od Jeden z vas 11. 11. 2015 13:45
Z čírej zvedavosti som si na Aliexpresse kúpil čínske pecky Venture Electronics Monk. Za 5 USD, slovom päť amerických dolárov. Z Head-fi som už vedel, že asi budem príjemne prekvapený, ale skutočnosť je oveľa oveľa lepšia - je to päťdolárový zázrak. Slúchadlá sú veľmi citlivé na náušníky - bez nich sú svetlé a trblietavé, s molitanovými donutmi sú vyrovnané a s plnými molitanmi sú tmavšie a basové. Vplyv náušníkov je ďaleko výraznejší, než vplyv rôznych filtrov pri štuploch. Najlepšia je podľa mňa donutová varianta. Zvuk je plný, sýty, vyrovnaný. Má vysoký level čistoty a prirodzenosti, výborné detaily, veľmi dobrú separáciu pásiem pri zachovaní celkovej kompaktnosti a dostatočne veľký priestor. Porovnával som ich s Blox BE7, Yuin PK1 a Sunrise SWD2. Monky sú celkovo plnšie, robustnejšie, nemajú istú prejemnelosť spomínaných modelov (čo by mnohým mohlo vyhovovať) a pritom vo väčšine parametrov sa im plne vyrovnajú. Voči cene je to samozrejme 5 hviezdičiek, ale aj v absolútnom hodnotení by som neváhal dať 4 hviezdičky, možno aj niečo navyše...