Sluchatka na filmy / hry a trochu hudbu

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Doomis 6. 1. 2015 09:34

Cau, uz si tyden vybiram a stale se nemuzu rozhodnout.. v hledacku mam par kandidatu a par uplnych alternativ..

Preferoval bych spis sluchatka ktera jsou prodyšná (nepoti se v nich usi), po par minutach zapomenete ze je vubec mate, spis lehci, ale hlavne aby byly komfortni to je pro me asi nejdulezutejsi faktor. Spis otevrena, ale nebranim se ani polo-otevrenym, uzavrena by mi taky sice nevadila, ale je mi to v celku fuk. Jelikoz jsem doma sam a nepotrebuji se izolovat od vnejsiho hluku tak je mi jedno jak moc izoluji vnejsi hluk a jestli sam sebe slysim nebo ne.. to neresim.

Preferoval bych dale take spis (a ted me ukamenujete, jenze ja nejsem audiofil, ale spis fanousek co se filmografie tyce a her obecne uplne vsech, hlavne strilecek jako CS / BF / COD, ale take RPG - WoW, Mass Effect) bezdratova sluchatka k vuli jeste lepsimu konfortu a spis headset s mikrofonem nez headphones + externi mikrak (ale tohle oboji bych prekousl jak drat tak headphones + mic), jelikoz ten muj co ted mam vedle monitoru je skoro useless a ja hraji kompetentni hry s jinymi hraci, takze komunikace je pro me dulezita.

Nemam externi zvukovku a nejspis ani neplanuji kupovat - Mam zakladni desku GIGABYTE G1.Sniper M5 s imo velmi kvalitni integrovanou zvukovkou, ktera sice nema asi ani na nejakeho externiho Xonara etc, ale ja poznal rozdil kvality ve zvuku instantne co jsem si pustil hudbu a vymenil zakladovku. (GIGABYTE 8 Series G1-Killer motherboards feature a dedicated Sound Core3D™ audio processor from Creative, a multi-core sound and voice processor offering high-performance hardware audio processing, with cutting-edge audio technologies including the SoundBlaster software suite.)

Nemam odstate uši ani kuželkovou popřípade rugby (arnoldovy patalie) hlavu. Planuji mit sluchatka na sobe kazdy den tak +/- 4 hodiny, tak nechci aby me z nich hlava bolela popripade bych mel spocene uši.

TL;DR: Hraji strilecky = potrebuji slyset kroky, nejsem adiofil, nejdulezitejsi je pro me komfort / pohodlí na hlave, nemam externi zvukovku za to relativne solidni interni, posloucham vse mozne ale ne nejak moc, koukam DOST na kvalitni filmy s dobrym sountrackem, dost komunikuji s lidmi na skype / ts.

Nad cim teda premyslim ?

1) Logitech G930
+Zrovna ted perfektni cena na ebayi, za 2k kč; bezdrat a mikrak v jednom; vypadaji a prej jsou prostorne
-Logitech neni zrovna silnej prodejce headsetu

2) Sennheiser PC 360
+Udajne jedny z nejlepsich gaming headsetu vubec
-Nejdou skoro sehnat a pokud jo, je to doprodej skladu a z nejakeho neznameho duvodu se prodavaji za silene vysoke ceny

3) Sennheiser PC 363D
+Nastupce PC 360 ? Tzn. vse co ma predhudce plus neco malo navic v podobe externi zvukovky v USBcku co jsem tak pochopil
-VYSOKA CENA, mozna az zbytecne moc

4) Sennheiser G4me One nebo Sennheiser G4me Zero
+One jsou otevrene a Zero zase zavrene, navic one maji prijemnejsi cenu, takze bych radsi volil je
-Stale jeste relativne vysoka cena

5) Sennheiser HD 598
+Nadhernej design a prej zvukove jeste lepsi nez Sennheisery co jsem popsal výše
+/-Cena uz zacina byt relativne prijemnejsi;
-Nemaji mikrofon

