Scim vybudit Sennheiser HD650 do 150 eur

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod iapple 1. 3. 2015 20:01

zdravim
skusam aj sem pisat ohladne poradenia sa

Chcel by som si uz zajtra kupit sluchatka Sennheiser HD650 ale bez poriadneho zosilovaca alebo zvukovej karty alebo zdroja vo forme MP3 prehravaca to nebude tak kvalitne hrat

preto sa chcem opytat aky bud zosilovac alebo zvukova karta alebo zdroj by bol vhodny a dokazal by co najlepsie vybudit tieto sluchatka s cenovou relaciou max okolo 150 eur?

mam zatial prehravac Fiio X1 ale to je asi slabsie ako by sa patrilo ale lepsie ako telefon alebo notebook ale zatial je moznost vratit ten Fiio X1

na internete je plno plno veci a ja som vtomto zaciatocnik

chcel by som to kupovat v predajni alza.sk alebo hifisluchadla.sk

dakujem za radu
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod martin.blader 1. 3. 2015 22:36

Primárně je potřeba si ujasnit, co přesně chceš.

Zesilovač jen zesiluje, čili se musí připojit na analogový výstup nějaké již existující zvukové karty, neboli DACu (digitálně analagový převodník) - věc, co ti převede digitální audio soubor na zvukový signál.
Pokud tedy nemáš již nějaký kvalitní DAC, tak pravděpodobně nebudeš chtít jen zesilovač, ale právě i ten DAC. Zesilovačem bys akorát zesílil už ten špatný zvuk z notebooku či mobilu.

Přenosné přehrávače určitě nemusí být nekvalitní. Jen mají omezený výkon, omezenou kapacitu baterie a kombinace s domácími 300 ohm sluchátky není zrovna nejšťastnější. Určitě bys potřeboval nějaký zesilovač mezi to. Přičemž Fiio X1 by tu asi většina stejně označila jako zdroj, který potenciálu HD650 plně nevyužije.

Jinak typ řešení závisí na tom, kde a z čeho chceš poslouchat. Doma z počítače?
martin.blader
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 1. 3. 2015 22:58

FiiO X1 není pro HD 650 dostatečný zdroj. Obávám se, že pokud to má nějak obstojně hrát s HD 650, tak se v téhle ceně nedá vymyslet nic jiného než ASUS Xonar Essence STX a možná ještě Audinst HUD-mx1.

Ještě odkazy na podobná témata (doporučuji přečíst):
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iapple 2. 3. 2015 00:16

chcel by som to vsetko na doma pocuvat z tabletu mozno notebook ale na professionaalnej kvalite.
takze sluchatka si kupim a zaklad mam... teraz uz len vybrat vhodny zdroj.

a mozno by som sa nechal presvedcit na prehravac
ale ako pozeram budem musiet ist do vyssej cenovej relacii

co poviete na tento prehravac?

http://www.alza.sk/fiio-x5-d616932.htm
alebo

http://www.alza.sk/ibasso-dx50-d1940278.htm

alebo potom takyto zosilovac aj s DAC

http://www.alza.sk/nuforce-icon-dac-black-d502590.htm

skorej ma zaujima ten X5 a ten ibasso DX50
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod Soldner 2. 3. 2015 15:16

Nazdar,
osobně jsem HD-650 pumpoval napřed z Fiio E10, tam byl sice dostatečný výkon na high gain, ale sluchátka se neprojevily ani z 50%. Pak jsem pořídil Schiit Asgaard a E10 nechal jako DAC. To už bylo jiné kafe, obrovská proměna sluchátek a strašně jsem si je oblíbil. Pak jsem pořídil místo E10, jako DACu iFi NANO a naznal jsem, že se mi dokonce líbí víc, než Schiit, tak jsem prodal i ten. Cca 2 měsíce poslouchám HD650 na Nano a naprostá spokojenost. Mezitím jsem ale pořídil jiná sluchátka a HD650 teď prodávám a zároveň i Nano. Na Head-fi si o něm přečteš dost, u nás ještě tolik ne, moc lidí ho nemá. Já zrovna přemýšlím o jeho prodeji a pořízení vyššího (a dražšího iFi Micro). Z tebou jmenovaných odkazů se podle mě jedná o nejlepší zařízení. X5 sice můžeš poslouchat on the go, ale ne s HD650 a navíc máš už X1, což na nějaké pecky a venkovní poslech plný ruchů docela stačí. Mrkni do sekce bazar, tam je můj inzerát, pokud bys měl zájem, piš PM.
iFi iDSD MICRO + Hifiman HE-4,Sennheiser HD-650,Beyerdynamic DT-150, shure se210, Marshall Major
Soldner
Junior

Odeslat příspěvekod Ico33 2. 3. 2015 20:41

chcel by som to vsetko na doma pocuvat z tabletu mozno notebook ale na professionaalnej kvalite.
takze sluchatka si kupim a zaklad mam... teraz uz len vybrat vhodny zdroj.

tak -ked chces pocuvat v profesionalnej kvalite ,tak pocitaj minimalne 5000€ a to myslim vazne !!!!

ked v ako tak -slusnej -zosik napr. casea lyra -cca 600-1000€ , dac+transport cca do 1000€
rca konektory -500€ (to su uz slusne) nejaku lacnejsiu el.listu+ power kabel...
popripade rekabluj sluchadla..., ked si myslis ze neviem ,o com pisem -si na omyle.. ;-) ,mam vyskusane, jedny z naj sluchadlovych zosikov su rudistory -top model okolo 3000-4000€ (to je ta tvoja studiova profesionalna kvalita.. ) a daci ? -meitner (top) kludne aj 20 000€ ,a pod..., a ak si dakto mysli ze su tam male rozdiely -viac sa ani nemoze mylit...

ja som zacinal hd650 +icon hdp...to bolo zaciatocnicke low kombo..
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radimecek13 2. 3. 2015 20:58

k zahuhlaným hd650 je nesmysl kupovat vybavení v řádech 1000,- eur...stačí dac/zesilovač v podobné cenové relaci jako jsou sluchátka...
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Soldner 2. 3. 2015 21:00

Ico zajisté toho máš naposloucháno kvanta, ovšem iapple je evidentně nováček a tak, jako my všichni si tím koloběhem musí projít. Kam až doputuje těžko říct, zatím chce nakupovat na alza.sk, takže bych mu spíš poradil, aby si přečetl základy a rozmyslel si, čím začne. To, že napsal "v profesionalni kvalite" pro něj momentálně může znamenat HD650 (tak, jako dříve pro mě), časem třeba zjistí, že vrchol je někde jinde, ale že na něj stejně nebude chtít dosáhnout (tak jako já), protože prostě nechce utrácet nesmyslné částky za hifi, které ani neocení.
iFi iDSD MICRO + Hifiman HE-4,Sennheiser HD-650,Beyerdynamic DT-150, shure se210, Marshall Major
Soldner
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 2. 3. 2015 21:05

150 EUR je trocha malo, ajked obstojnu kvalitu sa da dosiahnut tym, co vyssie odporucil The Wolverine. iFi Nano iDSD je tiez dobry tip, kupy pouziteho kusu by som sa nebal (mal som ho pred 2 tyzdnami doma). Ak by si rozpocet navysil, tipov by mohlo byt viac, ale zacat sa da aj s tymto. Osobne by som z tejto trojice volil Nano.

Recidivu od Ico33 odporucam ignorovat ...
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iapple 2. 3. 2015 21:28

asi sme sa spravne nerozumeli.
co sa tu pise v radoch 10 000 eur hadam pouzivaju tak v telke na natacanie filmov vo svete alebo tak podobne

ovsem premna je professionalna kvalita mat kvalitne sluchadla (co si myslim ze mam a mozu sa v pohode radit medzi profi a nejeden audiofil by sa snimi nehambil) a kvalitneho zosilovaca.

pochopil som ale ze ked mam taketo sluchatka musim schvalit aj adekvatny zosilovac takze cena do 150 eur pada a navysi sa to na cenu DO 350 Eur

mam objednanu Fiio X5 ktoru chcem zobrat do predajne aj s mojimi sluchatkami a pocuvnut to cez X5 a pocuvnut to cez niaky zosilnovac do 350 eur v predajni stym ze ked bude zosilovac lepsi co urcite bude ako X5 tak ho vratim a opetovne kupim spominany zosilovac.

lenze na druhej strane ja mam IBA tablet a nudzovy notebook ktory je este z cias 1 jadrovych processorov 1,6GHz takze touto cestou akoze upgrade pc nechcem ist a mozno ten prehravac by bol lepsou volbou a knemu dokupit niaky predzosik alebo tak podobne.

ja sedim doma na posteli a chcem mat sluchatka na hlave a prepinat si medzi skladbami a vypocut si niektore nastroje v naozaj dobrej kvalite.

vela recenzii je na internete kde sa pise ze HD650 maju professionalnu kvalitu zvuku a su odporucane alebo porovnavane s modelmi AKG 700 a vysie tak si myslim ze mne to bude stacit.

len kedze mam doma tablet tak a neviem ako by fungoval niaky zosilovac prepojeny s tabletom tak tam vydim rozdiel vtom ze ta X5tka ma uz vsetko v sebe a len proste zapnem a ide to mozem si tam ulozit kopu pesniciek v dobrej kvalite... ovsem ale ked ten prehravac nedokaze vybudit sluchadla aspon na 80 percent tak je to zbytocne vyhodene peniaze za sluchatka ktorych potencional nevyuzijem.

spominane Nano neviem najst nikde kde by sa to dalo vyskusat a neviem ci chcem kupovat macku vo vreci niekde kde sa to uz nasledne nebude dat vratit.

zistil som ze je cca 2 kilometre odomna predajna hifisluchadla.sk kde som aj kupil tie sluchadla a tam mi povvedali ze mozem doniest X5tku a porovname zvuk ztoho a zvuk z poriadneho zosiku.

takze ak by ste mi vedeli povedat kvalitny zosilovac z predajne hifisluchadla.sk tak mi prosim dajte tip aby osm si to tam mohol vyskusat.
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 2. 3. 2015 22:19

Ak by ti z praktickych dovodov vyhovoval prenosny prehravac, tento vybudi HD650 s rezervou:
viewtopic.php?f=1872&t=1228049
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 2. 3. 2015 22:26

radimecek13 píše:k zahuhlaným hd650 je nesmysl kupovat vybavení v řádech 1000,- eur...stačí dac/zesilovač v podobné cenové relaci jako jsou sluchátka...

Já si právě říkám, jestli ty HD650 naopak nepotřebují něco specifického, co z nich tu kvalitu dostane... Názorů, že HD600 a HD650 škálují s elektronkovými nebo obecně vysoce kvalitními ( + vysoce drahými) zesilovači, jsem už četl několik.

Ta sluchátka jsem zatím slyšel dvakrát a přestože se mi podruhé líbila o něco víc než poprvé, stále mi nejde do hlavy, že pro některé lidi poráží i modely výrazně dražší. I když jsem je porovnával vedle sebe s HE-4 a HE-500 a jednoznačně mi HD600/HD650 připadaly jako nižší kvalitativní kategorie, pořád mi tak nějak nedá názor některých (i zkušených) jedinců spát.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 2. 3. 2015 22:51

Na tej skalovatelnosti nieco bude, ale to su specificke skusenosti tych, pre ktorych nie je problem zaobstarat si drahe zelezo. Podla mna ide dosiahnut high end zvuk lacnejsie - s inymi sluchadlami.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 2. 3. 2015 23:11

Jo, to je asi fakt... Ono jde i o to, že ještě pár let zpět těch možností nebylo mnoho, jak k něčemu kvalitnímu přijít - sluchátková revoluce se děje až v poslední době. Takže HD600/HD650 si nejspíš drží vysokou popularitu i z tohoto titulu - spousta lidí se zkrátka drží prověřené kvality.

Četl jsem několik příspěvků na téma, jak si k nim lidé dříve pořizovali multi-tisícidolarové řetězce, protože zkrátka "mohli" a měli z čeho vybírat, zatímco v rámci dynamických sluchátek těch možností nebylo (až na pár legendárních/vzácných modelů) tolik. Zároveň jsem však četl, že současné verze se silver screen měniči prý už nejsou tak náročné na vybuzení - že zní dobře z ledasčeho. Tak kdo ví.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iapple 3. 3. 2015 00:44

co poviete na tento zosik?
dostal by som snim maximum z tych sluchadiel alebo je stale slaby?

http://www.alza.sk/pro-ject-head-box-ds ... 417360.htm

alebo takyto tento sa mi zda celkom ze by moho0l ujst...

http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... LTRA-black
iapple
Junior

Další stránka