leroji, díky za shrnutí.
Ano, vskutku jsem z toho udělal směs vlastně téměř všeho v ceně okolo
3 000. Sluchátka jsou vybírána primárně pro poslech na cestách do/ze školy, někam dál případně domácí poslech.
Dnes jsem byl v Audigu. A zjištění je následující.
Grado 60-ky jsou skvělá sluchátka, doopravdy příjemný poslech. Ale bohužel fungují dost také jako reproduktory a na hlavě mi dobře nesedí, jsou velmi lehká a při pohybu moc nedrží (nejspíš proto také kategorie domácí)
AKG Y50 jsou sympatické, ale zvuk mi přijde zbytečně hluboko posazený a navíc mi výšky přijdou docela ostré, až nepříjemně. Jinak na hlavě sedí super, a celkově na mě udělali docela dojem. To co od nich požaduji, ale nesplnila.
Music Fidelity 100 bych řekl že nejsou určena k poslechu tvrdé hudby, přijde mi že mají příliš zvýrazněné středy a výšky, Michael Jackson zněl úžasně, bohužel to není můj idol
AKG K451 nebyla k vyzkoušení, ale stejně už je ani nikde hledat nebudu.
Momentální dilema je Senny Momentum On.Ear nebo Mee Matrix2.
Momenty mě přijdou, že zvuk dělají tak nějak svěží nebo já nevím jak to popsat, ale je to takové lehké a přitom krásně přesné ve všech pásmech. Skvěle drží na uších, jsou pohodlná a navíc ten design!
Mee Matrix2 mají hutnější základ, ale zase o něco větší prostor a navíc jsou bezdrátová(!). Na hlavě mi sedí perfektně, netlačí i když mám brýle.
Takže suma sumárum. Počkám nějakou dobu a půjdu si zase oba adepty poslechnout, vyberu zase trochu jiné skladby (pro představu jsem zkoušel tracky jako Avalanche od Arch Enemy, Ishtar Rising od Soulfly, na druhé straně Hozier, Serj Tankian

)
Určitě chci počkat na ty BT Audio-Technici, docela dost mě zajímá co to bude za model. V Audigu o něm zatím nic neví.
PS: Pro adminy:"přejmenujte to téma prosím nějak ve smylsu Mee Matrix2 vs. dráty + nová A-T BT"
Díky