6) Senneheiser HD 558 (PC 360 bez mikraku ?)
+Relativne fajn cena
+/- cena je relativne v norme
-Design

7) HyperX Cloud Gaming Headset
+Udajne za tu cenu nejde nic lepsiho sehnat co se nejen hernich sluchatek tyce
+/- 1600kč
-Hyperx noname co se sluchatek tyce

8) Asus Vulcan ANC
+Pekny design, vypadaji prostorne
+/-jsem schopnej sehnat za 1400kč pres ebay
-Asus skoro noname co se sluchatek tyce

9) AKG K935
+Design, bezdrat, udajne insane zvuk
+/- Jsem schopnej sehnat za 3k kč via ebay
-Mikrak chybi, nevim jak se povedou ve hrach a celkove o tomto kousku toho moc neni co se recenzi tyce

10) Beyerdynamic MMX300
+Nejlepsi Gaming Headset soucasnosti ?
-Cena...

Alternativy:
Philips Fidelio X1, Asus RoG Orion, Audio-Technica ATH A900X, Sennheiser PC 350.

Tak do ceho byste sli vy ?

Mít nejakou externi zvukovku tak jdu nejspis do MMAX 300, protoze se u nas da sehnat levneji nez na Ebayi, ale takhle si nejsem uplne jistej a premyslim spis nad necim levnejsim s lepsim pomerem cena / vykon

Diky za pripadne rady
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 6. 1. 2015 11:36

Pri bezdrate za danu cenu prides o velky kus zvukovej kvality, pretoze ten "bezdrat" nie je zadarmo.
HyperX Cloud by boli idealne, ak by si vyslovene hladal uzavrete. Vzdusnost prednesu otvorenych neposkytuju a nachylnost na potenie je u uzavretych typicky vyssia.

Moj tip su Audio-Technica ATH-AD900X z Japonska cez ebay
http://www.ebay.com/itm/audio-technica- ... 1e97d2dde3
http://www.ebay.com/itm/Audio-technica- ... 19f6870c53
+ externy mikrofon.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 1. 2015 14:37

Neviem či prave AD900X resp. sluchadla podobnej kategorie ma zmysel pripajať k integrovanej.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 6. 1. 2015 15:23

Ide o lahko vybuditelne sluchadla, podobne ako Sennheiser HD598, ktore ma vo svojom zozname. Ostatne je vecou cena/vykon. Pri sluchadlach nizsej kategorie bude pravdepodobnym vysledkom zvuk nizsej kvality aj na integrovanej. Ak by ich zaplatil, mozno by po case nejake zelezo dokupil. Je to nic viac len jeden tip ...
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod satikcz 6. 1. 2015 15:41

Ahoj, mam Sennheiser PC 360 a na hry je muzu doporucit, s ostatnimi bohuzel srovnani nemam, obvykle jsem mel sluchatka do 1000,- .

Mikrak je kvalitni (na mluvene slovo - teamspeak apod. jsem zatim lepsi nemel) a zaklapnutim ho vypnes, coz se muze hodit.

Competetive hry hraju od dob Q3/UT a nejaky ty ligy a turnaje jsem taky hraval, takze vim, jak dulezita je plynulost hry (idealne 120+ fps a vic nez +60Hz na monitoru), presna mys a sluchatka, ze kterych poznam pozici soupere - tyhle sluchatka urcite muzu doporucit.
Ve hrach (napr. CSGO, rank Master Guardian 2, drive CoD2 nebo QuakeLive) poznam presne pozici soupere, takze bych obcas mohl strilet i poslepu.

Na hudbu jsou z meho pohledu super, ale nemam zadny lepsi sluchatka naposlouchany, takze nemam s cim porovnavat.

Kabel se zda robustni a je dostatecne dlouhy a je na nem takova ta ksanda se suchym zipem, takze si ho muzes lehce smotat a neplete se ti.

