Náhlavní bezdráty do 3000?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod leroj 15. 12. 2015 10:32

no udělal jsi z toho hezkej guláš :)
ve výběru máš sluchátka: bezdrátová, drátová s ovládáním, uzavřená, otevřená...
asi by chtělo ujasnit na co to chceš.
-pokud chceš pohodlí na ven, na cestování, do práce - tak BT. jasně, kvalita zvuku je horší, ale na poslouchání z mobilu to bude dobrý. když koupíš kvalitní drátová, tak by to chtělo i slušný přehrávač, případně zesilovač a to je zatím mimo tvé možnosti.
-jestli si chceš doma sednout a poslouchat v klidu muziku, tak ber drátové
-no a taky si rozmysli, jestli ti (nebo ostatním) nebudou vadit otevřená

jsem zvědav, co nového zjistíš v Audigu.
ty BT ATH jsou zajímavé, uvidíme, jestli je tady budou prodávat a jak budou hrát
Alza mě nepřekvapila, ale je fakt, že tento shop nemám v oblibě...

jo a koukni na toto: http://elektro.bazos.cz/inzerat/55245508/Bezdratova-sluchatka-Sony-MDR-10RBT-s-handsfree.php, možná by to stálo za pokus
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 15. 12. 2015 17:58

leroji, díky za shrnutí.
Ano, vskutku jsem z toho udělal směs vlastně téměř všeho v ceně okolo
3 000. Sluchátka jsou vybírána primárně pro poslech na cestách do/ze školy, někam dál případně domácí poslech.
Dnes jsem byl v Audigu. A zjištění je následující.
Grado 60-ky jsou skvělá sluchátka, doopravdy příjemný poslech. Ale bohužel fungují dost také jako reproduktory a na hlavě mi dobře nesedí, jsou velmi lehká a při pohybu moc nedrží (nejspíš proto také kategorie domácí)
AKG Y50 jsou sympatické, ale zvuk mi přijde zbytečně hluboko posazený a navíc mi výšky přijdou docela ostré, až nepříjemně. Jinak na hlavě sedí super, a celkově na mě udělali docela dojem. To co od nich požaduji, ale nesplnila.
Music Fidelity 100 bych řekl že nejsou určena k poslechu tvrdé hudby, přijde mi že mají příliš zvýrazněné středy a výšky, Michael Jackson zněl úžasně, bohužel to není můj idol :-D
AKG K451 nebyla k vyzkoušení, ale stejně už je ani nikde hledat nebudu.

Momentální dilema je Senny Momentum On.Ear nebo Mee Matrix2.

Momenty mě přijdou, že zvuk dělají tak nějak svěží nebo já nevím jak to popsat, ale je to takové lehké a přitom krásně přesné ve všech pásmech. Skvěle drží na uších, jsou pohodlná a navíc ten design!
Mee Matrix2 mají hutnější základ, ale zase o něco větší prostor a navíc jsou bezdrátová(!). Na hlavě mi sedí perfektně, netlačí i když mám brýle.

Takže suma sumárum. Počkám nějakou dobu a půjdu si zase oba adepty poslechnout, vyberu zase trochu jiné skladby (pro představu jsem zkoušel tracky jako Avalanche od Arch Enemy, Ishtar Rising od Soulfly, na druhé straně Hozier, Serj Tankian ;-) )
Určitě chci počkat na ty BT Audio-Technici, docela dost mě zajímá co to bude za model. V Audigu o něm zatím nic neví.

PS: Pro adminy:"přejmenujte to téma prosím nějak ve smylsu Mee Matrix2 vs. dráty + nová A-T BT"
Díky ;-)
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 15. 12. 2015 18:38

Lepší by možná byl název "Sluchátkový mišmaš všeho náhlavního do 3000,-) :D
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 15. 12. 2015 18:41

Jo a díky za tipa na ty Sony. Vypadá to lákavě, možná kontaktuji prodejce abychom se sešli někde v Praze mohl bych si je poslechnout/rovnou od něj koupit.
Ono, proč se nepodívat po nějakých bazarových sluchátkách? :-D

-- 15. 12. 2015 18:42 --

@tombas: Jo, přesný, jasný, stručný, jsem pro! :D
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod karminkotak 15. 12. 2015 20:46

Sennheiser moze byt :-)
Pripadne pozri este od nich model HD25_1... Nie je sice tak pekny ale zvuk je famozny a ich zivotnost tiez ;-)
karminkotak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoxY 15. 12. 2015 21:55

Ak bezdrat do 3000, tak tie Matrix 2 su super, sam som ich vlastnil dlhsi cas, vadil mi na nich maly priestor v nausnikoch, ale tak kazdemu inak to pasuje. Naopak som ocenoval dlhu vydrz, stabilitu zvujoveho prejavu, BT4 + aptx a tu BT volnost bez kablov. Je ale fakt, ze ma zacali zvukovo tie sluchadla po case nudit, nemali vyraznejsi nedodstatok, ale neboli vzdusne, zvuk bol trosku zliaty a boli pre mna malo muzikalne. :-)
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 15. 12. 2015 22:58

