dofo píše:Obidva osemstovkove modely som mal moznost porovnat na vystave vo Viedni, kde boli napichnute na firemny sluchatkac HDVA 600. Novy model ma okamzite pocutelnu tmavsiu charakzeristiku zvuku, co vyplyva z vyzehlenia peaku na vyskach a mierneho zvyraznenia na basoch. Pre mna osobne napriek defacto rovnej frekvencke noveho modelu bol takyto zvuk pod dekou podstatne horsi, nez u povodneho modelu, pricom aj priestorove podanie sa stratou iskrivych a perlivych vysok mierne zhorsilo.
Tohle je "problém", který jsem tak nějak očekával už od oznámení HD800S...
Stejné měniče ve stejných mušlích, s lehce akusticky potuněným interiérem pro mírně vřelejší frekvenční odezvu ===> Někteří bude nadšeni, že došlo k "vyžehlení" zvuku těchto ojedinělých sluchátek pro širší kompatibilitu napříč různorodou hudbou a řetězci, jiní zase budou skřípat zubama, že HD800S už v sobě nemají tu krystalickou čistotu a ultranalytickou jiskru původních HD800.
Osobně to vidím tak, že HD800S by mohly být požehnáním především pro ty, kteří chtějí vlastnit jedna jediná sluchátka a přitom poslouchají široké spektrum žánrů, ke kterým potřebují nejen vysokou technickou kvalitu, nýbrž i v rozumné míře tonální "přívětivost". Původní HD800 naopak pravděpodobně mnohou být preferovány u lidí, kteří sluchátek vlastní vícero a tudíž chtějí na těchto Sennech slyšet především to, co jim jde nejlépe - prostorovost, imaging, makro a mikrodetail, analytický bas. Vidím to i na sobě - dříve jsem cítil nutnost HD800ky modifikovat pro méně difuzní a převýškovanou reprodukci (byla to má jediná sluchátka), v současné době si jejich charakteristického přednesu naopak užívám a v podstatě jsem si i lehce upravil původní protiprachové vložky, aby jen mírným způsobem tlumily vnitřní prostor mušlí, ale přitom nikterak neblokovaly průchod vln z měničů do uší. Na to, co jim až tolik nejde, mám zkrátka jiné sluchátkové modely.
Jen tak btw - zajímalo by mě, jestli a jaký bude mít vliv ta nově přítomná prstencová výplň před měničem na subjektivní přesnost imagingu... Přece jenom zabírá určitou část prostoru mezi měničem a uchem posluchače.
-- 25. 12. 2015 13:19 --Bína píše:kychtax píše:Sorry za OT, ale nevěděl by někdo, kde koupit konektory pro HD800 / DIY kabel?
Úplně ideálně v Čechách a original Sennheiser..
http://www.panter-praha.cz/MHOE: Já vycházel z US webu, koukám, že v Evropě na verzi S hodlají rýžovat výrazně víc.
Aha, chápu. No, uvidíme - sám jsem zvědavý, jak to bude s cenami třeba za rok, až se vše ustálí... a jestli HD800 nebudou čistě náhodou už tou dobou ukončené.