Kdybys mel vice otazek, tak se klidne ptej.
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S
satikcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zatycz 6. 1. 2015 16:54

Doomis píše:
7) HyperX Cloud Gaming Headset
+Udajne za tu cenu nejde nic lepsiho sehnat co se nejen hernich sluchatek tyce
+/- 1600kč
-Hyperx noname co se sluchatek tyce

Zase tak noname tyhle sluchatka nejsou, navic "vyrobce" neni HyperX ale Kingston :) Jinak se jedna o OEM Takstar Pro 80 s mikrofonem, prodavane ve svete i jako QPAD QH-90 (recenze z pohledu herniho treba tady http://www.techpowerup.com/reviews/QPAD/QH-90/1.html ). Za ty penize maji fakt skvely zvuk, perfektni kovovou konstrukci co neco vydrzi, jsou pohodlna a maji odpojitelny mikrofon. Pokud mas napjatejsi rozpocet, jsou urcite dobra volba. Pokud jsi ochoten investovat vice penez, tak vyse zminovane Sennheisery budou asi lepsi volba.
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karminkotak 6. 1. 2015 17:29

Ste mi dali riadneho chrobáka do hlavy s tými ATH900kami... Parádna cena.
karminkotak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doomis 6. 1. 2015 18:42

@satikcz: za kolik se ti povedlo sehnat ty PC 360 ? V CR jsou hrozne drahe a ve svete bud taky predrazene nebo se nedaji sehnat.

@zatycz: J premyslim nad nema, pokud si neco budu objednavat z CR low endu budou to bud hyperx nebo asus vulcan

@bogino: v CR se prodavaji kolem 8k kč, na ebayi jsou za ty 3k kč.. to zni opravdu jako vyhodna cena.. fakt jsou tak dobre ? Resp je nekde nejaka recenze a jsou idealni i na herni zvuky ? A jak jsou na tom komfortem, vidim totiz ze maji takovej "divnej" most. Diky (jak jsou na tom kdyby si je zvuoke srovnal s tema sennheiserama co jsem psal výše - 598)
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 6. 1. 2015 18:55

Recenzie si musis pohladat, ale osobne radu 900 zaradujem do kategorie sluchadiel >200 EUR ako su DT880, HD600 a podobne. Mal som moznost pocut AD900 a A900, nie vsak AD900X. Podla recenzii maju vyrovnanejsi zvuk - viac basov a relativne mensiu svetlost, takze maju byt vyrovnanejsie, nez vyrazne svetle AD900. Priestorove podanie je je jednou z najvacsich vyhod rady AD, urcitu konkurenciu im mozu robit K701, ale podla mna sa ADckam ani tie v tomto parametri nevyrovnaju. Dalsou vyhodou je vynimocne pohodlie nosenia, su lahucke, AD900 aj AD700 boli pre mna extra pohodlne. Ludia so skor odstavajucimi usami mozu mat iny nazor, pretoze nausniky nie su hlboke, avsak velka vacsina sa na pohodli a prijemnom noseni zhodne. Hlavovy most som ani necitil.

Su tak lahko vybuditelne - este lahsie nez HD5xx, ze zahraju prakticky z hocicoho. Za $140 + nejake tie doplatky ide podla mna o mimoriadne vyhodnu kupu. Casom mozes ku nim dokupit nejake zelezo, kludne aj z bazaru, ale nehori. Tym zelezom by si sa vedel kompletne presunut niekam do strednej triedy, co je uz o dost viac nez bezne < $100 sluchadla na integrovanej.

Cenovy rozdiel je dany politikou importu do Europy a takto je to uz vela rokov. Necakaj za tym podfuk. Aj samotna Audio-Technica (Japonsko) predava na Amazone za polovicne ceny, nez ake su v europskych obchodoch.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod satikcz 6. 1. 2015 19:09

Doomis: já je měl z Alzy za 4500... :D
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S
satikcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Doomis 6. 1. 2015 19:30

Dekuji moc za rady vsem, specialne tobe bogino, pravdepodobne do nich pujdu..

