AKG K712 VS Hifiman HE-400i

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Herrer77 22. 12. 2015 23:40

Naprosto v poho :-)

Dík za dojmy, to zní super. No těším se, až je taky nasadím a netěším se, až se sem přisere nějakej pragmatik a vrátí nás na zem :-)

Btw, popisuješ Billie Jean a to byla shodou okolností i moje první věc, kterou jsem slyšel na svých prvních pořádných klapkách Shure SRH940 a bylo to blaho.
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 23. 12. 2015 00:45

Herrer77 píše:... těším se, až je taky nasadím a netěším se, až se sem přisere nějakej pragmatik a vrátí nás na zem ...
:mrgreen:
Obrázek
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Herrer77 23. 12. 2015 00:49

:-) Jako bych to nečekal... Ale jo, hodně dobrý :-)
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 23. 12. 2015 07:41

Néco k poslechu a zahoření: Fear Factory - Full Metal Contact.
Zdravě uvolněný, ničím a nikým nerušený poslech přeji.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 23. 12. 2015 08:18

Bacil2-ano poznávám se :-)
boriscz-dekuji
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paulusek 23. 12. 2015 19:17

Takže dnes v poledne HE400i v pořádku došly. Chvíli mě trvalo, než jsem je dokázal vytáhnout z krabice.... Je to tedy nová revize s 2,5mm jacky a odejmutým zadním plechem(nicméně na fotkách z letošního jara jsem ten plech také neviděl; kdo ví, jak to ve skutečnosti s tím plechem bylo). Ergonomie je výborná,jen v třmeni bych uvítal polohovací dírky více zhuštěné. Ještě jsem chvíli pro porovnání poslouchal svá hlavní AKG K550 a přehodil na Hifimany. V první vteřině: "Oboje sluchátka hrají téměř shodně! Stejný prostor, stejná tonalita." V druhé vteřině: "Kurňa, Hifimany bude třeba zahořet..." Podivný dunivý bas , ubíjející středové pásmo. Tam kde je u AKG bas plný detailů, vibruje a chvěje se, u Hifimanu (zatím) duní. Má stejnou sílu, jde pěkně dospoda,umí kopnout, má ale slabé rozlišení(stejně jsem to slyšel u nerozehraných AKG K712 Pro). Vyšší středy a výšky jsou také méně jasné, ale tam bych to do jisté míry přičítal návyku na možná přílišnou světlost AKG. Po několikahodinovém poslechu mám dojem že se vyšší středy a výšky čistí, dokonce to občas zasyklo, ale to se mě také již mohl zahořovat mozek :-) Protože se mě rychlé A-B porovnání neosvědčuje, pár týdnů budu žít jen s Hifimany, až poté přezbrojím zpět na AKG pro srovnání. HE400i naznačují značný potenciál, ale zatím v poněkud syrovém, podřadném stavu. Předpokládám, že po rozhýbání se všechny pásma pročistí a uklidní. Přeji všem hezké Vánoce! Pavel
paulusek
Junior

Odeslat příspěvekod Herrer77 23. 12. 2015 22:43

V první chvíli zklamání z velkých očí, ale už se mi zatraceně dostávají pod kůži :-) Jsou jinde než Shure SRH1540, což nemyslím jako kritiku 1540tek... Jsou prostě jinde, úplně...

Krásný Vánoce všem ;-)
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod paulusek 23. 12. 2015 22:54

Neboj sa Ty nic. Ta placka sa musí rozhýbat. A ona sa rozhýbe. Maník na to potřeboval 800 hodin, než uznal, že se již nic nemění. Co má říkat Bacil se svými NightHawky z buničiny. Ty s ním budou zrát, jako víno. I mé AKG K550 se po 3,4 roce stále zjemňují.
paulusek
Junior

Odeslat příspěvekod Herrer77 23. 12. 2015 23:07

Nebojím :-) Je to super, už teď slyším konturu, kde jsem dřív slyšel jenom jednolitej hlubokej tón. Fakt zajímavý :-)
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 24. 12. 2015 01:43

paulusek píše:... Co má říkat Bacil se svými NightHawky z buničiny. Ty s ním budou zrát, jako víno. I mé AKG K550 se po 3,4 roce stále zjemňují.

... bacil neříká nic 8-) ... ono čo si "nesadne" do cca 20 - 40 hod, tak to si spravidla nesadne už nikdy (aj keď je to z "papiera" ako Nighthawky) ... potom je to už len čistá autosugescia a psychoakustika ... treba si dať radšej to víno :D

Veselé Vianoce páni !
Obrázek
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rada25 24. 12. 2015 07:49

u he500-před a po rozehrání je rozdíl jako den a noc...takže až budete mít chlapi aspoň 100h,vynášejte soudy.viděl jsem to tak že rozehrané akg k712 nerozehrané hifimany porazily(měl jsem jeden čas obé současně)
ikdyž i návyk na nový zvuk hraje taky roli,to nepopírám...
připojuji se k přání-krásné Vánoce a hi-fi Ježíška!!!
na ven:ibasso dx180, hifiman re600
doma:hifiman ef600,aune s17 pro,hifiman he1000 stealth,Deva pro,sundara closed
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paulusek 24. 12. 2015 11:23

Psychoakustika je sviňa. Ne nadarmo se Hlavologie zove "Matkou všech věd". A to ještě musíme brát v úvahu změnu vnímání v průběhu denní doby, popř. v delších cyklech. Kdybych měl důvod si myslet, že co se týká zahoření, budu mít v rozmezí 20-40 hodin hotovo, byl bych šťastný člověk. Mě zajímají ještě 2 věci. Prvá - mluví se o zahoření měničů ve sluchátkách a repro, ale nemluví se o případném opotřebení, ohrání. Existuje nějaký výzkum nebo poznatky k tomuto případnému problému? Recenzenti zahořují stovky hodin a porovnávají zvukové změny. Nemohou naopak touto činností hnát sluchátka za zenit optimálního zvuku? Nebo jinak - nemění se pohybem měniče zvuk kontinuálně po celou dobu? Druhá - zaznamenal jsem někde na cizím fóru poznatek, že dotyčný po v řádu několikaměsíčním nepoužívání sluchátek, byl nucen opět zahořovat. Ještě bych pochopil nutnost krátkého rozhýbání, ale až tak?
paulusek
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 24. 12. 2015 11:47

Podstatné je, že zahořování dle audiofila obecného zjevně znamená ve 100% případů objektivní i subjektivní zlepšení zvuku - bez ohledu na technologický typ sluchátek nebo preferencí posluchače. Bez ohledu na to, jak dlouho výrobce produkt rozehrával před odesláním sám, aby ověřil jeho stabilní funkci. Zkrátka - čím déle zahořujeme, tím "lepší" zvuk. Pokaždé. Vždy.

Takže zahořujte chlapci, zahořujte...

Obrázek

... a možná v tom zarputilém procesu nezapomeňte občas vzpomenout na ty Vánoce, které právě probíhají. ;-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Herrer77 24. 12. 2015 12:26

Nevím jestli zahořuju víc sluchátka, nebo vlastní mozek, ale můžu říct, že veškerá mírná zklamání z úvodních poslechových minut jsou pryč :-) Ta sluchátka jsou skvělá a zažívám s nimi podobné pocity, jako když jsem měl půjčená HD800. Dneska už můžu říct, že jsou po zvukové stránce ve všem lepší, než Shure SRH1540. Tam, kde měla SRH940 hromadu detailu a SRH1540 nějakou tu návykovou zábavnost, tam toho všeho HE 400i nemají o nic méně a ještě k tomu přidávají jakousi přirozenost, až organičnost. Tóny doznívají déle, podkresové brnkání kytary dostává barvu a konkrétní náladu, doprovodné vokály hrají mnohem podstatnější roli a tak nějak je všech informací znatelně víc, aniž by to bylo únavné. Jednou větou - krása a požitek z poslechu. Úmyslně se nesnažím používat audiofilské pojmy, protože u mnoha ani pořádně neznám jejich význam a nerad bych byl za šaška :-)

Za mě - za ty peníze zázrak, za původní cenu pořád výborná koupě ;-)
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod shamrock 24. 12. 2015 14:16

Gratuluji také k výhodné koupi no já jsem nedávno koupil za dobrou cenu Shure 1540 jsem s nima
taky moc spokojenej, vzledem k mému pokročilejšímu věku už to bude se zbývajícími kousky asi
konečná sluch slábne 8-D a jít ještě výš je na pováženou, ještě mě dal Riccie tip na Beyerdynamic dt 1770 vypadají pěkně a budou hrát určitě taky dobře,ale vzal jsem na konec ty Shure zvukově jsem hodně spokojenej a o to přece jde né teď si taky užívám novej kousek hezký Nový rok a hodně kvalitní poslech hudby z vašich sestav přeje Petr.
Asus ntb-foobar 2000-M2tech-Casea digital cable-Casea lyra digital mkII ,
Akg K-7O2, Shure-1540,Sennheiser HD-590,Tannoy Mercury 2
Marantz CDP-67mkII, Yamaha A-S 500,Shane Aztec 260
Cowon D2, Cowon Plenue D,Fiio- E11,Vsonic-GR01, jays-q-JAYS.
shamrock
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka