Náhlavní bezdráty do 3000?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Theeser 8. 12. 2015 16:04

Ahoj, mám problém s výběrem bezdrátů za +-3000,- V současné době mám Audio Techniky ATH SJ33 (před tím Senny HD219 a jako první náhlavní Koss Porta Pro).
Jde mi o to, že pokud budu chtít bezdráty se stejnou zvukovou kvalitou bude mě to stát dvakrát tolik než stojej ty audiotechniky. (= +- 2000,-). Ale já bych se rád posunul zvukem trochu dál, protože mi přijde, že současná sluchátka mají problém s vykreslením výšek (poslouchám metal a zdá se mi že ty cressendové činely nebo jak se to jmenuje se uplně rozplyzávají).
Jsem laik a hudbu poslouchám pořád tzn. že 80% hudby poslouchám na telefonu (Lumia 735).
Otázka stojí: Když si koupím bezdráty za 3000 bude to znít líp než současný AT? Potom dá se na to nějak vůbec odpovědět nebo musím jít do obchodu a prostě si sluchátka poslechnout? (což jsem chtěl udělat stejně, ale měl bych aspoň už trochu jasno).
A potom se taky peru s tím, jaká sluchátka vybrat. Hodně mi do oka padli tyto Pioneery: https://imusicdata.cz/pioneer-se-mj561bt-s
Bojím se ale, že budou znít stejně špatně jako Urbanears Plattan a nikde v Praze nejsou k poslechu nebo na skladě...
Nebo tyto Creative:
http://www.czc.cz/creative-wp-450/109203/produkt?gclid=Cj0KEQiAnJqzBRCW0rGWnKnckOIBEiQA6qDBat59WjTEU7skxb1tjt9YogR3KJPB_demGtl3N_Odl0oaAov48P8HAQ
Mám reproduktory Creative Gigaworks T2 nebo tak nějak a jsme s nimi spokojen (až na slabší basy, ale co by od nich člověk čekal, že jo :D )

Asi jsem to napsal složitě, ale prosím vás, zkuste to. Venku už je zima a mě se nechce sockou lítat bezvýsledně po Praze...
Díky!

-- 8. 12. 2015 16:55 --

Ještě jsem se v tom trochu šťoural a zaujali mne tyto sluchadla: http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/jbl-synchros-e40bt-black/
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 8. 12. 2015 19:04

Tyhle za ty peníze hrají velmi slušně..
https://www.audigo.cz/Sluchatka/Bezdrat ... mble-modra
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 8. 12. 2015 19:34

Díky za tip, zajdu tam a poslechnu. Uvidíme co z toho bude, napíšu dojmy :D
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod Theeser 10. 12. 2015 16:54

Tak právě jsem se vrátil z Audiga pln dojmů.
K poslechu jsem si vybral výše doporučené Mee Rumble a Mee Matrix2.
Prvně jsem zkusil Rumble a... No, první dojem byl:"Vždyť to na hlavě vůbec nesedí." A pak zvuk. Ten mi vůbec nesedl, je to takové jako kdybych kapelu poslouchal odněkud z louky 150m od stage, strašně zvýrazněné středy (možná dáno tím, že Lumia od nového buildu Win10Mobile nemá equalizer...). Lehce zděšen jsem si na hlavu, po troše štelování, nasadil Matrix2 a ... nechal se odpálit mimo naši sluneční soustavu :D Fakt, ten zvuk mě dostal, moc se mi jejich přednes líbí a skvěle sedí na hlavě i to ovládání na mušlích sluchátek je intuitivní.
Takže žhavým adeptem jsou Mee Matrix2 (cena je ještě akceptovatelná).
Další na řadě bych zkusil JBL E40BT (prý je mají v Euronicsu na Palladiu)

Jenom taková technická poznámka...Když si objednám sluchátka na prodejnu s platbou až na místě (Alza, CZC. Euronics...) a rovnou na prodejně je vytáhnu z krabičky a vyzkouším si jestli mi sedí nebo ne, a pokud ne a budu je chtít vrátit, neměli by mi snad nic účtovat ne?
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod Theeser 11. 12. 2015 18:23

