od zatycz 20. 4. 2016 07:52
Předpokládám, že jsi myslel mdr-10rc. Znám je, kdysi jsem je koupil v doprodeji za cca 2000,- ( ty avizované 4000 pokud vím nikdy nestály ani v oficiálním sony centru). Konstrukce je v kombinaci plast/kov, tuším že kostra je kovová a je obalené plastem, ale jinak je působí kvalitním dojmem. Zvuk je celkem přebasovaný, ale vyloupnou se po stažení basu na ekvalizeru, kdy se projeví dobré středy. Výšky jsou trochu slabší, ale jak je zvykem u Sony sluchátek, neřežeou a delší poslech tak není únavný. Celkově takový lepší průměr. Za plnou cenu kolem 3000 nestojí, za 1500 by se o nich dalo uvažovat, ale myslím, že takové AKG-Y50 jsou pořád lepší volba, i když jsou dražší.
Jedna velká nevýhoda těchto sluchátek, kvůli které jsem je poslal dál, je malý přítlak a s tím spojene problematické nošení na ven. I když mám docela velkou hlavu, už při rychlejší chůzi měly tendenci sklouzávat a nedokážu si představit jak by držely na menší hlavě. Na domácí poslech v pohodě, pokud nevadí, že hrají celkem "ven" a díky malému přítlaku jsou na on-eary až nadstandardně pohodlné.