HyperX Cloud Gaming vs Audio-Technica ATH-T500

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 4. 2016 18:34

Tak porovnávat to se sluchátky které jsou mnohem dražší asi nemá cenu, ne ?
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoxY 18. 4. 2016 11:20

Kedze maju vsetky sluchadla obdobnu konstrukciu (circumaural), tak ich vzdy ma zmysel porovnavat. Niekomu T500 mozu zniet lepsie ako napr Beyer DT880, alebo hocake ine sluchadla, ktore su aj drahsie. Taketo porovnania sluzia hlavne pre ludi, ktori si chcu spravit trochu prehlad a aby si vedeli urcit, ci za cenu 3-4nasobneho priplatku dostanu adekvatny hudobny/herny/filmovy zazitok. Potom sa rozhodnu, ze OK risknu to, kupia sluchadla napr. za 200€, ale k tomu musia aj nejaky DAC/AMP za dalsich 200-300€, alebo si povedia, ze za cenu 30€ kupia pomerne super sluchadla (Superlux), alebo za 60€ (Cloudy, T500) a staci, ak zainvestuju do nejakeho DACu za 50-70€ a maju zvuk nie az tak omnoho horsi ako pri nasobnej investicii.
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 18. 4. 2016 18:19

Cloudy II a T-500 nestojí 60€. Co sem se koukal tak Cloud II je za 2700Kč a T-500 za 2500Kč. Takže kolem 90-100€. Za dva tácy jsem viděl akorát Cloudy I a to snad nemá cenu kupovat, když je na trhu modernější model, ne ? Proto mi T-500 přišlo za 1500Kč jako super kauf, -1000CZK...

Jinak je fakt že Superlux je zajímavý a já jsem s ním spokojený (vezmu li v úvahu že jsem je stejně ještě nevyužil na 100% páč nemám sluchátkový zesilovač- a kupovat ho ke sluchátkům za - nyní -750Kč mi přijde jako luxus.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2016 07:56

Cloud I je prave lepsia kupa ako Cloud II. Zvukovo tam rozdiel nie je, priplacas akurat za tu dementnu zvukovku.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 19. 4. 2016 16:27

Aha.

Ve slevě (opravdu jsou zlevněná) jsem narazil na Sony Mdr 10c. Jaké jsou ? Stály původně čtyři tisíce, teď se prodávají za půlku. Docela se mi líbily, akorát prodavač tvrdil že jsou kovový a v recenzi jsem narazil na to že jde o plast. Zkoušel jste je někdo ?
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 20. 4. 2016 07:52

Předpokládám, že jsi myslel mdr-10rc. Znám je, kdysi jsem je koupil v doprodeji za cca 2000,- ( ty avizované 4000 pokud vím nikdy nestály ani v oficiálním sony centru). Konstrukce je v kombinaci plast/kov, tuším že kostra je kovová a je obalené plastem, ale jinak je působí kvalitním dojmem. Zvuk je celkem přebasovaný, ale vyloupnou se po stažení basu na ekvalizeru, kdy se projeví dobré středy. Výšky jsou trochu slabší, ale jak je zvykem u Sony sluchátek, neřežeou a delší poslech tak není únavný. Celkově takový lepší průměr. Za plnou cenu kolem 3000 nestojí, za 1500 by se o nich dalo uvažovat, ale myslím, že takové AKG-Y50 jsou pořád lepší volba, i když jsou dražší.

Jedna velká nevýhoda těchto sluchátek, kvůli které jsem je poslal dál, je malý přítlak a s tím spojene problematické nošení na ven. I když mám docela velkou hlavu, už při rychlejší chůzi měly tendenci sklouzávat a nedokážu si představit jak by držely na menší hlavě. Na domácí poslech v pohodě, pokud nevadí, že hrají celkem "ven" a díky malému přítlaku jsou na on-eary až nadstandardně pohodlné.
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 20. 4. 2016 08:18

Y50 se liší od té ceny co jsem viděl o tři sta... takže rozdíl žádný-domníval jsem se že sonky jsou vyšší liga (na netu jsem našel že mají stát 150Ł a u dobových recenzí byla cena 4000CZK. Osobně se mi velmi líbi i Senny Momentum - za cenu pod 3k CZK. Hledám totiž náhradu za Marshally Major Mk. I (Já vím chlapci, varovali jste mne...)
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 20. 4. 2016 09:12

Sony sluchátek jsem vyzkoušel hodně a v kategorii dražších on-ear sluchátek nikdy vyšší liga nebyly, kromě ceny.

Stylově jsou ty Momentum skvělé, mají luxusní materiály a zvukově taky slušné. Jenže s tebou je to těžké, pořád tady špekuluješ a místo toho, aby jsi je zašel někam poslechnout, nebo je objednal přes net s možností vrátit, tak tady pořád dokola meleš a i když se ti snaží lidi poradit, nakonec koupíš naslepo nějakou kravinu, jen protože je ve "slevě".
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoxY 20. 4. 2016 11:11

Musim dat troschu offtopic, ked tak, aj moj prispevok kludne zmazte potom.

PoliceCollector: Pokial viem, je to tema od Cloudoch a T500, ty si tu zacal pchat zas svoje otazky na vselico mozne, pritom svoju temu mas na smetisku a ty tu v normalnom vlakne v nej s radostou pokracujes. Prosim presun sa na svoje smetisko, uz 2 roky riesis to iste a namiesto realnych skusenosti tu vnasas len svoje dohady, negacie a "coby-kdyby".
JoxY
Mírně pokročilý

Předchozí stránka