AKG K712 VS Hifiman HE-400i

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Herrer77 24. 12. 2015 15:34

shamrock: Díky a taky gratulace ;-) SRH1540 jsou moc fajn!
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod Carrell 26. 12. 2015 15:35

Rád bych také já shrnul své dojmy z těchto sluchátek, předem podotýkám, že v teto oblasti nejsem žádný odborník, jen zde budu prezentovat své názory a postřehy.
Vlastním ješte sluchátka HD-598 a K702 se kterými budu hfifimany porovnávat.

Když před pár dny hifimany dorazily, byl jsem asi stejně jako mnoho nových vlastníků plný očekávání, nechal jsem je asi 4 hodiny zahořovat, pak už jsem to nevydržel a sluchatka si narychlo poslechl na skladbach co znám, mohu svědomitě říct, žádný "boom" nekonal. Bylo jasné, že jsem očekávál něco jiného nebo více púsobivého, dostalo se mi však krasně vyrovnaného poslechu, ale cítil jsem, že to ještě není ono, takže jsem sluchatka dále zahořoval a ted po cca 14hodinách píšu své postřehy.

Po opětovném poslechu nemám pocit, že by se zvuk nějak o moc zlepšil než po prvním poslechu, zvuk se trochu usadil a zaostříl, ale jinak se mi to moc nezdá, vím, že 14hodin je málo, byl bych moc rád kdyby se sluchátka s dalším rozehráním ještě zlepšili.

Teď už ale k porovnání, nejprve napíšu jak vnímám HD-598:

jsou pro mě dost přebasované, ale pro příznivce typu "Basshead" bych je doporucil nebo pro drum n bass žánr, to co mi vadí je hlavně to pokud je v pisničce více basů, pak dost překrývají ostatní pásma, takže zanikají detaily, jinak ale jejich přednes hodnotím celkem ok.

V k702 tam mi naopak ty basy chybí, oproti he400i se mi i akgckove středy a výšky nezdaji vůbec tak čisté a dobré i když jsem si o nich předtím myslel, že jsou skvělé.

A ted konečně he400i, oproti hd598 rozhodně méně basů jdou však hloubeji a maji pevnější, čisčí strukturu. Hlavně absolutně nepřekrývají jine pásma, celkově mají hodně vyrovnaný průběh až analytický, proto se tedy žádný "boom" při prvním poslechu nekonal. Detaily tam jsou, ale nejsou nijak zvýrazněné. Zdají se mi opravdu nejčistší z obou výše zmíněných a dokonce výšky se mi zde zdají ještě o něco lepší než u akg, víc mi sedí, někdy bych sice uvítal trochu vice hloubejší bas, a ještě více detailů, ale to už bych chtěl moc.

Celkove resumé? Jelikož nejsem žádný boháč Za cenu 15000czk by pro mě ve výsledku byli dost drahé a koupě se mi nezdála, tak výhodná ovšem za cenu do 10 000 rozhodně skvělé.
Samozřejmě, že nejsou dokonalé, ale jelikož jsem zatím bohužel neslyšel vyšší modely, tak si moc nemohu stěžovat, jen bych snad podotkl, že mají jemný nenásilný projev, někdy by to chtělo zatlačit trochu více na pilu kvůli dynamice, a ještě lepší prostor jako mají akg.

Takže pro mě super, jsem spokojen. Dobudoucna bych si stejně rád vyzkoušel k712, jelikož mají mít ještě trochu více basů, ale pokud jejich střední a vyšší pásmo bude hrát stejně jako u k702, tak je v tomto podle mě hifimany poráží minimálně v čistotě.
Naposledy upravil Carrell dne 26. 12. 2015 17:00, celkově upraveno 1
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 26. 12. 2015 16:33

Hezká recká. Jaký že aparátek je poháněl.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carrell 26. 12. 2015 16:57

Byli zapojeny do výstupu cd přehrávače Denon DCD-700AE, poté jsem ještě zkoušel na starší sestavě Technics přes zesilovač, tam hráli v mírně "tmavším podání".
Carrell
Junior

Odeslat příspěvekod Herrer77 26. 12. 2015 17:21

Carrell: Super čtení.

Za sebe můžu říct, že bych tu mohl psát dojmy a asi by každý den zněly jinak :-) Nejdřív mírné zklamání, pak jsem byl po intenzivním, skoro celodenním poslechu blízko euforie, která trvala dlouho do noci, viz moje předchozí dojmy. Ráno jsem byl celej natěšenej, jak si to zase užiju a najednou zase spíš nic moc a to se mi u HD800 vážně nestávalo, takže to moje hodnocení bylo hodně přehnané i když nešlo o přímé porovnání, jako spíš o subjektivní pocity, které jsem při poslechu zažíval. Myslel jsem to upřímně :-) HD800 jsou samozřejmě ještě o poznání jemnější, jejich rozlišení výšek je prostě super a osobně mi vůbec nepřišly agresivní. Dokážou si poradit i s hodně složitou kompozicí, nikdy to neznělo jako by únavou nevěděly co mají hrát dřív, což se u HE 400i trochu děje. HE 400i mají barevnější, takové sytější středy, je to moc příjemný a souhlasím s tím, co bylo označováno jako intimní poslech vokálů. Koupě určitě nelituju, ale ani už nevěřím v ten zázračný nákup, jaký jsem popisoval.

Co by mě ale zajímalo a přijde mi zvláštní, je fakt, že HE 400i hrají přes nižší impedanci tišeji, než Shure SRH1540. Poslouchám je na Micro iDSD v režimu gain - Turbo, který by měl být schopen pohánět opravdu hladová sluchátka. Pokud na tenhle režim nejedu a přepnu na Normal, nebo nedejbože Eco, tak je zvuk při podobných hlasitostech (ne při stejném nastavení volume, to by mi utrhlo hlavu) znatelně subtilnější. S nejvyšším gain získá zvuk na hutnosti a na těle, nebo jak se to říká... Že by tady hrála roli o něco nižší citlivost HE400i?

