vyber sluchatek cena kolem 10-12tis

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cejny666 27. 1. 2015 21:21

zdravim,potreboval bych radu s vyberem sluchatek.nejlepe uzavrena,zatim jsem nasel Audio-Technica ATH-A900X a Beyerdynamic T 70,mozna bych sel i do polootevrenych v pripade zlepseni zvuku,tam bych to videl na Beyerdynamic T 90 nebo AKG K 712 PRO a HiFiMAN HE-400 ale ty uz asi nesezenu v cz. 80%rockova hudba ve flacu a 20%filmy,zdroj pc+carat ruby 2 prozatim,neni problem za cas doplnit sluch.zesilovacem. predem diky za rady,tipy a zkusensti s uvedenymi sluchatky.(bohuzel nemam moznost poslechu s zadnymi sluchatky)
cejny666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bogino 27. 1. 2015 22:57

Polootvorene povazuj radsej za otvorene. Mozu byt aj otvorene?

cejny666 píše:bohuzel nemam moznost poslechu s zadnymi sluchatky

Kupovat naslepo sluchadla takto vysokej cenovej kategorie je velmi riskantne.
Chod si dostupne modely vypocut do audigo, headphones.cz. Alebo si nejke objednaj z ceskeho internetoveho obchodu, vtedy mas zakonnu lehotu 14 dni na vratenie vyrobku bez udania dovodu.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cejny666 28. 1. 2015 05:34

Tak spis asi uzavrene,budu je pouzivat v obyvaku kde se pritelkyne kouka na jeji trapny serialy tak aby jsme se navzajem nerusili.tim padem se mi ten vyber zuzil na audio techniky s beyerama mate nekdo zkusenosti s vyse uvedenymi typy?ten poslech mam nejbliz 150km.tak bych se nedriv chtel poptat uzivatelu na tyto sluchatka.
cejny666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod partizann 28. 1. 2015 08:33

Este celkom solidne uzavrete sluchatka v okoli 9000 su NAD Viso HP50, ale urcite treba tiez vyskusat - nie kazdemu sa musi pacit ich teplejsie sfarbenie zvuku.
Asus Essence STX -spdif-> TPA Buffalo III Sabre DAC ---> AMB Beta22 ---> Audeze LCD 2.2
DIYINHK XMOS -I2S-> DIY PCM5102A DAC ---> DIY HA600 Headamp ---> AKG K712 PRO
partizann
Junior

Odeslat příspěvekod cejny666 28. 1. 2015 09:33

S tim zkousenim sluchatek je to tezky,nikdo ze znamych je nema.to bych pak mohl zkusit taky B&W P7,nema z vas nekdo?
cejny666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boldricus 28. 1. 2015 09:42

Naslepo...resp. na hlucho bych v týhle cenový relaci fakt nekupoval. Navíc co uši to jinej pocit. Pokud to máš daleko, tak asi jedině spolehnout na 14ti denní lhůtu na vrácení a pokus omyl.
Z toho co jsi popsal, tak doporučuju rozhodně uzavřený. S (polo)otevřenýma tě bude přítelkyně svejma "ulicema v růžový zahradě" rušit, až se necháš něčím unýst a vohulíš to, tak bude prskat. Kupříkladu takový Feaři i přez sluchátka uměj dělat náramnej bordel.:D
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Herrer77 28. 1. 2015 10:09

cejny666 píše:S tim zkousenim sluchatek je to tezky,nikdo ze znamych je nema.to bych pak mohl zkusit taky B&W P7,nema z vas nekdo?

Když jsem chtěl povýšit ze svejch Shure SRH940, tak jsem vyzkoušel i B&W P7. Z toho, co jsem měl na uších vyšly zdaleka nejhůř. Opravdu katastrofa. Zahuhlanej zvuk, mizernej detail, neexistující středy, přebasovaný... Furt jse musel hrát hooodně nahlas, aby to aspoň za něco stálo. Po dvou dnech zkoušení jsem je vezl zpět. Nevěřím, že by se rozehráním zlepšily natolik, aby se aspoň přiblížily levnějším 940kám. Co bych na nich pochválil je opravdu luxusní zpracování. V MHD bych si s nima jako ufoun nepřipadal :-) Ještě k pohodlí... Maj vysokej přítlak (asi by časem povolil) a menší mušle, ve kterejch jsem měl svý plachty srolovaný :-) Nechci na ně hejtovat, ale zvukově opravdu velký zklamání.

Taky jsem odkázán na uzavřený modely a pro porovnání - vyzkoušel jsem Sony MDR-1RBT (solidní zvuk, ale svou cenu by si u mě neobhájily) Beyery T5p (referenční poslech se vším všudy, skvělý detaily, trochu chladnější, ale rozhodně přesnej projev. Vážná hudba zněla fantasticky). Nakonec jsem sehnal za 11k Shure SRH1540 a jsem moc spokojen. Kombinace zvuk - konstrukce - pohodlí, která se v podobný cenový kategorii nevidí/neslyší.

