Sluchatka na filmy / hry a trochu hudbu

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Doomis 9. 1. 2015 02:57

bump

also kdybych si chtel nejak upgradnout hudbu, mam v budoucnu koupit spis sluchatkovy zesilovac nebo zvukovou kartu ?
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod kychtax 9. 1. 2015 13:01

S temito sluchatky (A900x, resp. AD900X) bych urcite uvazoval o lepsi zvukove karte nebo obecne upgrade zvuku. Sluchatka si zajdete vyzkouset do Audigo (Praha nebo Brno), pokud tam samozrejme nakoupite alespon neco jineho, jako castecnou kompenzaci prodejci ;-). Každopádně počítejte s vyšší cenou než 3200. Spíš bych se připravil na cca 4-4,500Kč včetně DPH a možného cla, poplatku za zpracování ČP, kurzového rozdílu atd..
Ještě co se týká preferencí, uvažoval bych spíše o uzavřených sluchátkách a pokud víceméně na hraní, šel bych do nižšího modelu, např ATH T500, ktere se tu resi v jinem threadu - není potřeba audiofilská sluchátka.
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sam_sung 11. 1. 2015 22:39

Máš tam sound blaster. Síce trošku kvalitnejšie komponenty ale stále sound blaster a nikde sa nepíše, že by používal 12V vetvu na napájanie. Takže sluchátkový zosík ti dá tých cca 3,6Vp-p. 300 ohmové tým kvalitne nevybudíš a už vôbec nie 600 ako sa chvália. A už vôbec nie slúchadlá s nízkou citlivosťou. Ak je tam operačný zosilňovač, dobre pre teba, ten tomu zvuku pomôže, kvalitnejšie basy, priestor, lepšie uriadi membránu.
Tie AT by mohli hrať slušne, myslím že niekde na úrovni externého soundblasteru X-Fi HD alebo FiiO. Dokonca aj Bayery 990DT by ti šli v pohode. Ak nechceš viacohmové slúchadlá, čisto zosilňovač ti nepomôže, síce bude silnejšie vybudenie, ale chce to lepší DAC čip a kvalitné operáky pre dobrú kontrolu nízkoohmových slúchadiel. Takže to je slepá vetva. Interná zvukovka ak tak Asus STX alebo STX II. Na externé DAC-y tu nájdeš na fóre veľa odkazov.
sam_sung
Junior

Odeslat příspěvekod Doomis 20. 1. 2015 07:32

Omlouvam se ze zase rusim a otravuji, ale stale jsem se nerozhodl, kazdopadne do ted premyslim jaka sluchatka nakonec vzit.. urcil jsem si ze nechci headset, mikrofon kdyztak dokoupim a ze pujdu do neceho levnejsiho, jelikoz jsem v tomhle zatim celkem newbie - v poslouchani hudby na kvalitnich sluchatkach.

Jsem schopnej sehnat za skoro stejnou cenu AKG K 612 Pro (2800 kč) a Audio-Technica ATH-AD900X (3300 kč) a o trochu draz Sennheiser HD 598 (3700 kč) a Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm (3600 kč). Dost zacinam uvazovat ze spis pujdu do levnejsich AKG a pozdeji dokoupim nejakeho pomocnika coz se mi nabizi druha otazka.. co koupit k takovym sluchatkum, mam-li doma pouze to co jsem popsal aka "lepsi" integrovanou zkukovku, jsem zvedavej jestli da tech 120 ohmu na tom AKG. Koupit nejakej dac amplifier na stul neco jako o2 objective, FiiO nebo neco tomu podobneho nebo jit do nejake zvukove karty jako treba Asus Xonar STX ?

Takze co by jste vzali vy ?

AKG-K612 x Audio-Technica ATH-AD900X x Sennheiser HD 598 x Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm

a jaky amplifier / zvukovku k tomu nejlepe poradit.

Bude stacit FiiO E10k Olympus 2 ? Nebo mam jit spis do neco jako je Schiit Magni ? Resp. bude mi stacit Magni nebo musi dokoupit i Modi ?

Btw. je velkej rozdil kdyz jsou akg k612 made in china nebo made in austria ? slysel jsem ze jsou 2 typy
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod Doomis 20. 1. 2015 18:25

Tak nakonec zmena planu, uvedomil jsem si ze kdyz uz do toho chci tolik zainvestovat tak by to melo byt nejak víc nez jen sluchatka.. takze pravdepodobne pujdu do tech AGK K612 Pro, ale mám doma a prave pouzivam uz asi 4tym rokem Logitech Z-5500, tak me napadlo da se koupit nejakej zesilovac - amp/dac combo do ktereho zapichnu jak Logitech Z-5500 tak AKG K612 Pro ? Diky
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod kychtax 20. 1. 2015 22:35

Ahoj,
Ja jsem to podobne resil a vyresil zatim takto. Na zacatek jsem koupil bazarovou Xonar Essence STX a Audio Techniky
ATH AD500X - ty se teprve rozehravaji
ATH A900X, ty uz jsou rozehranejsi. Musim rict, ze specialne u nich s STX je to velmi dobre (i v dane cene sluchatek na amazonu) - presne, vyrovnane podani, vyborne podani prostoru atd. Nemuzu je prakticky sundat z usi :-D :-D
Ty AT obecne nepotrebuji moc na vybuzeni (40ohm), tzn. STX je utahne vyborne, (ale i nizsi rady ZK a nebal bych se ani docasne onboard ZK..)
Ale pozor, ATH-AD900X hraji jinak..
Obecne, co jsem se docetl na forech, tak k temto AT lidi casto neberou samostatny AMP, ale vystaci prave s lepsi zvukovkou, prip necim malym (DAC/AMP) s nizsi vystupni impedanci.
Hlavni nevyhodou u ATcek muze byt head clamp system (kridylka, ktere jsou v kontaktu s hlavou muzou tlacit nebo naopak sluchatka nedrzi a sunou se dolu, takze visi na usich, coz neni prijemne 8-S ), nekomu nemusi vyhovovat. Pak bych rovnou na AT radeji zapomnel - je treba zkusit na hlave. Vetsim hlavam zpravidla ten system nevadi.

K AKG K612 uz bych urcite uvazoval o rozumnem DAC/AMP, prip xonar STX
DT 990 Pro 250 Ohm -tam uz dobry AMP je myslim nutnost. A i tak ta sluchatka hraji o dost jinak nez treba prave AT (vyraznejsi cinkajici vysky a basy, treba zkusit, rade lidi to vadi).
Senn HD598 neznam, neumim posoudit..
Jestli mas moznost, vyzkouset si je vsechny a nerozhoduj se dle reci na forech, kazda hlava a usi slysi jinak a maji jine preference, kor u zacatecnika, ktery si jeste hleda svuj oblibeny zvuk (jako jsem treba ja) :D
ATC SCM 40, Primare A32, RME ADI 2 Pro AE, kabely kychtax
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 20. 1. 2015 22:53

kychtax píše:Hlavni nevyhodou u ATcek muze byt head clamp system (kridylka, ktere jsou v kontaktu s hlavou muzou tlacit nebo naopak sluchatka nedrzi a sunou se dolu, takze visi na usich, coz neni prijemne 8-S ), nekomu nemusi vyhovovat. Pak bych rovnou na AT radeji zapomnel - je treba zkusit na hlave. Vetsim hlavam zpravidla ten system nevadi.

Myslim, ze moja hlava je max. priemernej velkosti a AD700 aj AD900 (bez X), co som mal moznost skusat, mi prisli velmi pohodlne. Su tak lahucke, ze ten kridelkovy system bol uplne v pohode.
Cital som negativne komentare na ten kridelkovy system u inych vyrobcov, co sa snazia konstrukciu ATcok napodobnit.

V porovnavacom teste spred vyse 2 rokov pisem:
Usi sa mi bez problemov vosli do vsetkych circumauralnych sluchadiel. Najpohodlnejsie mi pridu ATH-AD900, ktore na hlave prakticky necitit, kvoli obrovskym musliam s malym pritlakom a tiez kvoli domyselnemu rieseniu klapiek, ktorymi sa dotykaju hlavy netradicne trocha z bokov, nie v najvrchnejsej casti hlavy. Pri mykani hlavou sice trocha tancuju, ale nepodarilo sa mi ich zhodit, aj ked som sa snazil.

Ale kazdy sme iny a moju skusenost sa neda automaticky vztahovat na niekoho ineho.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doomis 20. 1. 2015 23:31

Diky za odpoved, to je prave nejvetsi strach co mam z tech AD900X, ze mi 3d wingy nebudou vyhovovat, hlavu mam rekl bych vetsi nez prumernej clovek :D, ale stejne to nedokazu otestovat, protoze nejblizsi kvalitni hudebni prodejna je odeme 50km a ja bohuzel nemam cas to jit zkouset, proto se rozhoduji spis nad jistotou v podobe AKG K612 Pro, ale abych rekl pravdu ty AD900X me take furt zajimaji..

Takze rikas / rikate, ze Asus Xonar STX a nic jineho k tomu by mi melo stacit at uz k AKG nebo AT ? Nebo vzit nejakej amp/dac treba fiio e12 ?
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 21. 1. 2015 00:11

E12 je len AMP.
STX je dobra volba za dany peniaz, ak mas desktop PC.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doomis 21. 1. 2015 00:56

aaa pravda, on to je jen AMP.. ok v tom pripade tedy dokoupim v prubehu pristiho mesice STX a uvidim jestli tam bude zmena..

Nebo STX + Magni vyplati se ?

kazdopadne posledni dotaz na vas a chci slyset primou odpoved :D jelikoz se mi na sluchatka nechce cekat nez prijdou ze zahranici navic dollar je ted vysoko, koupim sluchatka u nas.. a nakonec jsem se rozhodl mezi Sennheiser PC 360 a AKG K612 Pro, obe mi vyjdou uplne na stejnou cenu, cetl jsem ze k612 pro jsou pohodlnejsi u sennheiseru zase dostanu kvalitni mikrak v cene..

co by jste vzali vy z techto dvou kandidatu ? at si je uz muzu objednat..
Diky
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod Doomis 21. 1. 2015 04:04

Ted se divam ze je na trhu jeste Asus Xonar Essence STX II, vyplati se ta investice nebo to nema cenu a jit radsi do o trochu levnejsi STX ?

edit. Dokonce jsem zjistil ze STX 1 podporuje pouze 2.1 a STX II podporuje 7.1, takze imo vzit STX II a vpíchnout do ní jak moje Logitech z-5500 tak i nove sluchatka, slo by to nebo se pletu ?
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod kychtax 21. 1. 2015 17:20

Ja myslim ze by Ti k danym sluchatkum dobre poslouzila i ASUS Xonar DX/XD, která ma navic 7.1 a cena je pod 2tis Kc. K Essence STX bych uz volil sluchatka cca kolem 5tis. Kč a pokud chces hlavne poslouchat hudbu. Essence STX neni primarne herni karta (i kdyz prostorovy zvuk emuluje slusne pomoci Dolby Headphone - o malinko hure (umelejsi zvuk) nez SoundBlaster) -> na hrani je Xonar Phoebus za cca 3tis Kč nebo SB Z a vyssi. Externi sluchatkac bych u desktopu v dane cenove kategorii nekupoval, vzdy bude za stejny peniz o neco malo horsi nez interni ZK..
ATC SCM 40, Primare A32, RME ADI 2 Pro AE, kabely kychtax
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doomis 22. 1. 2015 05:08

Diky za poučnou odpoved a radu:

Premyslim jak moc si oblibim pc 360, kdyz se mi nebudou na me interni zvukovce libit, tak bych je eventuelne prodel pres bazar a koupil si K712 Pro, co jsem cetl asi 4 ruzne recenze, jsou to primo idealni sluchatka pro me, jeste pockam jak to dopadne s dollarem, pujde-li dolu bude to super, zustane-li budu je mit relativne drahe, tak jako tak je pro me zatim AKG K712 Pro, takovej sen, kterej si snad časem splnim (a nebo ne, pokud me pc 360ky ohromí, tak mi postačí, nejsem narocnej :d), bude k nim stacit take ta DX/XD ? je fakt ze je levnejsi nez STX a nejsou tam problemy s 5.1 / 7.1 jak u STX, ktera je prioritne zamerena na headphones only, Nad Phoebusem jsem taky uvazoval.. a dale take Aune T1, ale tam je cena uz trochu výše.. co myslite ?
Doomis
Junior

Odeslat příspěvekod Doodier 22. 1. 2015 14:32

A co Schiit Fulla jako AMP/DAC?
Doodier
Mírně pokročilý

Předchozí stránka