Přesně co říkáte. Mee hrajou skvěle ale je to takové, kdybych přeháněl, nudné. Zase jsou ale bezdrátová, ovládáni hudby aniž bych musel zírat do telefonu. To bych u nových sluchátek skutečně ocenil. Ale ty Senny jsou takový hravý nevím jak to popsat. Prostě to ze nemají ovládáni skladeb na kabelu kompenzuje jeijich zvukový projev a dorovnává design.
Dost uvažuji, ze si koupím jedny na týden pak je půjdu vrátit vezmu si druhé a to dokud nebudu mit jasno nebo me Audigo zažaluje :D
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 15. 12. 2015 23:29

Na to bych neměl žaludek, ale pokud už teď máš pocit, že zvuk sluchátek je trochu nudný, tak neupřednostňuj výhody bezdrátu proti hudbě, časem ti to bude vadit více a více, až se jich zbavíš.
Raději ještě počkej a hledej, zkoušej. Můžeš narazit na sluchtka, která tě uchvátí.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 16. 12. 2015 10:45

Jako to by byl skutecne extrem. Zajdu si je urcite jeste v lednu posechnout znova. Zatim zkusim projit ruzna fora nebo ja nevim co a najit pripadne dalsi kandidaty.
Ale neco mi rika ze ty Senny budou asi finalni volba ;)
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod Theeser 16. 12. 2015 15:52

Ještě me napadlo, nevite kde by se dali u nas sehnat modry Sennheiser Momentum On.Ear? Vsude jsou jen ty tri ostatní barvy? Popr jestli by se nevyplatilo poslat ze zahraničí, ale to se zase bojím servisu...I když na senny u nas mame Panter
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 16. 12. 2015 17:10

Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Theeser 17. 12. 2015 15:16

Díky, za link. Nevíte proč, když jsou modrý, proč stoji o 600,- vic nez ty "Ivory" na audigu? Dyť to není ta druha revize, ne.? Protože tu mají na Audigu taky a stoji jeste vic :D
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod Theeser 9. 1. 2016 23:19

už jsem více méně rozhodnutý pro Senny Momentum OnEar, ale teď jsem na Audigu objevil zajímavou nabídku. Jsou jimi Bose SoundTrue OnEar https://www.audigo.cz/Akcni-nabidky/Rozbaleno-az-60/Bose-SoundTrue-OnEar-rozbaleno
. Máte někdo porovnání proti Sennům? Vím, Bose jsou o téměř 2 000,- ale teď když jsou vlastně za stejnou cenu jako Senny? Nejsou k poslechu v Praze, to bych nic neřešil a jel si je hned poslechnout, takhle si je musím objednat z Brna a (nejspíš) koupit. Jsou ale celoplastové/umělá kůže proti ocel/alcantara a moje AT SJ 33 mi po roce a půl vržou (je tam astronomická propast, ale plast je plast).

Co vy na to?
Theeser
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 11. 1. 2016 21:39

Bose jsou předražené kvůli značce. Bez poslechu bych je nekupoval.
Drž se těch, co se ti zamlouvaly při poslechu (Matrix2 a Momentum On Ear).
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JoxY 12. 1. 2016 16:13

Zdravim. Osobne vlastnim Soundtrue AE (Around Ear) a priatelke som zakupil Soundtrue OE (On Ear). OE som nakupil na Lutone v UK za cenu 70 libier, co aj pri tomto mizernom kurze je menej ako 100€, co urcite nie je 3500Kc, takze zas taky super kauf to nebude, mozno na CZ/SK predrazene pomery :-) Kazdopadne k porovnaniu Momentum a Sountrue OE. Senny su konstrukcne pevnejsie, tvrdsie plasty, Bose posobia krehko, ale nie su, su velmi ohybne. Senny sa nedaju nijako skladat, rovnako na krku sa nosia nic moc. Nausniky - tie su uplne rozdielne, Momentum ma relativne klasicke on vacsie on ear nausniky, tvrdsie, nausnik ti vytvara priestor medzi menicom a uchom, pri Bose to mas nalepene uplne na uchu (podobne ako pri Sennheiser HD-218-228-238 + 219-229-239), ale Bose su omnoho pohodlnejsie, lebo su maksie a aj vrchny material je prijemny na "telo". Co sa tyka tlmenia, Bose tlmi velmi slabo na moj vkus, Senny vcelku slusne. Zvukovo Momentum na mna neurobil dojem, bass impact je prilis silny, ale je to vec preferencii, ostatne aspekty zvuku boli fajn, az na tie basy. Bose maju vyvazenejsi zvuk, ale stale s dorazom na hlbky, avsak zvuk je viac zastrety a menej detailny ako pri Sennoch. Co sa tyka Bose, dovolim upozornit na kompatibilitu s obsluhujucim HW. Neodporucam brat k inemu telefonu ako k Apple (samozrejme hlasitost na Androide nefunguje, ale to nie je take podstatne), ale zvuk je uplne slabucky z Androidu, slaba hlasitost, slaba dynamika, akokeby tomu chybalo adekvatne zosilnenie (skusane so Samsung Galaxy S6, LG G3), naopak s iPhone 5S je to v poriadku. :-) Dufam, ze som trochu pomohol.

Osobne suhlasim s Wolverinom, jedina vyhoda Bose je ich extremne pohodlie (aj moze byt individualne). Ja by som zvukovo preferoval Momentum pred Matrix 2 (predane kvoli nudnosti ako som pisal par prispevkov dozadu), takze to uz bude len o preferencii drat vs. bezdrat. :-)
JoxY
Mírně pokročilý

Předchozí stránka