Fostex TH X00

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kychtax 26. 1. 2016 23:24

Pro pripadneho zajemce, pustili to dnes znovu a pulka jich je pryc. Dlouho bych se nerozmyslel..
;-)
https://www.massdrop.com/buy/fostex-x-massdrop-th-x00
ATC SCM 40, Primare A32, RME ADI 2 Pro AE, kabely kychtax
kychtax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 26. 1. 2016 23:27

a smirte se s tim, ze vam prijdou az v pulce kvetna
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 25. 3. 2016 14:31

I have a confession to make. Six months ago, immediately following our launch of the TH-X00, I started working on new projects with Fostex. I kept this from you, I know it was unfair, but it was for your own good, I promise. The hype train was already approaching lightspeed, imagine if I’d told everyone we were working on an alternative TH-X00 that addressed what many have described as sharpness in the lower midrange, while decreasing resonance in the lower treble...

I guess we’ll see. Please welcome the TH-X00 Purpleheart!

Obrázek
Obrázek

http://www.head-fi.org/t/788776/fostex- ... t_12448703
http://www.superbestaudiofriends.org/in ... ions.1681/
https://www.massdrop.com/buy/fostex-x-m ... headphones

Škoda, že ta sluchátka nedokáží (podobně jako Denony a předchozí Fostex TH-x00 modely) pořádně izolovat - hned bych si je jinak koupil.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 25. 3. 2016 16:05

Vypadaj moc krasne, neni mi ale uplne jasny, jak tvrdsi drevo muze zpusobovat mene rezonanci, ale co ja o tom taky vim, ze jo :).
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 30. 3. 2016 22:26

Ahoj, aký zosilňovač mi k nim odporučíte? Ten môj asi není moc stavaný na nízku impedanciu.
Rozmýšľam nad Meier Corda Jazz ff, Lake People G109A, možno by stačil aj iFi Micro iCan SE?
Kebyže drahšie, Teac Ha-501? Corda Classic ff či Violectric V200? Máte niekto skúsenosti v spojení s týmito Fostex-mi?
Vďaka
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 30. 3. 2016 22:43

Obecně si nemyslím, že je rozumné ke K7XX nebo TH-X00 pořizovat zesilovač za násobně vyšší cenu... Tato sluchátka jej zcela nevyužijí. Pokud se cítíš být při chuti utrácet, investuj většinu peněz do sluchátek prvotřídních kvality, jež naplno vyhoví tvým požadavkům na zvuk i ergonomii. Sluchátka jsou tím, na čem řetězec jako takový dle mého názoru stojí.

Pokud bys přesto chtěl už nyní mířit se zesilovači výš, osobně bych z tebou jmenovaných voleb šel do G109 nebo Corda Classic (ff nebo non-ff verzi). Nabídnou potřebnou kvalitu, výkon a zároveň i univerzalitu pro různorodé typy sluchátek. Pokud bys ses chtěl vydat spíše směrem V200, zkus jejich klon Gustard H10 (nebo sehnal V200 z druhé ruky). Jinak mě napadá ještě třeba Cavalli Liquid Carbon, Project Polaris či Schiit produkty (Asgard 2, Mjolnir 2). Audio-GD též může být zajímavé (C2, NFB-1AMP nebo ukončené SA-31SE). Některé zesilovače však mohou být optimalizované na symetrické napájení sluchátek, což bych doporučil mít při výběru na paměti.

Napadá někoho ještě něco jiného? Samotného by mě to zajímalo :-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 30. 3. 2016 23:33

Chord Mojo
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tibormi 31. 3. 2016 11:10

To je pravda, slúchadlá sú základ. Ale zosilňovač je hneď druhý. Len nerád by som hral napr. HD800S z O2 + zvuk karta z pc...
Takže rád investujem do dobrého železa a potom si už dokúpim slúchadlá podľa chuti. Keby tie HD800S toľko nestáli :D

Project Polaris je akože seriózna vec?

Asi pôjdem do jedného z tých nemeckých, klony nechcem, nemci robia kvalitu. Ale to až v máji keď dorazia slúchadlá.

Mojo tiež zvažujem, ale rád by som to počul najprv niekde, na headfonii Lieven napísal, že je boring sounding, na headfi pár ľudí spomenulo, že im to trošku šumí.... Ale tak zas každý ma iné uši a každý to rád inakšie, že?
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 31. 3. 2016 15:26

Chord Mojo je hlavně úplně jiná kategorie zařízení než výkonné stolní zesilovače od Lake People či Meier Audio.

Mojo by tvým současným sluchátkům (včetně TH-X00) podle mě zcela postačovalo, pokud by ses teda chtěl dát touto cestou. Jak už jsem říkal - na TH-X00 a K7XX fakt nepotřebuješ řetězec (zesilovač + DAC) za 1000+ EUR.

Btw, já bych daleko radši vlastnil HD800S s Objective2 a integrovanou zvukovou kartou... než abych měl K7XX/TH-X00 a k nim Gungnir Multibit + některý z tebou/mnou diskutovaných zesilovačů. Sluchátka jsou podle mě vždy na prvním místě, až kolem nich by se měl stavět zbytek řetězce (v závislosti na tom, kolik financí zbude). Ale tak každý to vidí trochu jinak.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 31. 3. 2016 18:19

Massdrop to odosiela z USA? Potom napíšte konečnú cenu.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 31. 3. 2016 18:56

No to bude pekná cena... 500 eur minimálne

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 7. 4. 2016 08:56

... už sú merania TH X00
http://www.innerfidelity.com/images/Fos ... sn1927.pdf

... oproti TH 900 to nie je až tak dramatický rozdiel :D
http://www.innerfidelity.com/images/FostexTH900.pdf
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod boriscz 7. 4. 2016 11:29

:arrow: K čemu vůbec ta měření jsou. Připadá mi, že za daných podmínek nic zásadního neříkají.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 7. 4. 2016 12:06

... mne to tak nepripadá ... je tam pomerne dosť dôležitých informácii ;-)
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 7. 4. 2016 14:44

Já z toho osobně nic nevyčtu. Jaké jsou tedy dle těch grafů rozdíly mezi TH900 a THX00? Díky
AMP: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26 + HQPlayer
Sluchátka: Abyss Diana DZ, Sennheiser HD 600
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka