AKG K712 VS Hifiman HE-400i

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod partizann 14. 12. 2015 15:56

Hifiman sluchatka sice nemam napocuvane, ale povedal by som ze AKG K712 PRO za cenu aku sa daju teraz zohnat (cca 250Eur nove z eglobalcentral.eu), tak su pri polovicnej cene oproti Hifimanom tie AKG jasnym vyhercom v pomere cena/vykon.
Asus Essence STX -spdif-> TPA Buffalo III Sabre DAC ---> AMB Beta22 ---> Audeze LCD 2.2
DIYINHK XMOS -I2S-> DIY PCM5102A DAC ---> DIY HA600 Headamp ---> AKG K712 PRO
partizann
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 14. 12. 2015 16:38

HE-400i se dají sehnat taktéž výhodně v tuto chvíli (třeba viz tato diskuze, Black Friday nedávno atd.)... a v rámci bazarového trhu je tomu podobně, když je člověk trpělivý nebo umí hledat. Tudíž bych o jasném vítězství osobně moc nehovořil.

Nehledě na to, že bych osobně stejně bral HE-400i - i třeba za dvojnásobnou cenu. Především z pohledu dlouhodobého vlastnictví se vyplatí si klidně i výrazně připlatit, pokud tím získám sluchátka, která mi budou skutečně vyhovovat. Nedá se z mé zkušenosti v praxi jen objektivizovat.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carrell 14. 12. 2015 16:48

Děkuji moc všem za rady, objednal jsem nakonec ty hifimany, snad budou OK.

Ještě dotaz jak dlouho bude asi trvat zahořovaní ? je to v řadech dnů ? nebo déle ? Zahořovaci cd mam na bedny, někde schované.
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 14. 12. 2015 16:51

Hledáš odpověď na otázku, která dosud nebyla nikým uspokojivě zodpovězena.

Můj úhel pohledu na věc:

"Ať už je to jakkoliv, před vynášením soudů o charakteru nebo kvalitě zvuku lze doporučit rozehrání nových sluchátek po dobu 10-20 hodin při středně vysoké hlasitosti a lišící se povaze reprodukovaného signálu (např. různorodé hudební skladby)."

Více viz: http://headaudio.weebly.com/faq.html

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 14. 12. 2015 17:32

Dr. Fang Bian hovoří o 150 hodinach a vice, kdy docházi k uvolnění membrány měniče.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 14. 12. 2015 18:09

Jo, to je pravda... Otázkou je, nakolik se jedná o (podloženou či nepodloženou) akademickou hodnotu a nakolik o reálný požadavek k tomu, aby se sluchátka 100% "zahořela" v rámci prahu slyšitelnosti člověka.

Z mých současných zkušeností s Hifiman sluchátky (a dá se říct, že nejenom s nimi) mi to zkrátka vychází na daleko méně než těch řečených 150 hodin (proto těch 10-20 hodin, které zmiňuju). Samozřejmě ale nemusím mít dostatečně kvalitní a vytrénovaný sluch (a/nebo trpělivost), abych ten proces mohl být schopen vnímat v celém jeho rozsahu. A nebo ta hodnota od Biana může být do velké míry opravdu jen akademická... či se může jednat jen o vyložený nástřel od boku. Kdo ví.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carrell 14. 12. 2015 18:28

Uvažoval jsem i o těck AKG,ale potom co jsem si přečetl zde http://www.headphones.cz/inshop/scripts ... 0&All=True

komentář Od Mhoe že stačí K701/Q701/K702 a potom co se k nim koupí náušňíky od K712 hrají stejně, což mě dost pohoršilo, Je to od nich dost poďelávka. proto sem ráčí pro ty Hifimany.
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 14. 12. 2015 18:38

Ten komentář jsem psal ještě předtím, než jsem měl možnost si K712 Pro osobně vyzkoušet... Tehdy ta sluchátka byla zcela nová a vše tomu, co jsem napsal, nasvědčovalo. Do velké míry (ne však úplně) s ním souhlasím dodnes. K712ky mám pořád doma, btw.

Relevantnější názor na K701 vs K712 Pro včetně měření zde: http://headaudio.weebly.com/clanky/akg- ... e-and-more

TL;DR verze: K712 Pro jsou potuněné K701 - jiný hlavový most, jiné náušníky, nepatrně zdokonalené měniče. Technicky mi připadají trošku více refined, jejich hlavní devízu však vidím v tom, že mají plnější basy a středy oproti výškám... a taky teda ten most zlepšili.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dropadred 14. 12. 2015 21:09

ak sa smiem pridať, tak za mňa by som pridal do úvahy ešte
http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=hifiman+he-400s
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carrell 14. 12. 2015 21:49

Ale HE400S jsou o hodně slabší než HE-400i
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 14. 12. 2015 21:59

Co tě vede k takovému závěru?

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carrell 14. 12. 2015 22:05

V čem sou tedy lepší HE-400S nad "i" ?
Naposledy upravil Carrell dne 14. 12. 2015 22:15, celkově upraveno 1
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 14. 12. 2015 22:15

Já někde zmiňuju HE-400S?

EDIT: Netuším, ale třeba by se něco našlo. Zatím jsem neměl možnost slyšet, ale dojmy vypadají pozitivně. Osobně bych i z měření, která se dají dohledat na internetu, čekal zvuk velmi podobný tomu u HE-400i, jen možná celkově o trošku horší. Chtělo by to vzít oboje sluchátka a otestovat proti sobě nejlépe s identickými náušníky.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 12. 2015 22:37

Carrell píše:V čem sou tedy lepší HE-400S nad "i" ?

to je dobrá otázka ... možno to aj vysvetlí, prečo sú 400i momentálne tak celoplošne zlacnené :D

http://www.innerfidelity.com/content/te ... kpS2CO5.97
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod akburt 14. 12. 2015 23:36

Tak treba na jejich ofiko stránce jsou 400i za 500 a 400S za 299.Takze to zase není celoplosné...
Ale bral bych je hned a radeji nez AKG K712 .Ty ceny jsou u vsech super,treba se blýská na lepsí casy.
akburt
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka