HyperX Cloud Gaming vs Audio-Technica ATH-T500

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Czspeedycz 7. 1. 2015 20:54

Zdravím,
obracím se na zde přítomné s prosbou o radu. Chtěl bych si pořídit sluchátka. Byly by hlavně na hry a filmy. Pokukoval jsem pro různých herních 5.1 a 7.1, ale co jsem tak vyčetl, tak výše zmíněné (konkrétně T500/T400) to dokážou nasimulovat stejně a ještě hrají mnohem lépe. Navíc je fakt, že velká část hraní bude s hudbou (Euro truck simulator + rádio), takže ta hudba přece jen vede. Mikrofon není nutnost. Většinou všichni chválí ty T500, ale i zde na foru jsem viděl doporučení na HyperX.
Předem děkuji za všechny návrhy, připomínky a rady. Cena do těch 2000 Kč (2200 za ty T500, pokud za to fakt stojí).

EDIT: Případně Audio-Technica ATH-M30?
Naposledy upravil Czspeedycz dne 8. 1. 2015 11:01, celkově upraveno 1
Czspeedycz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kychtax 7. 1. 2015 23:30

mel jsem na vyzkouseni oboje.
HyperX
+dobra konstrukce, rika se ze kopie Beyerdynamics
+solidni basy (na hrani)
+krasne baleni a dokonaly wow efekt pri otvirani krabice, hodne ficurek a dopr. prislusenstvi v balieni vcetne osobniho podekovani gneralniho reditele na viku krabice :-)
-na hudbu nic moc, slevani zvuku, silny basy
-pomerne slusny pritlak, ale samozrejme zalezi na konkretni hlave (po 2h jsem o nich vedel)
-zpocene usi v nausnicich (kozenka)

T500
+vyrovnany zvuk - vysky, stredy, trochu prevazujici basy (ale zadna tragedie)
+za danou cenu velmi dobra sluchatka i na hudbu
+staci onboard ZK, samozrejme lepsi karta ty sluchatka posune v reprodukci hudby mnohem dale nez predesla (napr. ZK uz kole 2.000 od ASUSu)
+dobry prostorovy zvuk - i na hrani (opet i s ASUSem nebo SB)
-poceni usi (opet kozenka)
-na velke hlave ze zacatku tlaci, je potreba vyzkouset, mozna i natahnou na skripec :-)
-je potreba delsi doba na rozehrani, aspon 20-30hodin
-baleni je spartanske
-nemaji mikrofon (nejsou urcena jako headset)

I z toho co pises rozhodne doporucuji T500, ktera mi prisla lepsi ve vsech ohledech.
U HyperX mne varovaly "review" na youtube, kde vetsinou 10min sluchatka rozbalovali a k tomu jak hraji se nikdo moc nedostal, coz je ale u nich prave kamen urazu :-)
Nakonec jsem vratil oboje a pujdu do vyssiho modelu AT..
ATC SCM 40, Primare A32, RME ADI 2 Pro AE, kabely kychtax
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Czspeedycz 8. 1. 2015 10:07

Díky moc za detailní porovnání. Můžu se ještě zeptat, jaký model máte vybrán a k čemu bude určený (zda převážně hudba či univerzální použití). Díky
Czspeedycz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dropadred 8. 1. 2015 10:56

ináč ku cloudom, mám ich tiež...mám ich teraz "už len" na integrovke ALC1150 (MSI Gaming 5), teda aj s nejakým smiešným zosilňovačom,čo nestojí za reč...

nemám pocit, že by mali cloudy toľko bassov ako je deklarované kolegom vyššie, mal som ich chvíľu aj na dacu audiotrak prodigy cube a tam to bolo ešte menej

a keď som dal velúrové náušníky, tak už vôbec, no ja som basshead (no za 58€ by bol hriech to nekúpiť)

pokiaľ autor mal šťastie a stretol sa už s Takstar PRO80, tak to sú rovnaké slúchadlá
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Czspeedycz 8. 1. 2015 11:01

Případně jsem ještě koukal na Audio-Technica ATH-M30. Každopádně v úterý zajdu do audigo a zkusím si pár vyzkoušet a uvidím.
Czspeedycz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kychtax 8. 1. 2015 12:17

Ted jsem vzal ATH AD500X (otevrena sluchatka) a ta maji subjektivne pro mne silnejsi zvuk ve stredu a trochu mene basu - coz mi vyhovuje. Mam je objednane na amazonu. Posloucham z velke casti Progressive metal, Hard rock, Instrumental rock, ruzne druhy Jazzu, funky a pak vicemene vsehochut.
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod japkoslav 9. 1. 2015 07:37

HyperX Cloud jsem měl dva dny na testování a rozhodně doporučuji mrknout jinam - obzvlášť pokud je v plánu poslouchat hudbu.
Zbytečně silné basy, výšky skoro nikde atd., jediné co bych vyloženě pochválil je okopírovaná konstrukce od Beyernu.
Headphone enthusiast
japkoslav
Junior

Odeslat příspěvekod dropadred 13. 1. 2015 22:37

neviem, na čom ich počúvate, no mne neprídu so "zbytečně silné basy"
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 13. 1. 2015 23:07

Tak mi prijde, jako by Takstar pro Kingstone vyrabel 2 sarze sluchatek, protoze me HyperX Cloud rozhodne nemaji prehnane silne basy. Naopak, basy jsou na rozumne urovni, kontrolovane a detailni. Zvuk se rozhodne nesliva. Naopak, i u nahravek, kde hraje spousta nastroju od kytar, basy, klaves, dechove nastroje, nekolik ruznych bicich a bubinku a do toho muzske a zenske vokaly, dokazu krasne vsechny rozlisit. Stredy jsou detailni, vysky nejsou moc agresivni, coz me vyhovuje, ale v zadnem pripade bych o nerekl "vysky skoro nikde". A rozhodne se u me nejedna o prvni dojem po par hodinach. Mam je od poloviny prosince a i po mesici me jeste dokazou prekvapit na nejake skladbe, kterou mam naposlouchanou.
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kychtax 13. 1. 2015 23:50

Hyperx -tak ony nehraji spatne v dane urovni. Dokonce, kdyz jsem vymenil nausniky za ty semisove (nebo velur), ktere jsou v baleni, tak hodne prave basy spadly, rekl bych az o 50% a celkove se srovnaly. A kozenku uz jsem do konce nenasadil. AT jsou ale sluchatka o uroven vys, co se tyka zvukoveho projevu. To i jako laik poznam a stojim si za tim, protoze oboje jsem po nekolik dnu mel na usich v hodne kratke dobe - behem cca jednoho mesice. Samozrejme asi zalezi i na kvalite zvuku, co do nich jde - hral jsem je na integrovane ZK a pote na essence STX a MP3 320+, FLAC atd. kde se ten rozdil jeste zvyraznil..
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoxY 14. 1. 2015 11:34

Po vymene nausnikov na HyperX sluchadlach je skutocne markatny rozdiel v podani basov, sam som bol prekvapeny, ba priam udiveny, ze je taky rozdiel, akokeby ste prepli nejaku vyhybku. :-) I ked vidiet, ze tie velurove nausniky su "navyse", ich kvalita je na omnoho nizsej urovni ako tie velurove, ktore sa dodavaju s Takstar HI 2050, ci original kozenkove.
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 14. 1. 2015 17:50

Nejake velurove nausniky pro HI2050/Pro80 se daji koupit na aliexpressu treba tady http://www.aliexpress.com/store/product ... 98300.html ale cert vi, jestli to jsou originaly stejne jako jsou defaultne na HI2050.
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 14. 1. 2015 17:59

Myslim, ze su to tie iste, co sa davaju na HI 2050. Vyzeraju rovnako, ine na aliexpress nikto neponuka, pri nizkej cene HI 2050 sa to javi byt pravdepodobne.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dropadred 27. 1. 2015 08:57

ináč skúsil som tie velúrové náušníky a okamžite šla späť koženka...tie basy sa začali rozplývať všade naokolo a mal som pocit, že mi takmer vymizli
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mavericky 23. 2. 2015 17:25

Momentálně si taky vybírám sluchátka tak kolem 2000 ideálně, na hry (CS:GO) a na hudbu.

Rozhoduju se mezi právě ATH T500 nebo ATH M30X.

Chtěl bych se zeptat jestli je mezi nima nějakej rozdíl v poslechu popř pohodlí na hlavě protože jinak bych bral asi ty M30X když jsou přenosné.

Popř jestli je ještě nějaká lepší volba jak AT tak se radám bránit nebudu.
Mavericky
Kolemjdoucí

Další stránka