Oukej, sice si tu zatím více méně diskutuji sám se sebou, ale třeba někdo okolo řeší podobný problém :-D .
Dneska jsem byl v Euronicsu poslechnout si ty JBL E40BT. A doopravdy ten zvuk je příšerný.
Na hlavě sedí dobře, jsou pevně zpracované ale zvuk prostě nemá basy. Hodně mě to překvapilo, protože od sluchátek s 50mm měničem bych se spíš bál, že basy budou předimenzované. Opak je pravdou, pouze středy a prapodivně rozplizlé výšky (i moje špunty A-T Ck313M maj lepší zvuk)

Takže dalším headsetem na holení budou nejspíš AKG Y45Bt (cenově přes limit a bojím se že mi na hlavě ani nebudou uplně sedět protože mi tvarem připomínají AKG 450 a ty mi na hlavě neseděli, ale prostě je chci zkusit ;-) )

Je tady někdo kdo měl tu možnost slyšet následující sluchátka?
https://www.mall.cz/sluchatka-mikrofon/panasonic-rp-btd10e?v=791796001&utm_source=heureka.cz&utm_medium=cse&utm_campaign=ED&utm_content=sluchatka-mikrofon&utm_term=791796001
a
https://www.alza.cz/philips-shb3185bk-cerna-d3029413.htm

Nepřijdou mi, že by se kvalitou vyrovnaly s Mee Matrix2 a taky se špatně shánějí, tak jestli tady není někdo kdo by měl přesvědčicý argument proč si je poslechnout.
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 11. 12. 2015 18:25

bezdratu tu nikdo moc neholduje, protoze vysledek bude k dane cene vzdy horsi
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 11. 12. 2015 18:47

Vím, že za tu cenu co ty bezdráty stojí bych dostal mnohem kvalitnější s drátem. Ale já prostě se sluchátkama někde pořád chodím a kabel to prostě po roce neustojí a přestane hrát jedna mušle...
Takže chci bezdráty. To je neměnný status :-D
Škoda, že tady nikdo moc zkušeností s bezdráty nemá, doufal jsem, že mi to tady pomůžete trochu roztřídit. Ale co, objednám si na Alzu AKGčka poslechnu a uvidím co a jak dál, ty Panasonic a Phillips rovnou škrtám ze svého případného seznamu, a pokusím se ještě poslechnout Creative WP 350 a Pioneer SE MJ561BT.
Pokud bych chtěl dráty nejspíš by to bylo něco jako tohle
https://www.audigo.cz/Sluchatka/Lehka-prenosna/Hlavovy-most-46512/AKG-Y-50-cerna
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 11. 12. 2015 19:21

no dovolil sis vcelku hodně:
jít na hifisty s bezdrátem... tak se nemůžeš divit té odezvě :)
třeba tady se to lehce řeší, jen je to trochu vyšší cenovka:
viewtopic.php?f=1712&t=1243107
koukni se tam na ty moje JBL - rozhodně mi na nich basy nechybí

a až poslechneš ty AKG, tak napiš, já koukám po těch dražších.
jinak s tebou souhlasím, bezdrát je paráda a ztráta kvality za to pohodlí stojí.
samozřejmě venku nebo v práci - doma to je jiná, ale to se tady neřeší
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 11. 12. 2015 21:09

Tak teda pardon, páni Hi-Fisté :-D
Mě nějak nedošlo, že se tu pohybují jenom lidi na úrovni a ne neandrtálci co člověk potkává běžně (bez urážky, ale jak je člověk vidí všude hůř vstřebává, že ještě existují normální lidé jako tady :-D )
To fórum co jsi na něj dal link jsem si několikrát pročítal než jsem vytvořil toto vlákno, ale právě se týkalo hlavně High-End sluchátek, takže uplně mimo mojí peněženku (i poslechové schopnosti) :-D . ty JBl co jsi je tam zmínil jsou úplně jiná řada, ty které jsem zkoušel jsou nějaká řada Synchros, jsou v ní zařazeny jen dva modely (výše zmíněná E40BT a E50BT). Vypadá to na nějaký potraty.
Zítra bych měl mít na Alze připravená na poslechnutí Y50 drátová pro porovnání a ty Y45BT. Sice mě to bude stát 30,- za dopravu na pobočku a ani nevím jestli mi to budou chtít otevřít, ale myslím si že to bude stát za to (to teda bude :-D )

PS: Off-Topic, ale je blbost kvůli tomu zakládat novej Thread. Napsal jsem jen tak ze srandy Audio-Technice na oficiální podporu e-mail s tím, že jsem velmi smutný, protože u nás není k dostání žádný jejich bezdrátový model. E-mail jsem napsal česky. Počítal jsem, že mi přijde něco jako: "We are really sorry for this inconvinience but we are not able to understand what youve witten..." nebo tak. Ale! Koukejte na to, dovolím si citovat:
"Došel mi Váš dotaz na sluchátka Audio-Technica. Zjišťuji, jestli bude tento model dostupný
i pro evropskou distribuci. Audio-Technica má velké množství skvělých modelů, které bohužel
jsou dostupné jen v Japonsku nebo USA,ale nejsou pro Evropu.

Tak uvidíme jak tento, dám Vám vědět,díky.

S pozdravem..."

Tohle je podpora s velkým P ;-]
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 11. 12. 2015 22:55

Evropa je holt pořád ještě na chvostu v nabídce mnoha modelů a produktů.
Jednak za to může cenová a daňová politika a druhak unijní zákony a předpisy na ochranu spotřebitele. Pro mnoho výrobců to znamená výrazně vyšší cenu jejich výrobků (a tím menší konkurenceschopnost) a zároveň nutnost držet dlouhou záruku na něco, co je jinde ve světě spotřebka na pár měsíců.

A k těm radám, nejde o to, že hifista není ochotný poradit, normálních lidí se tady motá spousta :), ale prostě u bezdrátu se jedná o málo preferovaný sortiment a jednoduše čest nedovolí ani váženým členům doporučovat něco, s čím nemají osobní zkušenost.

Pokud něco nakonec vybereš, můžeš se s ostatními podělit o své dojmy a třeba to někomu dalšímu pomůže.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 11. 12. 2015 23:57

Jasný, díky za vysvětlení ;-)
Jak jsem psal výše, budu zde psát co vybírám za sluchátka a potom i můj subjektivní názor na to jak hrají, třeba se najde někdo okolo komu to trochu pomůže se zorientovat v nabídce :-D
Jenom pro upřesnění "testovací soustava" ,jestli se tomu vůbec dá tak říkat je , je Nokia Lumia 735 s Windows 10Mobile (insider verze *.29) - primární zařízení pro poslech.

Kdyby náhodu někdo měl zkušenosti s bezdráty okolo 3000,- (plus mínus litr) tak okamžitě napsat!
Díky za aktivitu!
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod Theeser 12. 12. 2015 14:05

Tak věci se komplikují. Na alze mi nechtějí dát na vyzkoušení sluchátka dokud si je nezaplatím. A protože jsem student tak teď doopravdy u sebe 3 600,- nemám. Takže poslech AKG Y45BT se odkládá na neurčito a v pondělí nejspíš, možná v úterý se stavím opět v Audigu (bože jak já ten obchod miluju :-D ) a poslechnu AKG Y50 a pro porovnání, i AKG Y50Bt (cenou sakra přes čáru, ale aspoň budu mít srovnání pro Mee Matrix2). Uvidíme co z toho bude.
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod Theeser 14. 12. 2015 16:05

Tak další novinky!
Došlo mi vyrozumění podpory Audio-Technici že příští rok na jaře uvede na náš trh nový model, menšího bratříčka MSR7, bezdrátová SR5BT.
Navíc jsem do svého výběru začal připouštět i drátová sluchátka s odpojitelným kabelem a ovládáním na kabelu.
Zítra chci jít do Audiga a poslechnout si: Senny Momentum On-Ear, Mee Matrix2, Musical Fidelity MF-100 (momentálně ve slevě), AKG Y50/451, A-T ATH M40x pop.ř Grado SR60, ale ty nemají odpojitelný kabel, tzn. že se mi do nich vůbec nechce, vzhledem k mým potížím s kabely u sluchátek...
Uvidíme, dám vědět jak tenhle koktej dopadne.
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 12. 2015 16:23

Veľmi na odpojiteľnom kabli nema zmysel lipnuť. Oprava poškodeneho kabla vyjde v drvivej väčšine pripadov zlomok toho čo stoji novy kabel.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Theeser 14. 12. 2015 16:41

Vidíš, to je taky varianta.
Díky za názor, tím pádem se výběr stal uplně off-topic a z bezdrátů jsou to drátová sluchátka s ovládáním na kabelu do +- 3 000Kč.
Začíná to mít zajímavou zápletku... :-D
Stejně v Audigu výše zmíněná drátová sluchátka porovnám s bezdráty Mee Matrix2, které mi svým projevem sedli. Takže to tak moc off-topic není :D
Theeser
Junior

Další stránka