AKG K 240 MKII (108 €) (polootvorené)
AKG K 271 MKII (119 €)
KRK KNS 8400 (125 €)
Fostex T50RP (129 €) (polootvorené, s možnosťou modu a množstvom návodov na webe)
Beyerdynamic DT 770 Pro-80 (139 €)
Shure SRH840 (144 €)
Audio-Technica ATH-M50x (157 €)
German Maestro GMP 8.35 D (159 €)
Favoritmi zatiaľ sú KRK 8400, Fostex T50RP a Shure 840. Neviem či sa mi podarí všetky modely vypočuť pred kúpou, tak vás chcem požiadať o radu.
Momentálne používam Grado SR60 (domáce počúvanie hudby), Koss Porta Pro (už len PC/filmy) a VSonic GR-06 na cestách.
Domáci reťazec je PC USB (foobar2000) -> Cambridge Audio DacMagic100 -> Rotel RA1520 (sluchátkový výstup, alebo repro B&W 685), prípadne počúvam z prehrávača Sandisk Sansa Plus (Rockbox).
Vačšinu nahrávok mám vo FLAC (moje CD + hi-res) a čosi aj v MP3. Slúchadlový zosilňovač budem používať tento: http://goo.gl/Syjos6 .
Počúvam všetky žánre. Od vážnej hudby, cez jazz, pop, rock až po elektroniku a rap. Rád si vypočujem aj technicky kvalitné nahrávky hudby, ktorá mi až tak nesedí a v aute by som ju určite nepočuval

Od slúchadiel očakávam, že budú lepšie ako terajšie Grado SR60, pričom charakter zvuku Grado sa mi (pri kvalitných nahrávkach) celkom páči. Očakávam dobré a presné basy, ale nie dunivé a celkovo nezastretý a vyrovnaný zvuk vo všetkých pásmach, dostupný v danej cenovej kategórii (cca 150 €).
Viete mi ešte pred mojim testovaním vyššieuvedených slúchadiel dať nejaké tipy? Napríklad ktoré z týchto modelov sú podľa vašich skúseností dobré, na ktoré si dať pozor, tipy na nejaké slúchadlá, ktoré som prehliadol a tak.
Ďakujem.