předem chci poděkovat za rady. Mám na Vás 2 dotazy.
Kdysi za mých studentských let jsem si pročítal pár diskuzí a díky tomu jsem si koupil přehrávač Sansa Fuze (původní). Prý měl stejný "chip"/zvuk jako starý clip. Byl jsem s ním nadmíru spokojený a ovládání pomocí kolečka (Ipod & Fiio) jsem si zamiloval.
//Otcovi jsem koupil Sansu Clip + a mám na ní také trochu naposloucháno. Matka Sansa e280 a na ní mám naposloucháno o dost víc (můj dřívější model).
Sluchátka, která ač se o ně starám, tak jim odchází kabel mám Kossy Porta Pro (jestě stará). Zvykl jsem si na pěnový nástavec a tedy odhlučnění. Rád bych si je už nechal např. jen k práci.
K mobilu jsem si ještě levně dokoupil sluchátka + mikrofon Xiaomi Piston. Ty bez ekvalizéru nemůžu vůbec poslouchat a i s ním je to pro mě otřes.
To je k tomu na čem jsem poslouchal (částečně ještě poslouchám).
1. Sluchátka:
Kossy si často musím doladit ekvalizérem. Ty basy by mě prostě jinak utloukly. A jelikož už nejsem student a můžu si trochu dopřát, tak bych si rád pořídil "něco lepšího".
Poslouchám "téměř" vše (krom tvrdé dechovky a ještě měkčího techna

Rád bych si pořídil nějaká "analytičtější" neutrální sluchátka. Jedná se mi o špunty a venkovní nošení s větším útlumem okolního ruchu/šumu. Mohla by se mi líbit i možná výměna kabelu, ale netrvám na tom. Cenou bych rád bych se vešel do 4000 Kč, ale pokud by byl opravdu dobrý důvod (velký rozdíl v kvalitě zvuku), tak bych si i připlatil.
Co jsem si lehce pročítal toto fórum, tak mnou původně zvažované Shury moc nedoporučujete. Nebo se pletu? A naopak jsem se něco málo dočetl o Etymotic HF5, které se mi zatím jen na papíře zamlouvají. Prý také nějaké Noble 4?
Vím, že každý máme jiné ucho a proto prosím o doporučení, na jaké modely bych se měl zaměřit a vyzkoušet si je?
2. Přehrávač:
Bohužel mi Sansa Fuze odešla na věčnost. Nyní poslouchám Kossy na mobilu a jsem znechucen

Jak jsem již psal, tak jsem si zamiloval ovládání kolečkem (častěji přepínám). Nová Fuze + se mi nelíbí (navíc prý jiný chip a bez kolečka) a staří Sansy Clip +/Clip zip jsou hůře k sehnání (přímo u výrobce / ebay) navíc bez ovládání kolečkem.
Je možnost si objednat "rebranded" model Sansy Fuze (původní) z ebay cena +-2900 Kč + poštovné + daň + clo. Což už v dnešní době považuju za blbost.
Nebo jsem se dočetl, že byste doporučovali nějakou Fiio X?.
Fiio X1 vs. Fiio X3? Na kterou z nich bych se měl zaměřit? (Fiio X5, ač se mi líbí, je už na mě příliš drahá.).
Nebo existuje ještě nějaká jiná možnost s ovládáním pomocí kolečka? (ne Ipod)
Jak jste psali, tak vím, že je lepší investice do kvalitnějších sluchátek, ale opravdu potřebuji nějaký kvalitnější přehrávač, nejlépe s ovládáním pomocí kolečka...
Jak je vidět, tak plánuji, pro mě určitě, větší investici. Rád bych aby se mi za ní dostalo kvalitnějšího poslechu. A popřípadě mi to i vykouzlilo úsměv na tváři.

Ještě jednou moc děkuji za jakékoliv rady!
S pozdravem a přáním pěkného zbytku týdne a také kvalitního poslechu
Jirka