Stolní FLAC/DSD přehrávač

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Herrer77 27. 9. 2015 09:30

Ahoj, prosím o radu a případné tipy. Už mě otravuje, poslouchat muziku přes notebook (USB DAC Micro iDSD) a poohlížím se po nějaké stolní alternativě k přenosným hi-res přehrávačům... Na netu jsem našel nějaké síťové streamery, ale moc se v tom nevyznám a mnoho z nich buď není uzpůsobeno na sluchátkový poslech, nebo má i funkce, které bych nejspíš ani nevyužil...

Poslouchal bych pouze doma, přes uzavřená sluchátka (momentálně Shure SRH1540, výhledově snad Audeze LCD-XC).

Moje požadavky na přístroj:

-kvalitní sluchátkový výstup, který by nijak nelimitoval stávající sluchátka, s rezervou pro
případný další upgrade
-přehrávání FLAC (ideálně i DSD) z externího USB disku, nebo flashky.
-slušný displej a přehledné uživatelské rozhraní.
-"all in one" řešení, bez nutnosti dokupování dalších sluchátkových zesilovačů, napaječů atd.
-samozřejmě co nejlepší možný zvuk ;-)

Nepotřebuji, resp. kdybych nemusel, nepřiplácel bych za:

-síťové funkce, např. bezdrátové streamování z domácí sítě, ale ani z netu (Spotify, TIDAL...)
-dálkový ovladač
-výstup na bedny
-upsampling a převod čehokoli na cokoli :-)

Rozpočet +/- 30000

Pokud něco takového existuje, byl by to vůbec kvalitativní posun oproti přenosným přehrávačům v podobné cenové relaci? Zaujal mě třeba Cowon Plenue P1, ale nevím, jestli to na domácí poslech není plýtvání penězi...

Předem díky.
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 9. 2015 09:50

Takze chces jednu krabici obsahujici DSD DAC, prehravac medii z USB, velky displej, predzesilovac / sluchatkovy zesilovac a vykonovy zesilovac a to vse za 30 tis...

Obavam se, ze nenajdes.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Herrer77 27. 9. 2015 10:06

jj, to jsem chtěl :-)

Znamená to, že tedy asi budu muset zvolit přenosný přehrávač, že? Ty totiž, zdá se, nabízejí téměř vše, co potřebuju... Myslel jsem, že stolní alternativa bude k dispozici i se všemi klady, oproti nejspíš kompromisněji řešeným miniaturním přehrávačům. Vlastně by mi nakonec asi stačil i přenosný přehrávač, když by uměl číst velké disky... jen mi to prostě přišlo na domácí využití nepraktické.

Co bys tedy doporučoval? "Velký" streamer + sluchátkový zesilovač?

-- 27. 9. 2015 10:38 --

Co třeba tohle?

http://www.avcenter.cz/avcenter/eshop/7 ... neer-N-70A
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 27. 9. 2015 14:28

Herrer77 píše:Moje požadavky na přístroj:

-kvalitní sluchátkový výstup, který by nijak nelimitoval stávající sluchátka, s rezervou pro
případný další upgrade
-přehrávání FLAC (ideálně i DSD) z externího USB disku, nebo flashky.
-slušný displej a přehledné uživatelské rozhraní.
-"all in one" řešení, bez nutnosti dokupování dalších sluchátkových zesilovačů, napaječů atd.
-samozřejmě co nejlepší možný zvuk ;-)

... ja riešim tieto problémy úspešne pomocou spojenia troch aparátov: Fostex HP-A8 (DAC + headamp) + FiiO X5 (DAP+OTG) + DVD Panasonic (ako CD mechanika)
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 27. 9. 2015 14:57

Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 29. 2. 2016 19:38

Existuje ještě jedna varianta - klasický externí DAC s headamp, třeba Audio-GD anebo ten už existující USB DAC Micro iDSD a k němu "speciální počítač", optimalizovaný jako zdroj signálu.
Pro bastlíře se nabízí Raspberry Pi s kartou Hifiberry s coax a optickým výstupem, pro méně kutilsky založené se pak dá něco poskládat na klasické desce v malém mini-ITX formátu.
Podstatné je, že podobně cíleně navržený počítač se dá snadno poskládat bez ventilátoru, točících se disků atd., odběr bude minimální, audio nebude blokovat jiné využití NB. Není třeba ani monitor, klávesnice či myš, dá se ovládat různými způsoby z mobilu/tabletu atd.

Konkrétní řešení je asi nad rámec tohoto threadu, chci pouze upozornit na tuto oblast obecně, ono to skutečně nemusí být od věci. Člověk se zbaví vazby audia na obvykle ne zcela optimální domácí počítač, přitom mu ale zůstanou všechny klady počítače...
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý