Vlastnim skromnejsie audio pripojene k desktop PC a to Audinst HUD-mx2 so sluchadlami Sennheisser HD598. Zo zaciatku sa mi Senny nepacili, hrali proste divne ale casom som im prisiel na chut (este s X-fi zvukovkou = omyl). Neskor mi ale vrtalo hlavou, ze by mohli hrat aj lepsie a ze ich mozno svojim zdrojom "brzdim" a tak som zakupil spomenuty Audinst. To ale prislo snad este vacsie sklamanie, ako pri kupe sluchadiel. Dokonca som Audinst bol rozhodnuty vratit, no nakoniec sa docital nieco o zahoreni a tak som mu dal sancu.
Teraz mi ale z tejto zostavy hudba znie ovela, ale ovela lepsie, ako kedykolvek predtym (windows

Pacia sa mi detaili zvuku, vysky a stredy su tiez fajn a vlastne aj tie basy su ok, pokial hra nejaka popova vec znama z radii, tak su tie basy dostatocne silne a skutocne pekne vykreslene.
Preco toto vsetko ale pisem je fakt, ze som skor na rockovu a metalovu hudbu a tam mi trebars pri Metallice ci AC/DC pridu tie basy uz vazne dost slabe. Nemylim,ze takto by to malo hrat, ostatne ani na koncertoch to nehra bez basov. Prave naopak, rachot je tam jak sa patri. I ked chapem, ze ide o sluchadla, ale ako som pisal, na popovej hudbe, alebo inej tuc tuc bum bum, mi to basuje akurat, to mi vyhovuje, ale bohuzial ten rock je slaby. ostatne zanry mi ale na HD958 pridu vazne skvele - operna hudba, orchester atd. je proste uzasny.
Preto uvazujem o kupe niecoho so silnejsim podanim basov, ale zaroven nechcem prist o kvalitu trebars tej orchestralnej hudby.
Presiel som si par recenzii na AKG K701/702 ci Q701 a vsade sa docitavam v podstate to iste, ze maju slabsie basy, to som sa ostatne docital aj pri kupe tychto HD598, ale neprikladal som tomu velku vahu. Skor som myslel, ze to zbytocne prehanaju a chceli by tam az moc basov, ale skor opak bol pravdou a teraz citam nieco podobne o spomenutych AKG, ktore som si vyhliadol a tak iste chapete, ze rovnaku "chybu" by som nerad znovu spravil.
Inak hraju Senny vazne pekne, aspon teda pre mna, ale proste tie basy v tvrdej hudbe mi tam trosku chybaju a ak by som sa kupou novych sluchadiel na tom Audinste mohol posunut o kusok dalej aj v celkovom prednese, tak to tiez rad privitam. No neviem, co je pre mx-2-ku uz maximum a preto pisem tento text (pozeram, ze uz viac, ako je zdrave).
Takze v skratke - Je vobec k prospechu k Audinst HUD mx-2 kupovat nieco lepsie ako HD598 a ked hej, tak myslite, ze by niektore so spominanych AKG mohli mat silnejsi prejav nizkych tonov, ako spominane HD598. Pripadne nejake ine sluchadla, ktore ale zachovaju kvalitu v inych zanroch, ako je to pri HD598 a zaroven pridaju trosku na basovom prejave?
Viem, ze to nejde uplne jednoznacne povedat a treba to skor skusit, ale aspon priblizne, ak ma niekto skusenosti s tymito sluchadlami, alebo Audinstom. Dik za akekolvek odpovede