa popozerat po nicom inom? A73, RHA MA750,GR07 Bass?

Diky!
palaj1
Junior

Odeslat příspěvekod michal744 20. 8. 2016 19:42

palaj1- Z těch co jsi napsal bych si osobně vybral A73 i bez zkoušení. Všude je chválí a i jejich (prý) zvuk do V je nevyřazuje z mého výběru. Na aliexpresu je seženeš za 2500 i s poštovným. RHA 750 a GR07 jsem porovnával a koupil za 2000 ATH3 sport, jelikož měly pro mne vyrovnaný zvuk za nižší cenu.
Prophile 8, EarSonic Velvet V2, Xduoo X3, X10, Aune M1s, Cayin i5, iBasso DX200+ iBasso dx120, Hifiman Ananda, Audio gd NFB 11.38 Performance edition a nějaké ty highend repro
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palaj1 20. 8. 2016 21:58

michal744 diky za tip. A73 sa mi dost pozdavaju aj z recenzie na avmanii, len sa trocha obavam nevymenitelneho filtra. Na Phonakoch som raz za x mesiacov vymenil filter ked uz prepustali menej zvuku (hrali tichsie) a vedel som, ze s novymi cistymi filtrami bude opat vsetko OK. Neviem ci je moja obava opravnena, ale predtym som mal d-jays tiez s vymenitelnymi filtrami a prislo mi to ako dobra vec (aj ked to nemali prave najlepsie vyriesene).
palaj1
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 20. 8. 2016 22:49

Třeba něco od Trinity by nemohlo vyhovovat?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 8. 2016 06:26

Tvoja obava nie je opravnena. Pripadne zanesene sluchadla aj bez vymenneho filtra sa daju v pohode vycistit.
Kazdopadne, asi by som, ako sa pise vyssie, volil Trinity Delta. Kvoli zvuku, ale zhodou okolnosti sa daju tiez rozobrat. A menit zvukovy charakter podla nalady.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod palaj1 22. 8. 2016 15:34

Tie Trinity Delta sa mi velmi pozdavaju. Mozno sa spytam blbu otazku, ale predsa to skusim. Neviete nahodou kde zistim, kolko Trinity Delta vazia? Lebo na Phonakoch som mal udaj 14g, nech si to viem porovnat. Bol by som nerad, ak by mi kvoli vyssej vahe padali z usi.
palaj1
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 22. 8. 2016 16:01

Vyssia hmotnost rozhodne neznamena ze ti to bude vypadavat. In eary su prilis lahke aby tomu tak bolo. To je vec tvaru sluchadiel, tvaru ucha a volby spravneho nastavca.
Nieco sa mi mari, ze u povodnej verzie sa pisalo 16g.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod michal744 23. 8. 2016 07:56

Když jsem hledal nějakou rozumnou cenu pro Trinity Delta, tak jsem narazil na akci pro Dunu DN-2000 a hned to vzal. Za nějakých 5300 vč. poštovného skladem ve Skotsku, takže doprava 3 dny bez rizika bdělého celníka. Tomu nešlo odolat. Snad budou kvalitním společníkem mé sbírky. K tomu jsem objednal Xduoo X3, takže peníze za prodej Fiio a ATH opět skončily v audiu. Někdo mi tu jednou napsal....tohle je jenom začátek
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal744 23. 8. 2016 21:01

Pořád pokoukávám po těch Trinity Atlas. Je to rozumná volba k Dunu? Rád si hraje a zkouším co se dá.
michal744
Mírně pokročilý

Předchozí stránka