Takže dnes v poledne HE400i v pořádku došly. Chvíli mě trvalo, než jsem je dokázal vytáhnout z krabice.... Je to tedy nová revize s 2,5mm jacky a odejmutým zadním plechem(nicméně na fotkách z letošního jara jsem ten plech také neviděl; kdo ví, jak to ve skutečnosti s tím plechem bylo). Ergonomie je výborná,jen v třmeni bych uvítal polohovací dírky více zhuštěné. Ještě jsem chvíli pro porovnání poslouchal svá hlavní AKG K550 a přehodil na Hifimany. V první vteřině: "Oboje sluchátka hrají téměř shodně! Stejný prostor, stejná tonalita." V druhé vteřině: "Kurňa, Hifimany bude třeba zahořet..." Podivný dunivý bas , ubíjející středové pásmo. Tam kde je u AKG bas plný detailů, vibruje a chvěje se, u Hifimanu (zatím) duní. Má stejnou sílu, jde pěkně dospoda,umí kopnout, má ale slabé rozlišení(stejně jsem to slyšel u nerozehraných AKG K712 Pro). Vyšší středy a výšky jsou také méně jasné, ale tam bych to do jisté míry přičítal návyku na možná přílišnou světlost AKG. Po několikahodinovém poslechu mám dojem že se vyšší středy a výšky čistí, dokonce to občas zasyklo, ale to se mě také již mohl zahořovat mozek

Protože se mě rychlé A-B porovnání neosvědčuje, pár týdnů budu žít jen s Hifimany, až poté přezbrojím zpět na AKG pro srovnání. HE400i naznačují značný potenciál, ale zatím v poněkud syrovém, podřadném stavu. Předpokládám, že po rozhýbání se všechny pásma pročistí a uklidní. Přeji všem hezké Vánoce! Pavel