Resp kdyby si mel na vyber mezi beyerdynamic MMX 300 za 6k kč a prave Audio-Technica ATH A900X za 3200kč, sel bys urcite do ATH 900x ?
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 6. 1. 2015 20:30

Tie Beyery su uzavrete. Ak si zelas vzdusny prednes, rada AD je v tomto jasne lepsia, dokonca aj voci otvorenym Beyerom DT880. Z hladiska pohodlia mi AD sedeli lepsie nez DT880. Z hladiska zvuku: AD900 su vyborne, ale hodne svetle, s mensou porciou basu nez je obvykle. AD900X som nepocul, preto ich neviem s DT880 porovnat. AD900X riesia prave vyssiu mieru basu a relativne menej svetlosti, cielom je vyrovnanejsi prednes.

Kazdopadne, DT880 nejde kupit za $140.

AD900X by malo byt mozne si niekde vypocut, pozri audigo alebo headphones.cz. Najlepsie je najprv pocut a potom kupovat. Kazdy pocujeme trocha inac. Ide o tvoje rozhodnutie a tvoje riziko. Kazdy radi podla vlastnych usi, osobnych preferencii a skusenosti - tie mozu byt ine, nez tvoje.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 7. 1. 2015 07:54

bogino píše:Ide o lahko vybuditelne sluchadla, podobne ako Sennheiser HD598, ktore ma vo svojom zozname.

To mas samozrejme pravdu. Ale myslel som skor na ich (ne)vyuzitie, teda (ne)kvalitu vystupu. Nehovoriac o pripadnom bordeli ktory tam moze liezt. A u sluchadiel ako DT880 uz nemusi stacit ani hlasitost.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 7. 1. 2015 09:17

Ryan, moje odporucanie vztahuj ku $140 + pripadne doplatky. Keby stali v akcii $30, kupis si za $30 radsej ovela menej kvalitne, avsak rovnako lahko vybuditelne sluchadla len z toho dovodu, ze plny potencial kvalitnejsich sluchadiel nevyuzijes? Vztahujem to ku cene. Pri dostatocne nizkej cene sluchadiel sa uz neda hovorit, ze ich pouzitie bez adekvatneho zdroja je degradaciou investicie do sluchadiel. Debata moze byt o tom, ci $140 je dostatocne nizka cena na takuto uvahu, alebo nie.

S citlivymi a detailnymi sluchadlami moze byt v pozadi pocutelny aj nejaky ten "bordel" (napr. cinnost pevneho disku), ale integrovane zvukovky resp. konstrukcne riesenia pocitacov nie su v tomto smere vzdy rovnake. Napr. moj desktop v praci je v tomto lepsi, nez moj predosly notebook. Chapem tvoju pripomienku, s urcitymi kombinaciami pocitaca a sluchadiel to moze byt dost rusive.

DT880 mu nikto nenavrhoval kupit ... Spomenul som ich len v kontexte velmi orientacneho porovnania zvukovej kvality a pohodlia nosenia, nie ako doporucenie ku kupe.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doomis 8. 1. 2015 04:22

Jak jsem psal vyse, nemam obycejnou integrovanou zvukovku, mela by byt lepsi a taky je - je slyset rozdil kdyz sem to vymenil, podle tady toho videa kde to ukaziju / vysvetluji se jedna o nejakej AMP-UP

https://www.youtube.com/watch?v=GHjoTm_bhmg

Myslite ze i presto mam po case koupit nejakej zesilovec pro sluchatka nejake mid tridy - neco takoveho http://www.alza.cz/fiio-e10k-olympus-2-d2173046.htm

A posledni dotaz jit do Audio Technica ATH-A900X nebo Audio Technica ATH-AD900X ? Cenove jsou stejne

Je teda pravda, ze picknu-li jedny z tech dvou tak neudelam chybu, ale co jsem tak cetl recenze, tak jedine negativni ohlasy jsou na ty mostove "wingy".. nema nekdo zkusenost ?
Doomis
Junior

Další stránka