Vše jsem poslouchal na americkym, z Kickstarteru dotovanym USB DAC/AMP Geek Out od Light Harmonic Labs.
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 28. 1. 2015 10:10

cejny666: odporúčam Ti pozrieť si toto:
http://www.innerfidelity.com/content/in ... ize-sealed

... inak NAD Viso HP50 sú zvukovo fakt špičkové uzavreté sluchátka ... do 300-400eur nezoženieš nič lepšie
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Herrer77 28. 1. 2015 10:16

Ano, na NAD Viso jsou výborný reference ohledně zvuku. Bohužel horší je to s ohlasy na pohodlí. Ten hlavovej most je už od pohledu řešenej opravdu nešťastně... Nicméně nevyzkoušel jsem, tak nechci soudit. Ale za sebe můžu říct, že pohodlí už nehodlám podceňovat. Je velkej rozdíl jestli si člověk musí sluchátka neustále popotahovat, nadzvedávat, nebo je na hlavě necítí ani po několika hodinách. Ostatně hlavně proto jsem zvukově skvělý 940ky přesunul do skříně. Tak po hodině mě tlačily na hlavě. Nic dramatickýho, ale dneska už bych si na to zvykal nerad :-)
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 28. 1. 2015 10:57

Herrer77 píše:Ano, na NAD Viso jsou výborný reference ohledně zvuku. Bohužel horší je to s ohlasy na pohodlí. Ten hlavovej most je už od pohledu řešenej opravdu nešťastně... Nicméně nevyzkoušel jsem, tak nechci soudit. ...

Herrer77: z ohľadom na to, že si ich ešte naživo nevyskúšal to tu opakovane zdôrazňuješ dosť často ... ja si naopak myslím, že SRH 940 nie sú zvukovo veľká výhra (hlavne na normálny dlhodobejší posluch majú zbytočne nabuzerované detaily a poddimenzované basy), ale rozdiel od teba to nikde radšej moc nevypisujem, pretože som nemal možnosť ich serióznejšie počúvať (skúšal som ich už dávnejšie, ale len povrchne iba asi 10min v predajni )
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod cejny666 28. 1. 2015 12:36

Tak beyery T5p je asi jina liga ale i cenove.na ty uz nemam,momentalne pouzivam sony R1 a chtel bych proste povysit.ty audiotechniky 900x a beyery T70 nikdo neslysel?na ty NADY se jeste mrknu vypadaji celkem zajimave.zatim Vam vsem diky za postrehy a za rady.
cejny666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akburt 28. 1. 2015 12:57

Pokud chces uzavrený,zkus se podívat na Senny Amperoir.Mám je a jsem spokojený,ale bavíme se o cene cca 6-8 tisíc.Cili s tím tvým limitem koupís samozrejme lepsí kusy.Jde jen o to,zda bude prímá úmera mezi cenou a kvalitou.Ale to je zase jiné téma.
Cus Vlada
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Herrer77 28. 1. 2015 15:01

bacil2 píše:
Herrer77 píše:Ano, na NAD Viso jsou výborný reference ohledně zvuku. Bohužel horší je to s ohlasy na pohodlí. Ten hlavovej most je už od pohledu řešenej opravdu nešťastně... Nicméně nevyzkoušel jsem, tak nechci soudit. ...

4
Herrer77: z ohľadom na to, že si ich ešte naživo nevyskúšal to tu opakovane zdôrazňuješ dosť často ... ja si naopak myslím, že SRH 940 nie sú zvukovo veľká výhra (hlavne na normálny dlhodobejší posluch majú zbytočne nabuzerované detaily a poddimenzované basy), ale rozdiel od teba to nikde radšej moc nevypisujem, pretože som nemal možnosť ich serióznejšie počúvať (skúšal som ich už dávnejšie, ale len povrchne iba asi 10min v predajni )

Zmínil jsem, že jsem HP50 a tedy ani jejich pohodlí neměl možnost posoudit, ale zároveň nehodlám potlačovat pocity, jaký už z obrázků mám a nejeden komentář mi dává za pravdu :-) Ty je vlastníš, tak klidně napiš, že jsou to komfortní sluchátka a já ti to vyvracet nebudu. Nehodlám tu prudit, jen jsem napsal svý preference, ke kterejm krom zvuku holt patří i to pohodlí.

S tím hodnocením SRH940 bych klidně souhlasil. Nejsou to univerzální sluchátka. Přesto se z nich dá dostat hodně muziky třeba i s použitím levnýho Fiio E10 a aktivovaným bass boostem.

Nakonec jsem chtěl jen napsat, že bych doporučil ty SRH1540, který nejsou zas až tak mimo rozpočet a jako jediný domácí sluchátka by mohly posloužit kolegovi podobně dobře jako slouží mně. Ano, přiznám se, že je ze mě fanda zvuku Shure. Nic víc, nic míň ;-)
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod cejny666 28. 1. 2015 21:16

Tak to asi vidim na vylet do Audiga v praze,koukam ze to neni nejak daleko od hlavniho vlakace :-)
cejny666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 28. 1. 2015 23:28

Návštěvu Audiga jednoznačně doporučuji, vybírat bez poslechu v této cenovce nemusí dopadnout dobře.

Záleží, jestli chceš spíše vyrovnaný/analytický nebo basový/zábavnější zvuk.
Z těch vyrovnaných určitě zkus Shure SRH940, která jsou velmi dobrá a když ti sednou, ještě ušetříš. Další z vyrovnaných jsou potom beyerdynamic T70, pokud je budeš provozovat pouze na Ruby 2, tak bych volil raději variantu beyerdynamic T70p.
Pokud bys raději něco warm/relaxed, tak za zkoušku určitě stojí NAD VISO HP50. Když už tam budeš, tak bys mohl zkusit i Audio-Technica ATH-MSR7. Vynikající, ale už dražší jsou Shure SRH1540.

Co se týče Audio-Technica ATH-A900X, tak jde určitě o povedená sluchátka (hlavně v oblasti komfortu), akorát jsou v EU strašně předražená. Pokud by ses rozhodl pro značku Audio-Technica, tak při nákupu ze zahraničí už bys mohl uvažovat o ATH-A1000X, ATH-A2000X nebo ATH-W1000X.

Nepodceňoval bych ani bazar, občas najdeš zajímavou nabídku jako třeba tyto beyerdynamic T5p.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Další stránka