Celkově koupě určitě nelituju a už se vlastně zase těším, jak si je zase nasadím a budu experimentovat s HQPlayerem a hledat nejlepší nastavení. Jen tak mimochodem, doteď jsem se Shure 1540 převáděl PCM na DSD. Ne snad proto, že bych tam věřil ve zlepšení, ale abych někdy tvrdé 1540 zjemnil, což se pocitově docela dařilo. S HiFiMANy zjemňování nebylo třeba a vrátil jsem se zpět k upsamplingu PCM to PCM a zase to bylo lepší, čistší, živější. Ale to už sem nepatří.

Uvidíme co se bude dít dál :-)
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 26. 12. 2015 17:37

Chce to čas, aby si člověk ustálil názor a mohl sepsat něco vyloženě "definitivního"... Taky však pomohou zkušenosti - člověk poznává nejen sluchátkový trh, ale i sám sebe jakožto posluchače. Takže se už po nějakém čase dokáže vcelku slušně "ukočírovat" a na první dobrou dát dokupy použitelné dojmy.

Tak či tak aspoň fórum žije, máme co číst a nad čím debatovat... Klidně nahoďte i nějaká foto :-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dropadred 26. 12. 2015 22:55

Herrer77 píše:Za sebe můžu říct, že bych tu mohl psát dojmy a asi by každý den zněly jinak :-) Nejdřív mírné zklamání, pak jsem byl po intenzivním, skoro celodenním poslechu blízko euforie, která trvala dlouho do noci, viz moje předchozí dojmy. Ráno jsem byl celej natěšenej, jak si to zase užiju a najednou zase spíš nic moc a to se mi u HD800 vážně nestávalo, takže to moje hodnocení bylo hodně přehnané i když nešlo o přímé porovnání, jako spíš o subjektivní pocity, které jsem při poslechu zažíval.
sluch a vnímanie je niekedy zvláštne, niečo podobné som mal pri kratulinkej skúsenosti s beats solo 2...no nie je to o nič zvláštnejšie ako fakt, že väčšinou ráno si automaticky po noci musím ubrať jemne hlasitosť zo zosilňovača, lebo mi to príde príliš hlasné, čo mi vtedy večer neprišlo
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 26. 12. 2015 23:37

dropadred píše:...no nie je to o nič zvláštnejšie ako fakt, že väčšinou ráno si automaticky po noci musím ubrať jemne hlasitosť zo zosilňovača, lebo mi to príde príliš hlasné, čo mi vtedy večer neprišlo
... na tom predsa nie je nič zvláštne. Sluch jednoducho v spánku zregeneruje po predchádzajúcej celodennej záťaži.
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod feathoron 29. 12. 2015 00:56

Kdo promeškal akci na Hifiman HE-400i na sluchatka.net, má znovu možnost a nejen na tyto sluchátka na webu výrobce do 2.1.2016: https://store.hifiman.com/index.php/newyear2016
feathoron
Junior

Odeslat příspěvekod Permon78 4. 2. 2016 10:50

partizann píše:Hifiman sluchatka sice nemam napocuvane, ale povedal by som ze AKG K712 PRO za cenu aku sa daju teraz zohnat (cca 250Eur nove z eglobalcentral.eu), tak su pri polovicnej cene oproti Hifimanom tie AKG jasnym vyhercom v pomere cena/vykon.

Není pravda, že můžeš koupit K712 za 250,- EUR na eglobalcentral.eu! Mají sídlo v Číně, hodnota zásilky je přes 150 EUR, tzn platíš DPH (20%) a clo (3-11%). Tzn. to ses nekde na 8.600,- takže to už je lepší kupit s 2letou zárukou za 9.100 v ČR!
Permon78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boriscz 4. 2. 2016 16:31

... Nebo se na K712 rovnou vykašlat.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod partizann 4. 2. 2016 16:44

No ja som ich kupoval a mam ich doma za 239.99Eur (cena sa pohybuje podla kurzu), clo som neplatil kedze eglobalcentral ma neaky sklad v Europe. A samozrejme na zasielky z europy sa nevztahuje ziadne clo/dan. A uz som stade takto objednaval aj 2 objektivy na fotak, vsetko bez problemov a cla cez DHL zvycajne do tyzdna.
Asus Essence STX -spdif-> TPA Buffalo III Sabre DAC ---> AMB Beta22 ---> Audeze LCD 2.2
DIYINHK XMOS -I2S-> DIY PCM5102A DAC ---> DIY HA600 Headamp ---> AKG K712 PRO
partizann
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 4. 2. 2016 21:32

Ty jo, já mám vlastně K712 Pro pořád doma... bych úplně zapomněl, kdyby nebylo tohoto tématu. :-D
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dj wenec 23. 12. 2016 19:06

Hezký večer všem,

mohl bych požádat zkušenější borce o porovnání Hifimanu HE-400i s BD DT 880 (250 ohmu), u kterých mě vadí jejich syrovost a občasná sykavost. Jinak basy a středy ok, pohodlí skvělé.

Zdroj Nuforce Icon Dac.

Děkuji moc

-- 23. 12. 2016 19:21 --

Jeste dodam styl hudby, elektronika, funky, house apod. Obcas drum and bass a hip hop, diky moc
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 23. 12. 2016 20:39

Sice se v obou případech jednalo jen o krátký poslech, ale pro mě jsou HE400i o třídu lepší než DT 880 snad v každém ohledu.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka