S různými sluchátkovými kabely zkušenosti nějaké mám, ale v případě HD800 jsem měl možnost srovnat jen ten původní a jeden DIY (z OCC mědi dodané Forzou audioworks). Ten z OCC mědi se mi líbil určitě více, neboť zněl tonálně o trochu přirozeněji - s méně ostrými či tence znějícími výškami, a plnějším, byť technicky stále velmi kvalitním basem. Nebyl to však rozdíl, který by HD800 transformoval v jiná sluchátka - spíš vítaná korekce, která neurazila. Druhý důvod, proč jsem ten kabel preferoval, bylo ergonomicky daleko lépe zvládnuté Y-větvení kabelu směrem ke krku. A třetí, že k němu mám vícero redukcí, které mi umožňují připojit daná sluchátka skoro ke všemu

Tento DIY kabel stále mám a líbil se mi i s jinými sluchátky, se kterým jsem jej zkoušel (Hifiman HE-4, Hifiman HE-500, Paradox Slant, Audeze LCD-2 rev1). Líbil se vlastně i bogimu, kterému jsem jej nedávno spolu s jedním dalším posílal na zkoušku. Přestože v současné době dávám pro poslech hudby přednost u HE-500 jinému kabelu, z pohledu neutrálního poslechu mi ta OCC měď vcelku učarovala. Čistý a přitom neagresivní zvuk.
Na druhou stranu, z jednoho z mých posledních článků na HeadAudio vcelku jasně vyplývá, jak se na otázku audio kabelů dívám... Nemyslím si, že je to něco, do čeho by měl člověk vrážet peníze, pokud v něm vyloženě není touha se do této problematiky pouštět, pokud ho kabely vyloženě nezajímají. Ty rozdíly za to totiž podle mě většinou stát nebudou.