AKG K712 VS Hifiman HE-400i

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Carrell 13. 12. 2015 14:48

Zdravím měl bych dotaz ohledně těchto dvou sluchátek, zajímalo by mě které by jste preferovali a proč, které podle vás hrají lépe /jsou univerzálnější?

Děkuji
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 12. 2015 15:05

Moje recenze HE-400i včetně srovnání obou sluchátek (ke konci článku): http://goo.gl/cIjmQf

Kdybys k tomu potřeboval jakýkoliv detailnější komentář z mé strany, klidně se (i tady) zeptej... pokusím se zodpovědět :-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carrell 13. 12. 2015 15:22

Díky moc za odpověď, zajímavý článek akorát mi tam chybí porovnání s AKG, takže podle tebe jsou nejlepší Hifiman ve střední třídě vůbec?

A ještě hypoteticky k těmto sluchatkům předzesilovač Hypa 1 má to smysl? Dokáže z těchto sluchátek vzbudit maximum?
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 12. 2015 15:25

Stačí si ten článek pozorně projít... a to srovnání tam najdeš.

Obrázek

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carrell 13. 12. 2015 15:29

Ok a co ta Hypa?
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 12. 2015 15:34

Nemám s tímto zesilovačem osobní zkušenost, ale reporty jsou na něj pozitivní. Jelikož HE-400i nějak extra náročné na kvalitní zesílení nepovažuju, klidně bych do té kombinace naslepo šel.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Herrer77 13. 12. 2015 16:20

HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 12. 2015 16:23

Raději bych se jich zeptal pro ujištění, protože ten popis na webu mají dost zmatený:

"běžná cena: 14470Kč, nyní sleva 43%, pouze do vánoc"

"pozn: obrázky jsou ilustrativní. jde o předchůdce: HE400 (bez "i")"

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carrell 13. 12. 2015 16:27

Herrer77 píše:http://www.sluchatka.net/hifiman-he-400i/

Díky moc za odkaz, tak za tu cenu pokud by to byla pravda by to bylo super, jen se divím, že nikdo nepreferuje ty akg, že by vážně byla tak špatná oproti těm Hifimanum ? :hm
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod Herrer77 13. 12. 2015 16:31

Carrell: Není zač, už jsem sám objednal ;-)

MHOE: Chápu to tak, že na obrázku jsou ty bez "i". Jinak mám s tím obchodem výborné zkušenosti, takže jsem naprosto v klidu a těším se, co z nich půjde ven :-)
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 12. 2015 16:48

Herrer77: Jde o to, že HE-400 a HE-400i jsou svým charakterem i celkovou kvalitou dost rozdílná sluchátka. To, co píšu v článku a o čem jsme diskutovali přes SZ, je platné pouze pro HE-400i.

Carrell: Ještě jsem nikde na internetu neviděl názor, že by K712 Pro byla oproti HE-400i špatná sluchátka. A nic podobného nepíšu ani ve svém článku. HE-400i dle mého názoru prostě jen nabízí o něco "audiofilnější" zážitek, když to řeknu obecně.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Herrer77 13. 12. 2015 16:52

MHOE: Jasný, já tě chápu, ale z jejich popisu mi přijde, že jde určitě o HE-400i, jen s fotkami HE-400, což je samozřejmě špatně a měli by to opravit.
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 13. 12. 2015 22:39

Také přispěji svojí troškou do mlýna.
HiFiMAN HE400i mají lepší basy (průběh, rozsah, impact) a středy (detailní a hezky plné). Na výškách ale už tak vyrovnaná nejsou a je trošku patrný určitý tizzy sound. Prostor jako takový svou velikostí pouze průměrný, i když imaging je velmi dobrý, zvuk působí spíš in-face. Charakterem jsou o trochu temnější.

AKG K712 mají naopak lepší výšky (průběh, rozsah) a prostorové vlastnosti (hlavně velikost prostoru). Působí vzdušnějším a prostornějším dojmem. Středy v sobě nemají tolik plnosti a bas není tak přísně lineární, i když subbas je hezky patrný.

Pohodlím jsou oba modely srovnatelné, tedy výborné bez nějakých větších nedostatků.
O něco náročnější na vybuzení a zbytek sestavy se zdají K712.

Tato sluchátka jsou dle mého názoru z toho nejlepšího, co střední třída aktuálně nabízí. Osobně považuji HE400i asi za o malinký kousek lepší (a možná i univerzálnější) v celkovém měřítku, ale kvůli preferenci určitých aspektů zvuku zůstávám u K712. Výběr těch pravých bude záležet na preferencích konkrétních vlastností zvuku, poslouchaných žánrech atd.

Se zesilovačem CustomWorks HYPA 1 nemám zkušenost, ale jedná se o dost chválený produkt, i když má trošku vyšší výstupní impedancí, ale zrovna u těchto sluchátek to příliš nevadí. Výhodou je možnost zapůjčení testovacího kusu a také lze očekávat nadprůměrnou podporu ze strany výrobce.
Sluchátka této třídy si ovšem také zaslouží (a využijí) slušný DAC.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 12. 2015 23:04

S tím se dá víceméně souhlasit, super :-) Dodal bych:

1) Že HE-400i mají středy sice plné a detailní, jenže zároveň po delším zkoumání vykazují jisté zkreslení ne nepodobné původním HE-400, na jejichž měničích stojí. Společnosti se podařilo středy s přechodem na HE-400i do velké míry vyčistit (a jako takové je nyní považuju za superiozní těm u K712 Pro), ne však zcela. HE-500 jsou zde minimálně o level výše.

2) Že výšky K712 Pro považuju za tonálně horší. HE-400i zní mým uším prostě neutrálněji a to i v nižších až středních výškách, které jsou pro mě osobně v této části spektra nejdůležitější. Míru vzdušnosti (nejvyšší výšky, otevřenost konstrukce) napříč oběma modely už si z hlavy nevybavím.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rada25 14. 12. 2015 07:42

S hypou neslapnes vedle u obou modelu.mam zkusenosti s k712 a he500.tam uz na me dane sestave je rozdil znat.ve prospech hifiman.zvuk maji tezsi,hlasy a nastroje znele a plnejsi,vice se blizici realite.oproti k712 mene vzdusnosti a prumerny prostor.nicmene tonalne he500 uzasny,pro mne naprosto vyhovujici.davam palec za hifiman ale rozhodnout se musis sam.pokud lze predem nekde zkusit,je to jedine plus.
na ven:ibasso dx180, hifiman re600
doma:hifiman ef600,aune s17 pro,hifiman he1000 stealth,Deva pro,sundara closed
Rada25
Mírně pokročilý

Další stránka