Poraďte s výberom z 8 slúchadiel v cene cca 150 € / 4000 Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod maro.sk 8. 1. 2015 02:08

Ahojte, chcem si kúpiť slušné slúchadlá hlavne na domáce počúvanie, v ideálnom prípade uzavreté, alebo aspoň nerušiace večer moje okolie ako terajšie Grado. Po dlhom štúdiu informácií na weboch a stanovení finančného stropu na cca 150 €, sa môj výber ustálil na týchto slúchadlách:

AKG K 240 MKII (108 €) (polootvorené)
AKG K 271 MKII (119 €)
KRK KNS 8400 (125 €)
Fostex T50RP (129 €) (polootvorené, s možnosťou modu a množstvom návodov na webe)
Beyerdynamic DT 770 Pro-80 (139 €)
Shure SRH840 (144 €)
Audio-Technica ATH-M50x (157 €)
German Maestro GMP 8.35 D (159 €)

Favoritmi zatiaľ sú KRK 8400, Fostex T50RP a Shure 840. Neviem či sa mi podarí všetky modely vypočuť pred kúpou, tak vás chcem požiadať o radu.

Momentálne používam Grado SR60 (domáce počúvanie hudby), Koss Porta Pro (už len PC/filmy) a VSonic GR-06 na cestách.
Domáci reťazec je PC USB (foobar2000) -> Cambridge Audio DacMagic100 -> Rotel RA1520 (sluchátkový výstup, alebo repro B&W 685), prípadne počúvam z prehrávača Sandisk Sansa Plus (Rockbox).
Vačšinu nahrávok mám vo FLAC (moje CD + hi-res) a čosi aj v MP3. Slúchadlový zosilňovač budem používať tento: http://goo.gl/Syjos6 .

Počúvam všetky žánre. Od vážnej hudby, cez jazz, pop, rock až po elektroniku a rap. Rád si vypočujem aj technicky kvalitné nahrávky hudby, ktorá mi až tak nesedí a v aute by som ju určite nepočuval :-)

Od slúchadiel očakávam, že budú lepšie ako terajšie Grado SR60, pričom charakter zvuku Grado sa mi (pri kvalitných nahrávkach) celkom páči. Očakávam dobré a presné basy, ale nie dunivé a celkovo nezastretý a vyrovnaný zvuk vo všetkých pásmach, dostupný v danej cenovej kategórii (cca 150 €).

Viete mi ešte pred mojim testovaním vyššieuvedených slúchadiel dať nejaké tipy? Napríklad ktoré z týchto modelov sú podľa vašich skúseností dobré, na ktoré si dať pozor, tipy na nejaké slúchadlá, ktoré som prehliadol a tak.

Ďakujem.
CADACM100/RRA1520/NSPV4DMHA/KPP/VSGR06/GSR60/J-V-J :)
maro.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 8. 1. 2015 02:51

Co něco od Sennheiserů? Třeba http://sennheiser.cz/index.php?id=23&pr ... 5&parent=1 HD-380 Pro?
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 1. 2015 07:31

Ten vyber mas sakra pestry. Aj sluchadla ktore aktualne vlastnis. Jedny prebasovane, druhe s vyrovnanym zvukom... V tom sa tazko vyznat aky zvukovy charakter ti je najblizsi. Ci ti viac sadnu basovejsie M50 alebo rovny zvuk K271 ci Fostexov, to za teba velmi nerozhodneme.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod maro.sk 8. 1. 2015 14:51

Ďakujem za prvé reakcie. Je mi jasné že za mňa ich nevyberiete, ani ich za mňa nebudete počúvať.
Z toho čo mám doma sú pre mňa referenčné tie Grado, určite nie KPP... Výber mám pestrý, pretože nepreferujem (zatiaľ) žiadnu značku.
Ak to zúžim na tie favorizované (Shure 840, Fostex T50RP po úprave, KRK 8400), majú nejaké výrazné slabiny?

Ešte uvediem pár príkladov hudby a nahrávok, ktoré rád počúvam:
Simon & Garfunkel, Level 42, Dire Straits, Yello, Diana Krall, Bjork, Genesis, Bruce Springsteen, Glenn Miller Orchestra, Leftfield, Faithless, Queen, The Cure, Jamiroquai, Prodigy, Richard Muller (Neuč vtáka lietať), Jana Kirschner (Krajina rovina), Bene...
Celkom pestré, že?

Je mi jasné, že na Simon & Garfunkel sa hodia úplne iné slúchadlá ako na Prodigy. Aj tak sa snažim dopracovať k niečomu univerzálnemu.
maro.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 8. 1. 2015 15:09

Zvážil bych i Shure SRH940 z bazaru (např. zde) a Audio-Technica ATH-A700X nebo A900X z Amazonu.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 8. 1. 2015 16:09

2 maro.sk - a chceš nějaký vysloveně uzavřený (abys byl izolovanej od okolí = neslyšel co se děje okolo a aby zároveň okolí neslyšelo nic z toho, co posloucháš), nebo polootevřený až otevřený sluchátka (jsou akusticky obvykle kvalitnější, ale zas je v nich víc slyšet zvuk z okolí a obráceně, v okolí je slyšet co si v nich přehráváš) ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radimecek13 8. 1. 2015 17:43

To Ekkar ti spadla hlava na klavesnici ne :D na tu muziku bych ti doporucil Shure Srh 940
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 8. 1. 2015 22:25

Ne, nespadla - protože ve výběru má přes svoje počáteční tvrzení uvedený i polo-otevřený typy. Tak to chci dotazem upřesnit, o co mu vlastně jde víc.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod maro.sk 8. 1. 2015 23:12

maro.sk píše:v ideálnom prípade uzavreté, alebo aspoň nerušiace večer moje okolie ako terajšie Grado

EKKAR píše:2 maro.sk - a chceš nějaký vysloveně uzavřený (abys byl izolovanej od okolí = neslyšel co se děje okolo a aby zároveň okolí neslyšelo nic z toho, co posloucháš), nebo polootevřený až otevřený sluchátka

V podstate chcem nahradiť svoje terajšie Grado SR60 (starý model bez "i" alebo "e") niečim menej rušivým pre zvyšok domácnosti. A keď už nahradiť, tak nech ta náhrada stojí za to (za tých cca 150 €). Keďže tie SR60 sú základný model, predpokladám, že v cene okolo 150 € nájdem niečo zaujímavé, čo tieto Grado pri mojej hudbe prekoná a nebudem pri hlasnejšom počúvaní ozvučovať celý byt :-)
Zvuk tých Grado SR60 je podľa mňa dobrý, v dobrých nahrávkach basujú dostatočne, stredy aj výšky sú tiež fajn.

Ak by bola možnosťi niekde naraz vypočuť všetky mnou uvedené modely v porovnaní s mojimi Grado, ani sem nenapíšem ;-) No taká možnosť, žiaľ, nie je. Tak sa radím aj s vami, ktorí sa tejto oblasti venujete.

Vyzerá to, že všetky modely, okrem Fostex T50RP a German Maestro GMP 8.35 by sa snáď dali odskúšať v Muzikeri v Auparku. Mňa samozrejme veľmi pokúšajú práve tie Fostex (napriek polootvorenosti) a German Maestro, lebo majú zaujímavé ohlasy na webe :oops:

-- 8. 1. 2015 23:21 --

Ešte poznámka k tým Fostex T50RP - možnosti ich modifikácií mi naozaj ubrali z pokoja pri výbere z nemodifikovateľných slúchadiel... :D

http://www.head-fi.org/a/fostex-t50rp-modification-summary-links-wiki
maro.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maro.sk 9. 1. 2015 02:00

Inak tie Audio-Technica ATH-A700X a A900X na Amazone.de som si pozrel a tie s najnižšou cenou snáď musia byť falošné... :shock:
A700x za 99 € + poštovné (cca +20 €) a A900x za 119 € + poštovné (cca +20 €).
Teraz som to ešte raz pozrel a tie A900X "zdraželi" na 181 € (vrátane poštovného).
Ale tieto modely by som musel počuť naživo, na základe "teoretického" prieskumu ma nejako nezaujali...
maro.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maro.sk 12. 1. 2015 00:33

Takže po objavení výpredajových German Maestro 8.35 D za cca 85£ + poštovné som celkom nalomený na ich kúpu. A to aj bez vyskúšania, keďže ich vyskúšalo dosť ľudí, ktorí sa k nim vyjadrili na webe. Zatiaľ však nemám reakciu od predajcu, ktorý Slovensko nemá v zozname adresátov (ČR tam má).

Teraz budem pár dní v Bratislave. Máte tip na ďalšie predajne (okrem Muziker), kde je možné otestovať slúchadlá z môjho výberu? Možno ma niektoré oslovia priamo na mieste...

Ďakujem.
maro.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Soldner 12. 1. 2015 12:30

http://www.head-fi.org/products/german- ... -headphone
Počti a rozhodni se, tady na foru je asi tolik lidi nema naposlouchanych...
iFi iDSD MICRO + Hifiman HE-4,Sennheiser HD-650,Beyerdynamic DT-150, shure se210, Marshall Major
Soldner
Junior

Odeslat příspěvekod maro.sk 13. 1. 2015 00:05

Takže dnes som vyrazil na testovanie slúchadiel.

Najskôr som vyskúšal tie čo majú bežne vystavené v elektroobchodoch. Rôzne Sony, Panasonic, Koss, AKG, v cene okolo 50 €. V porovnaní s VSonic GR06, ktoré som v obchode vytiahol z uší, to bola hrôza! Len tie Koss sa dali počúvať. Potom tam vidím slúchadlá za 179 €. Slávna značka Beats by Dr.Dre Solo 2. Neveril som vlastným ušiam. Tie snáď boli pokazené (slúchadlá, nie moje uši). Ako toto môže niekto kúpiť za tieto peniaze?
Vedľa som narazil na predajňu Philips. Čital som zaujímavé recenzie na ich slúchadlá Philips Fidelio M1, tak som ich vyskúšal. Veľmi zaujímavé slúchadlá, po predchádzajúcich modeloch z elektra boli balzamom na uši.

Nakoniec som sa dostal k odskúšaniu 2 slúchadiel z môjho užšieho výberu. Audio-Technica ATH-M50x a Shure SRH840. To už bol iný level. Veľmi čistý zvuk. Problém bol, že keď som chvíľu počúval M50x a potom nasadil SHR840, tie Shure zneli dosť plocho a musel som chvíľu čakať, aby bubienky zabudli na basy a výšky M50x. Tie M50x totiž basujú a cinkajú oveľa viac ako SHR840. Väčšinou to bolo dosť ľúbivé, ale napr. v skladbe Level 42 "Children say" až nepríjemne ostré. Ale zase v skladbe Jana Kirschner "V botách na opätku" zneli dobre.

Záverom môjho testovania je, že som v ri..! A ešte zistenie, že slúchadlá možno seriózne nakupovať iba po vypočutí, lebo tie lepšie s dobrými referenciami sú dobré všetky a zároveň sa dosť odlišujú.
Potreboval by som ich mať všetky v kľude domova aspoň na víkend, aby som sa vedel rozhodnúť, ktoré chcem. Po tomto krátkom testovaní sa mi páčili M50x. Pri dlhšom testovaní, keď by mali uši čas na oddych od zvuku druhých slúchadiel by to mohlo byť aj inak.

Počúval som rôzne FLAC zo Sansa Clip Plus, cez slúchadlový zosilňovač.

Tie German Maestro 8.35 ktoré ma dosť zaujímajú je možné najvýhodnejšie kúpiť v špeciálnej edícii na anglickom Amazone - http://www.amazon.co.uk/dp/B008P8ZXEC za 99 £. Aj s dopravou to vychádza na cca 150 €, čo je už dosť na slepú kúpu. Tá UK firma ich na Slovensko neposiela http://goo.gl/YduUt6, ale ponúka ich na Amazone, o 15 £ drahšie. Po dnešnom testovaní si nie som istý ich kôpou bez vypočutia.
maro.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bacil2 13. 1. 2015 07:35

maro.sk píše:...Potom tam vidím slúchadlá za 179 €. Slávna značka Beats by Dr.Dre Solo 2. Neveril som vlastným ušiam. Tie snáď boli pokazené...

...veľmi zaujímavý názor na Solo2

maro.sk píše:Počúval som rôzne FLAC zo Sansa Clip Plus, cez slúchadlový zosilňovač.

... to aký slúchadlový zosilovač používaš ku Clipu?
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Herrer77 13. 1. 2015 09:18

Kdybys je měl všechny doma, tak si taky nepomůžeš :-) Zjistil bys, že jedny se ti líbí víc v tomhle, druhý v něčem jiným, třetí dobře izolujou a čtvrtý jsou zas úžasně pohodlný ;-) Já jsem vyzkoušel dost kousků v cenovém rozmezí mezi 3-25k a stal se ze mě velkej fanoušek sluchátek Shure. Hlavně pro jejich úžasný středy! Osobně bych ti vřele doporučoval připlatit si a koupit ty SRH940, který tu doporučoval kolega. Ve svý cenový kategorii zvukově luxus. Kdybys měl zájem o použitý(ještě cca rok v záruce), tak napiš SZ, jedny mám ve skříni, protože jsem přestoupil na dražší a ač ne ve všech směrech lepší, tak pořád naprosto skvělý SRH1540. Do rozpočtu by ses po úpravě ceny samozřejmě vešel. Do ničeho tě nebudu nutit, vybírej v klidu. Každopádně až vyjde další uzavřená flagship od Shure, tak do ní půjdu ;-)
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Další stránka