Sluchátka na doma kolem 2000 CZK

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod meme1255 18. 6. 2015 14:09

Zdravím všechny, kteří si našli čas na otevření tohoto postu. :-)

Hledám sluchátka kolem 2000 CZK na domácí poslech (tj. pohodlí, rozhodně ne něco jako Marshall Major, to je tak na dvě hodiny maximálně, minimálně v mém případě).

Co se týče zvuku, jsem zvyklý na Apple Earpods a Marshall Major, s tím, že Apple Earpods považuji za rozumné minimum, co se zvuku týče a horší sluchátka nemá vůbec cenu kupovat.

Ocenil bych, kdyby byla bezdrátová, ale v téhle ceně to asi nebude žádné terno, co se kvality zvuku týče.
V této ceně jsem sehnal Sennheiser RS 120 II se smíšenými recenzemi. Pak vím, že do této ceny vyrábí asi dva modely Sony.

Co se týče drátových (pokud by byl zvuk výrazně lepší, oželím výhodu běhání se sluchátky po bytě, kabeláž jsem si vyřešil z notebooku pod stolem 3,5" prodlužkou, takže ani nikde není hromádka kabelů O:-) ), tak jsem nalezl Audio-Technica ATH-T500 .

Nějaké další tipy?

Děkuji za vaše vážené rady :)
meme1255
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radimecek13 18. 6. 2015 18:07

Audio technicy jsou nej...volba...s těmi neprohloupíš..pokud by jsi chtěl ušetřit,tak nějaké superluxy..
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Donald64 22. 6. 2015 15:37

Pokud si chceš zjistit něco více o těch T500, tak ti doporučuji přečíst tuto recenzi.
http://headaudio.weebly.com/clanky/audi ... do-zacatku

Já jsem také sháněl sluchátka okolo 2 000 Kč a po všech těch doporučení jsem si koupit T500. Zvukově byly dobré a měly i dostatek místa pro uši, takže v těchto ohledech byly určitě asi právě taková, jaká v této ceně hledáš. Jsou tu ale i zápory. Třeba jako hlavový most, který klade na hlavu celkem velký tlak. Po 24h sice trochu povolí, ale pokud máš větší hlavu, tak stejně bude trochu cítit, což není úplně příjemné, ale na druhou stranu to není tak hrozné, že bys v nich nevydržel celý den. Dále a co mi vlastně nejvíce vadilo, bylo pocení uší. V létě s tím počítáš, ale tady se ti budou uši potit vždy. I to byl jeden z důvodů, proč jsem sluchátka nakonec vrátil. V tuto chvíli hledám vhodnou alternativu, takže nejspíše vyzkouším HyperX Cloud a uvidím. Moc vhodných alternativ právě není a s jistotou můžu říct, že zvukově budou HyperX horší, doufám, že to alespoň doženou pohodlím.

Každopádně, pokud ti nevadí pocení uší (není to nic tak hrozného jak z toho co píši možná vyplývá) a mírný tlak z vrchu na hlavu, tak bych se určitě nebál, ti je doporučit ;)

P.S.: Nikde jsi nepsal, že ta sluchátka musí být uzavřená a pokud na tom doopravdy netrváš, určitě bych se podíval po otevřených. Budou mít určitě lepší zvuk a s pocením by neměl být problém.
Donald64
Junior

Odeslat příspěvekod meme1255 24. 6. 2015 21:10

Donal:: A doporučení? Marshally mi tlačí, víc než 2 hodiny v nich nevydržím :) Ty HyperX... Já nevím no, ten design mi úplně neoslovuje... Ale jak říkám, než nepohodlí, tak radši nic ... :)
meme1255
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Viktor69 25. 6. 2015 09:52

Sennheiser HD 239
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 6. 2015 11:24

HD239 na doma?
ATH-T500 su rozumna volba. Pokial nepotrebujes izolovat, tak napr. Omnitronic SHP-600.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Viktor69 25. 6. 2015 11:38

Proc ne? Jsou pohodlna, lehka a hraji docela dobre. Doma by ani nemelo vadit, ze jsou otevrena. Navic splnuji i cenovy limit.
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 6. 2015 18:49

Pretože nezahraju tak dobre ako veľke domace sluchadla. Navyše maju kratky kabel a v jeho pripade chodenia po byte a pripojenej predlžovačke by mu ten ťažky spoj visel vo vzduchu čo veľmi pohodlne teda nie je.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Viktor69 25. 6. 2015 19:21

Podle me hraji lepe nez ATH-T500. Dokonce je preferuji pred Grado, prave proto, ze jsou tak pohodlna. Ale Omnitronic a spoustu dalsich levnych sluchatek neznam, muzou byt lepsi.
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod meme1255 10. 8. 2015 22:47

Zdravím, omlouvám se za oživení. Nějak jsem se nedostal přes prázdniny ke koupi, a mám teď možnost zvýšit strop na 2500 (odůvodněně + 200). Vzhledem k tomu, že bych sluchátka chtěl používat třeba při psaní / programování, asi by se hodila i ta izolace od okolí. Je v té ceně něco lepšího, než Omnitronicy nebo Audiotechnica? Mezi přáteli sklízím dost podivu nad tím, že mi Marshally prostě na delší dobu nevyhovují, ale to je jen tak výstřel mimo :)
meme1255
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 10. 8. 2015 23:59

Marshally zadny zazrak nejsou, 500,- neni zadny zavratny skok. V tehle kategorie stale IMO plati, ze nejlepsi koupe je ath-500, cloudhyper x.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod meme1255 11. 8. 2015 01:01

A co ty Omnitronic SHP-600 ?
meme1255
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 11. 8. 2015 07:07

Tu mas recenziu, tie Omnitronicy su prezlecene Takstary HI2050: viewtopic.php?f=1712&t=1189138&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 11. 8. 2015 08:51

meme1255 píše:A co ty Omnitronic SHP-600 ?

Ty bohuzel neznam, takze nehodnotim, nicmene Ryan Giggsovi bych duveroval. A Cloudhyper X jsou taky prevlecene takstary model 80 pro.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 11. 8. 2015 09:53

... Takstar Pro 80 už má dokonca solídne zmerané aj Tyll na innerfidelity.com
http://www.innerfidelity.com/images/TakstarPro80.pdf
bacil2
Trvalý BAN