vyplatí se koupit sluchátka kolem 6000 ???

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MACH3R 1. 12. 2015 18:49

Dobrý den. Mám tento typ Audio-Technica ATH-T500. Jsou to dost dobrá sluchátka za dobrou cenu.
Mám ale otázku.. získám třeba koupí ATH-AD700X sluchátek nějaký další výrazný posun v kvalitě ?? a nebo už je to jenom něco navíc pro audiofily ?? v pc mam zvukovku asus xonar DX

cenový rozdíl je cca 2000 proti cca 6000.. jsem spíše hráč a hudbu poslouchám na stereo bednách.
Nechci slyšet že ty levnější mají lepší poměr cena výkon.. cenu neřešit.. jenom mě zajímá jestli tam je nějaký hmatatelný posun.. a nebo je to jenom pro ty kteří mají různé sluchátkové zesilovače a poslouchají muziku ve formátu flac atd...

Myslím že ty T500 mi doporučíte, ale ještě se pro jistotu zeptám :)

Předem děkuji za odpověď.
MACH3R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 12. 2015 19:07

Posun tam samozrejme počuteľny je. Či už ti ale ten rozdiel dokaže ospravedlniť ten cenovy rozdiel, to už za teba nikto nerozhodne.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kychtax 1. 12. 2015 19:28

Za danou cenu bych zvolil jina sluchatka. Mel jsem AD900X i AD500X. Jsou to sluchatka v podstate shodne konstrukce. Mel jsem u nich pocit, ze trochu zkresluji zvuk pri vyssich hlasitostech. A rozhodne slabeji hraly basy (zejmena u tech 500).
Proti ATH-T500 samozrejme hraji lepe (taky jsem je mel na zkousku), ale rozhodne mene basuji.
Pokud bys nekde dosahl na A900X (uzavrene), ty jsou naopak vynikajici. Dle mne nejlepsi ze vsech uvedenych.
ATC SCM 40, Primare A32, RME ADI 2 Pro AE, kabely kychtax
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Iviko666 1. 12. 2015 19:29

Ja som kupil ATH-AD700X na amazone za 99$ ako nahradu za zlomeny headset a nelutujem (su pohodlne, su otvorene=nepotia sa v nich usi a hraju super za tu cenu) + som dokupil Mod Mic a mam z toho prerfektne herne sluchatka a uz nikdy by som neinvestoval do akoze hernych chrastitiek ani cent (vysoka cena oproti kvalite zvuku).
Fractal Design R5,AMD Ryzen 7 5800X3D,Noctua NH-D15,Gigabyte X570S AORUS ELITE AX, Kingston 32GB DDR4 3600MHz,Kingston KC3000 512GB,SAPPHIRE NITRO+ 6800XT,OZONE STRIKE PRO SPECTRA,XTRFY MZ1,MSI MAG274QRX,Fostex HP-A4,AKG K712 PRO
Iviko666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MACH3R 3. 12. 2015 00:32

a jeste mam dilema.. je lepsi uzavrena(ATH-A) verze nebo otevrena verze(ATH-AD)

hraju a posloucham v mistnosti kde me nikdo neotravuje a zaroven ja taky nikoho neotravuju takze jeden problem otevrenych sluchatek odpada.. tim padem nebudou lepsi otevrena sluchatka ??

a nebo to je u rady 900 uz celkem jedno v tak vysoke cenove kategorii ?
MACH3R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod prollyNOT 3. 12. 2015 01:16

Ne, neni to jedno nikdy. Otevřený sluchátka budou hrát dycky lépěji, ale holt ta cena za to je ta, že je to slyšet ven a naopak neizolujou možnej hluk z okolí.
Matrix X-Sabre - Bottlehead Crack w/ Speedball a poladěnýma vnitřnostma - Sennheiser HD650

Audio-gd NFB 15.32 - Beyerdynamic DT990 PRO
prollyNOT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bacil2 3. 12. 2015 02:06

prollyNOT píše:... Otevřený sluchátka budou hrát dycky lépěji, ...
... to je blbosť, ktorá je ale bohužiaľ obecne chápaná ako platné pravidlo ;-]

inak zásadná výhoda uzavretých je hlavne v tom, že sa dajú (na normálnu muziku) počúvať v tichom aj hlučnom prostredí, no otvorené iba v tichom :D
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tombas 3. 12. 2015 13:19

Tiché prostředí je problém i v bytě, kde je člověk úplně sám.
Kromě hluboké noci, kdy už téměř všechno ztichne, je neustále slyšet hluk dopravy z venku, sousedi, výtah, na vesnici štěkající psi apod.
Někomu to nemusí vadit, ale mě to trochu ruší.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 3. 12. 2015 13:42

prollyNOT píše:Ne, neni to jedno nikdy. Otevřený sluchátka budou hrát dycky lépěji, ale holt ta cena za to je ta, že je to slyšet ven a naopak neizolujou možnej hluk z okolí.

Souhlasim s bacilem, tvrdit tohle jako fakt je hloupost.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MACH3R 23. 12. 2015 19:28

Tak už mam doma ty A900X.. celkově to stálo 5500 takže dobry.. ty sluchátka se musí nechat nějak zahořet nebo jak to funguje ??
MACH3R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paulusek 23. 12. 2015 19:41

"Zahoří" se běžným provozem. Pokud to chceš urychlit, pouštěj na běžnou hlasitost hudbu i naprázdno, přes noc atp. Pár desítek hodin to bude trvat.
paulusek
Junior

Odeslat příspěvekod MACH3R 26. 12. 2015 21:43

a je dobry u takovych sluchatek pouzivat nejaky EQ nebo nejaky dolby logic atd ?? a nebo nechat to na defaultu ??
MACH3R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 26. 12. 2015 23:08

Tak někdo si rád přidá kečup i na perfektní steak.
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod hmpf 27. 12. 2015 12:19

Já tedy souhlasim s prollyNOT. Nevím jak to přesně bacil a sasha myslí samozřejmě každý máme svoje uši a preference (např. na filmy si dokážu představit uzavřený sluchátka jako lepší) a podmínky na poslouchání někdo zkrátka musí zvolit uzavřený sluchátka, ale pokud se budeme bavit jen o zvuku tak v drtivé většině "kvalitní" otevřená sluchátka budou lepší. Samozřejmě mohou být vyjímky Beyery DT150, Fostexy, JVC, legendární Sony R10, novinky Nighthawk apod..ale osobně mě u uzavřených sluchátek co jsem slyšel vždy ve zvuku něco vadilo.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MACH3R 27. 12. 2015 13:28

tak ja mam pod oknama frekventovanou ulici takze ty uzavreny urcite budou lepsi.. ale cekal jsem ze budou hodne pohodlny ale po 2 hodinach uz je to celkem neprijemny je mit na hlave.. a hodne tezky jsou 350gramu je podle me uz hodne
MACH3R
Kolemjdoucí

Další stránka